Shadow

Paul Pogba betalte €100 000 til utpressere


Verdenscupvinner Paul Pogba betalte €100 000 ($100 000) til en organisert gruppe inkludert broren hans som prøvde å presse ham for millioner, sa franske tjenestemenn tirsdag.

Franske påtalemyndigheter etterforsker påstander om at Pogba var målet for utpressing av broren, Mathias Pogba, og barndomsvenner fra de østlige forstedene til Paris, hvor de vokste opp. De krevde €13 millioner fra den franske midtbanespilleren, og skremte ham gjentatte ganger og hevdet at han ikke støttet dem etter at han ble en internasjonal stjerne.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Ingen siktelser er foreløpig tatt ut, sa påtalemyndigheten, men kilder fortalte ESPN at Pogba fortalte politiet at gruppen fortalte ham at han skyldte dem penger for å passe på ham som ung, og at de forventet en kontant tilbakebetaling.

En tjenestemann nær etterforskningen bekreftet til ESPN tirsdag at Pogba fortalte etterforskerne at han allerede hadde betalt €100 000.

Tjenestemannen uttalte seg på betingelse av anonymitet i tråd med offisiell praksis under en pågående etterforskning.

Ifølge rapporter fra franske medier fortalte Paul Pogba etterforskerne at utpresserne ønsket å diskreditere ham ved å hevde at han ba en heksedoktor om å fortrylle en annen fransk stjerne, Kylian Mbappe.

Paul Pogba benektet påstanden.

Mathias Pogba på søndag dukket opp for å adressere heksedoktoren påstanden i et Twitter-innlegg rettet mot Mbappe: «Kylian, forstår du nå? Jeg har ingenting imot deg, det jeg sier er for ditt eget beste, alt er sant og kjent, heksedoktoren er kjent!”

Mbappe har ikke svart og har ikke kommentert skandalen som ser ut til å stamme fra en familiefeide.

En kilde fortalte ESPN at Mbappe-familien overvåker situasjonen.

Frankrikes lagtrener Didier Deschamps har vært klar over problemet mellom Pogba og broren hans i en stund nå og overvåker situasjonen også, sa kilder til ESPN.

Presidenten i det franske fotballforbundet, Noel Le Graet, bagatelliserte skandalen som inkluderer to av Frankrikes stjerner bare fire måneder før VM.

“Dette er bare rykter på dette tidspunktet,” sa Le Graet i et intervju med Radio Monte Carlo mandag.

Når det gjelder Paul Pogba, som for øyeblikket er på sidelinjen av en kneskade, la Le Graet til: “Jeg elsker Paul. Jeg håper dette ikke setter spørsmålstegn ved hans [World Cup] plass på fransk side.”

Saken ble offentlig etter at Mathias Pogba forrige helg la ut trusler på sosiale medier om å dele «eksplosive» avsløringer om broren hans, Pauls agent Rafaela Pimenta, og Mbappe.

I Instagram-videoer, Mathias så ut til å lese en uttalelse på italiensk, spansk, engelsk og fransk som lover “store åpenbaringer”.

“Alt dette vil sannsynligvis være eksplosivt,” la Mathias til.

Ifølge ESPN-kilder stjal en barndomsvenn av Pogba som tilbrakte mye tid i Pogbas hus i Manchester, €200 000 via et av kredittkortene hans.

Frankrikes allmennkringkaster BFM rapporterte tirsdag at Pogba foretok betalingen i april etter at han ble truet av maskerte, væpnede menn i en leilighet i Paris i mars mens han var i Frankrike for landslagskamper.

Gruppen stilte også krav til Pogba på Juventus treningssenter i Torino.

Han sa at broren Mathias var blant dem, ifølge rapporter fra France-Info, også en allmennkringkaster.

Som svar ga Paul Pogba en uttalelse gjennom sin advokat som sa at brorens påstander kom «i tillegg til trusler og utpressingsforsøk fra en organisert gjeng mot Paul Pogba».

Påtalemyndigheten i Paris sa mandag at de åpnet en etterforskning denne måneden av forsøk på organisert utpressing, som håndteres av antikorrupsjonspolitiet. Det vil ikke gi ytterligere detaljer som involverer en pågående etterforskning.

Paul Pogba, 29 år, vant verdenscuppen med Frankrike i 2018 og returnerte i sommer til Juventus etter seks sesonger i Manchester United.

Mathias Pogba, tre år eldre, er også en fotballspiller som har tilbrakt mesteparten av karrieren med lag på lavere nivå i Europa.

Informasjon fra Associated Press ble brukt i denne rapporten.

Kilde