Orlando City SC vs. Sacramento Republic FC – Fotballkamprapport – 7. september 2022

Facundo Torres brøt igjennom med et mål i det 75. minutt, og omsatte deretter på straffe for å gi Orlando City SC sitt første trofé noensinne med en 3-0-seier over Sacramento Republic i US Open Cup-finalen onsdag kveld.

Torres’ straffespark på den 80. nesten forseglet det for Lions, som ikke hadde vunnet en tittel siden han begynte i Major League Soccer i 2015. Orlando-innfødte Benji Michel la til et mål på stoppetid.

Sac Republic, som spiller i USL, var ute etter å bli den andre klubben i lavere divisjon som vant Open Cup-mesterskapet på et kvart århundre. Rochester Rhinos vant tittelen i 1999.

Torres’ første mål kom etter en pasning fra Michel, en hjemmelaget spiller signert før 2019-sesongen, med uruguayanerens mål som fikk det utsolgte publikummet på Exploria Stadium til å synge “Vi vil ha cupen!”

Michel ble felt i boksen for å sette opp Torres’ straffe, og scoret deretter selv i det sjette minuttet av pausetid.

Orlando City hadde slått New York Red Bulls 5-1 i Open Cup-semifinalen for å gå videre til tittelkampen.

Sacramento avanserte 5-4 på straffe etter en poengløs uavgjort mot Sporting Kansas City i semifinalen. Republikken slo også ned San Jose Earthquakes og LA Galaxy i Open Cup-spillet på vei til finalen.

Før onsdag kveld var det nærmeste Lions kom til å vinne sølvtøy i 2020, da de ble nummer to i MLS is Back-turneringen. Orlando City ble det første Florida-laget som vant et stort proff-trofé siden 2001, da Miami Fusion vant MLS Supporters’ Shield.

Dette var den 107. utgaven av Open Cup, som ikke ble spilt de siste to årene på grunn av COVID-19.

Resultatet gir Orlando en garantert plass i neste sesongs CONCACAF Champions League-turnering.