Shadow

Pablo Mari står overfor tre måneder etter å ha overlevd knivangrep


Monza-forsvareren Pablo Mari står overfor tre måneder skadet etter å ha pådratt seg ikke-livstruende skader i et knivangrep på et italiensk kjøpesenter.

Mari, som er på lån fra Arsenal, overlevde angrepet torsdag delvis på grunn av sin topp fysiske form som eliteidrettsutøver, sa kirurgen som opererte den sårede ryggen.

“Operasjonen var relativt enkel. Heldigvis var det bare to skadede muskler,” sa Osvaldo Chiara, direktør for det generelle kirurgi- og traumeteamet ved Niguarda-sykehuset i Milano.

“[Mari’s] muskelmassen er slik at lengden på kniven som ble brukt ikke kunne passere gjennom brystkassen og treffe lungen hans.”

Monza sa at Mari burde bruke «to eller tre dager» til på å komme seg på sykehuset og vil sannsynligvis trenge to måneders hvile før han gjenopptar fysisk aktivitet, med en ytterligere måned før han kan spille igjen.

Galliani sa at troppen var “i sjokk” og har bedt Serie A om å utsette sin neste kamp, ​​mot Bologna på mandag. Men ligaen endret ikke oppstillingen.

Den 29 år gamle Marí kalte seg “heldig” som overlevde etter skader i ryggen og munnen.

Fem personer ble knivstukket under angrepet og én ble drept etter at en mann tok en kniv fra en supermarkedshylle, sa myndighetene.

Politiet arresterte en 46 år gammel italiensk mann mistenkt for angrepet på et kjøpesenter i Assago, en forstad til Milano.

“Han fortalte meg at han hadde ‘suerte’ [luck]fordi “i dag så jeg noen andre dø,” sa Galliani etter å ha besøkt Mari på sykehuset senere på torsdag.

“Han hadde barnet sitt i en vogn og kona ved siden av seg … Han ble sannsynligvis reddet av høyden,” sa Galliani om 6-fot-4 Mari. “Han ble truffet i ryggen og så han denne kriminelle knivstikke noen i halsen.”

Massimo Tarantino, en tidligere fotballspiller for Napoli og Inter Milan, var involvert i å stoppe overfallsmannen.

Galliani sa at Mari også hadde skader i munnen, muligens fra å bite tennene sammen under angrepet.

“Han fikk to sting på leppen og skader på ryggen, som heldigvis ikke påvirket noen organer,” sa Galliani og la til at Mari var “klar”.

Mari har spilt åtte kamper for Monza i Serie A denne sesongen og scoret det andre målet i en 2-0-seier over Spezia denne måneden. Han tilbrakte andre halvdel av forrige sesong på lån med Udinese, en annen italiensk klubb.

Monza, som eies av den tidligere italienske statsministeren Silvio Berlusconi, debuterer i Serie A denne sesongen.

“Pablo er en flott gutt,” sa Galliani. “Han hadde styrken til å spøke med å fortelle meg at han vil være på banen på mandag. Jeg ga ham lykkeønskninger fra president Berlusconi og alle lagkameratene hans.”Kilde