Shadow

Overføringsfrist: 5 spørsmål rundt Ronaldo, Pulisic, USMNT


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Sommerens overgangsvindu ble stengt over det meste av Europa torsdag.

Her er fem store spørsmål etter to ville måneder.

Hvordan vil Cristiano Ronaldo og Manchester United sameksistere?

Noen ganger er de største avtalene de som ikke blir gjort; Cristiano Ronaldos mislykkede exit fra Old Trafford faller i denne kategorien.

Ronaldo tvang seg ut av Juventus på Deadline Day i fjor, og den italienske klubben var slett ikke fornøyd med at forespørselen hans om å flytte kom så sent. United befant seg i nøyaktig samme posisjon i august da, med den nye sesongen rett rundt hjørnet, ba CR7 igjen arbeidsgiveren om å la ham gå.

Denne gangen fikk ikke Ronaldo viljen sin. United ville ha solgt ham hvis det riktige tilbudet hadde kommet inn, selv om den nye manageren Erik ten Hag insisterte på at han ønsket at superstjernen skulle bli for 2022-23-kampanjen. Men det var ingen vinnere for den tredje toppscoreren i Premier League forrige sesong, i hvert fall ikke av det kaliberet Ronaldo krevde; som 37-åring var han desperat etter å spille i Champions League, som de røde djevlene ikke kvalifiserte seg til denne sesongen.

Så hva nå? Inkludert torsdagens 1-0 seier over Leicester City, har Ronaldo startet bare en av Uniteds fem Prem-kamper så langt. Han spilte bare de siste fire minuttene av forrige ukes fantastiske 2-1-opprør mot rivalen Liverpool. Vil en så berømt konkurrent – ​​en ansett som blant de største spillerne noensinne – virkelig kunne svelge sin stolthet og akseptere en støttende rolle for et gjenoppbyggingslag? Det er vanskelig å forestille seg.

Drama har fulgt Ronaldo hele karrieren, og man får en følelse av at det vil komme mer før det er over. Hvordan de neste månedene blir, blir fascinerende å se.

Er Pierre-Emerick Aubameyang nok til å starte på nytt Chelsea?

Det er ikke slik at det var feil å sende Romelu Lukaku og Timo Werner tilbake til sine tidligere klubber i sommer. Selv om Blues kjøpte disse to spissene i løpet av de to siste somrene for en skygge under 200 millioner dollar til sammen, har ingen av dem fungert i Vest-London. Å kutte tapene deres var fornuftig.

Problemet var ikke å erstatte dem. Chelsea la til Manchester City direktesending Raheem Sterling og vingen har vært deres beste spiller, med tre mål og en assist så langt. Han er imidlertid ingen spiss. Og med en annen naturlig midtbanespiller i Kai Havertz som er trukket inn i midtspissens rolle i løpet av den første måneden av den nye kampanjen, har Blues slitt kraftig med å score, og klarte bare seks på fem kamper.

Nå har de Aubameyang.

Det tok før etter 23.00 lokal tid å få avtalen over streken, men Blues-manager Thomas Tuchel fikk endelig en bevist Premier League-målscorer i den tidligere Arsenal-mannen, som Tuchel tidligere trente i Borussia Dortmund.

Han var fortsatt ikke Chelseas førstevalg; det var Erling Haaland, som valgte Man City i stedet. Det gjenstår legitime spørsmål om 33-åringens alder og evne til å passe inn i Tuchels system, og han vil ikke engang være tilgjengelig på flere uker etter å ha pådratt seg en brukket kjeve under et ran i hjemmet hans i Spania tidligere denne uken.

Men for et lag som har desperat behov for mål, forblir hans ankomst i siste øyeblikk et kupp.

Kan Christian Pulisic jobbe seg tilbake til Blues-miksen?

