Shadow

Omfavne mangfold og ansvarlighet | SportsEngine


“Å kunne spille med alle lagkameratene mine og ha det gøy å spille noe du elsker.”

Mohamud Ahmedad ble introdusert for skøyter under en ekskursjon i første klasse.

«Det var veldig gøy,» sa Mohamud, som nå er annenårsforward for St. Paul Johnson High School. “Selv om jeg falt mye, likte jeg virkelig følelsen av å være på isen.”

Så foreldrene hans meldte ham på et Prøv Hockey gratis-arrangement, og han ble hekta.

“De trodde jeg hadde en morsom opplevelse, og de ville at jeg skulle fortsette med det, så de fikk meg inn i en forening,” sa han.

Det ville være Johnson Como North St. Paul Hockey Association, hvor Mohamud lærte og utviklet seg til universitetsspilleren han er i dag for det anerkjente Governors high school-programmet. Ahmedads foreldre kom til Minnesota fra Somalia før Mohamud ble født. Tre av Mohamuds yngre brødre følger nå hans fotspor i Johnson Como North St. Pauls ungdomsprogram.

Mangfold = Mulighet

St. Paul’s East Side har vokst seg mer mangfoldig siden 1970-tallet, da Steve “Moose” Younghans, mangeårig Governors-trener og St. Paul East Sider først begynte å trene ungdomshockey. Han ser på det som en mulighet, ikke en utfordring for samfunnet hans.

“Vi jobber veldig hardt med å rekruttere alle barna i nabolaget for å prøve hockey,” sa Younghans. «Det gjør ingen forskjell for oss. Forhåpentligvis kan vi få dem i gang, og jeg føler vi har hatt ganske lykke til med det opp gjennom årene. Vi har svart, latino – vi har litt av hvert på gang. De er alle familie.»

Det inkluderer Ahmedads, noen av programmets mest entusiastiske støttespillere.

“De er bare en utrolig kul familie,” sa Younghans. “De var i nabolaget og vi tilbød middprogrammet vårt. Mohamud begynte å spille i Mites, han har gjennomført det, og hele familien kommer på alle spillene hans. De elsker det, og vi elsker å ha dem. De er en del av familien vår og en del av samfunnet vårt. De kommer på alle arrangementene og alle innsamlingene og alt. De er fantastiske mennesker.”

Spør Mohamud om gleden ved å være en del av Governors-familien er gjensidig, og han etterlater liten tvil om hvilken plass spillet og programmet har i hjertet hans.

“Bare følelsen av spillet og å være på isen,” sa Mohamud, som også spiller fotball for St. Paul Johnson. “Å kunne spille med alle lagkameratene mine og ha det gøy å spille noe du elsker.”

Uakseptabel oppførsel

Til tross for hans kjærlighet til spillet, har det ikke bare vært solskinn og eventyr for Mohamud, siden hans etnisitet noen ganger har gjort ham til mål for grovt språk på isen.

“De vil prøve å få meg ned eller hva som helst,” sa han. «Men jeg har vært ganske flink til å bare holde humøret mitt og slippe slike kommentarer.

«For noen uker siden sa et barn noe til meg. En av lagkameratene mine hørte det, og det neste du vet, kom umiddelbart til mitt forsvar. Så jeg føler at lagkameratene mine virkelig er der for meg, vet du?»

Younghans sier at vi ikke kan lukke øynene for denne typen oppførsel.

“Det er ikke akseptabelt,” sa Younghans. “Og det samme gjelder for manglende respekt for noen. Det er det vi forkynner for gutta våre. Respekter alle, uansett hvem de er. Det spiller ingen rolle om det er bussjåføren, kafeteriaarbeideren, noen på en restaurant, hvem det enn er. Vi lærer respekt med gutta våre – og vi håndhever det.»

Ansvarlighet

Totalt sett har hockey vært et innbydende sted for Mohamud, men hendelser som disse forekommer. Det er viktig å erkjenne det, være proaktiv i å dyrke en inkluderende kultur og være forberedt på å håndtere alle situasjoner som oppstår.

“Det er ansvarlighet,” sa Younghans. “Hvis flere mennesker holdt barna sine og teamene deres ansvarlige for hva de gjør og hva de sier, tror jeg det ville vært bedre i livet.

«Barna våre har ikke lov til å snakke på den måten. Barna våre går på skolen hver dag med barn fra forskjellige bakgrunner. De har ikke lov til å bære seg på den måten, så jeg tror de passer på hverandre. Jeg tror det er det som skjer når man har en god lagsetting.»

Det er opp til alle – foreldre, trenere, administratorer, funksjonærer og tilskuere – å fortsette å jobbe mot et altomfattende miljø.

USA Hockey og Minnesota Hockey har nulltoleranse for misbruk og misbruk av noe slag, og jobber for tiden med et mangfoldsprogram. Gjennom USA Hockey SafeSport-programmet er USA Hockey og Minnesota Hockey forpliktet til å skape et tryggest mulig miljø for deltakelse i hockey.Kilde