I likhet med Ronaldo ønsket det amerikanske herrelandslagets headliner Christian Pulisic å bytte klubb dette vinduet. Pulisic hjalp Chelsea med å vinne Champions League i 2021, og scoret et viktig mål mot Real Madrid i semifinalen. Men han har utelukkende blitt brukt som erstatter av Tuchel denne sesongen, hans fjerde i klubben.

Det er forståelig at Pulisic ønsker spilletid med sitt første verdensmesterskap som nærmer seg i november. Han fortalte sjefene sine det samme. Men enhver økning i minutter må komme med Chelsea nå. Klubben nektet å skille seg fra amerikaneren i sommer etter å ha gått glipp av Brasil-vingen Antony, som signerte med Man Utd.

Den gode nyheten for Pulisic er at Chelsea begynner sin seks-kamper Champions League gruppespill 6. september, som bør tilby flere muligheter til å spille. USMNT-trener Gregg Berhalter er ikke særlig bekymret for at 23-åringen vil fortsette å sitte.

“Jeg er en fyr som satser på Christian bare fordi jeg har sett den før,” sa Berhalter til FOX Sports og andre journalister i New York onsdag. “Han kommer på banen og beviser at alle tar feil, og han ender opp med å spille. Jeg har en tendens til å tro at det kommer til å skje.”

Har Barcelona gjort nok for å slutte seg til Europas elite igjen?

Barça kom alltid til å slite etter Lionel Messis seismiske avgang i fjor sommer. I år forventes de å konkurrere om trofeer igjen under den nye sjefen/klubbikonet Xavi, som går inn i sin første hele sesong ved roret.

Likevel truer den samme typen grov økonomisk uaktsomhet som hindret Barcelona i å forlenge Messis kontrakt og tvang tidenes beste spiller ut av den eneste klubben han noensinne har representert mot hans ønsker med å torpedere 2022-23.

Jada, Barça landet den mest ettertraktede spissen i sporten som ikke heter Haaland eller Kylian Mbappe i den polske målmaskinen Robert Lewandowski. Men de ble også tvunget til å pantsette fremtiden bare for å registrere Lewandowski, tidligere Chelsea-forsvarsspiller Andreas Christensen og deres andre sommersigneringer. De avlastet Aubameyang og backen Sergiño Dest for å skaffe penger. I mellomtiden nektet Jordi Alba og Frenkie de Jong å bli skjøvet ut, og forlot Marcos Alonso i limbo inn i september.

Så mye som Lewandowskis scoring (han har allerede fire mål på tre kamper) kan hjelpe papiret over sprekkene, er ting fortsatt helt klart et rot på Camp Nou basert på sommerens bevis.

Vil USMNTs deadline avtaler fungere?

Flyttene som ble gjort av USAs verdensmesterskapsforhåpentlige tidlig i dette vinduet – Brenden Aaronson og Tyler Adams til Leeds, Jordan Pefok til Union Berlin – har vært veldig vellykkede til dette punktet. Berhalter håper det samme gjelder for de to amerikanerne som byttet lag rett før Silly Season tok slutt: Dest og Ricardo Pepi.

Etter å ha slitt siden ankomsten til den tyske Bundesligaen i januar, sendte Augsburg Pepi på lån til nederlandske Groningen onsdag. Torsdag lånte Barça ut Dest til AC Milan.

Førstnevnte er fortsatt et langt skudd for å ta amerikanernes verdenscupliste etter ikke å ha scoret for klubb eller land på mer enn 10 måneder; som 19-åring vil han være en kandidat for 2026.

Sistnevnte er imidlertid en anslått startpakke i Qatar. Han trenger sårt spill mellom nå og november. Han burde få dem i Italia.

“Å gå fra Barcelona til AC Milan er ikke dårlig, ikke sant?” sa Berhalter. “Serie A er en konkurransedyktig liga. Du må forsvare deg veldig bra i Serie A, og det kommer til å hjelpe ham.”

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra engelsk Premier League Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde