Ny Premier League-sesong, nytt Arsenal som debutantene Saliba, Jesus og Zinchenko gjør forskjellen

LONDON — Arsenal startet sin toppkampanje i 2022-23 med en 2-0-seier mot Crystal Palace, og viste tidlige tegn på lovende for denne sesongen. The Gunners traff bakken, med deres tre debutanter som leverer solide prestasjoner.

Her er hovedpoengene, toppspillere, nøkkelstatistikk og bemerkelsesverdige øyeblikk fra spillet.

– KAMPRAPPORT | LIGATABELLEN | INNTAK

Gå til: Rask reaksjon | Spillerrangeringer | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kamper

Rask reaksjon: 3 takeaways

1. Ny sesong, ny start for Arsenal

Arsenal var på bakfoten på åpningen fredag ​​kveld av forrige sesong da de tapte 2-0 for Brentford, men det var en annen historie under lysene over hele London denne gangen. Det har vært mye å begeistre Gunners-supportere i løpet av en preseason der de gjorde smarte signeringer og vant alle de fem vennskapskamperne, men dette var den første store testen av deres håp om å komme tilbake til topp fire, og de besto. De måtte til tider ri på lykken med Aaron Ramsdale kalt inn en utmerket stopp for å nekte Eberechi Eze tidlig i andre omgang, men Marc Guehis sene selvmål ga dem en fortjent seier som bare vil øke følelsen av optimisme rundt klubben.

– Premier League lag-for-lag-guide og brennende spørsmål
– O’Hanlon: Rangering av Premier Leagues beste spillere (E+)
– Premier League-draktrangering: Hvilke trøyer er 2022-23s beste?

2. Palace miss Gallagher gnist

Eze er en god spiller, og når han øker returen etter en ACL-skade, vil den høyt rangerte 24-åringen helt sikkert forbedre seg når han trer inn i tomrommet som ble forlatt av Conor Gallagher, som returnerte til Chelsea etter et sesonglangt lån sist. periode. Men Crystal Palace savnet Gallagher på fredag. Bare Wilfried Zaha (15 mål, to målgivende pasninger) hadde flere målinvolveringer enn Gallagher (åtte mål, fem målgivende pasninger) og Palace savnet både energien hans til å bryte opp Arsenals perioder med besittelse og hans potens i den siste tredjedelen.

3. Arsenals debutanter utgjør forskjellen

William Saliba, Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko debuterte Arsenal på Selhurst Park og bidro alle på forskjellige måter til en hardt tilkjempet seier. Jesus var imponerende da Arsenal dominerte de første 35 minuttene, mens Zinchenkos heading var nøkkelkomponenten i en smart cornerrutine som tillot Gabriel Martinelli å åpne scoringen. Saliba, kanskje den mest etterlengtede debutanten av alle, siden han opprinnelig signerte for Arsenal for tre år siden, var en mye mer trygg tilstedeværelse enn sin mer erfarne midtstopperpartner Gabriel. Det er bare begynnelsen, men alle tre viste sitt potensial.

Spillerrangeringer

Krystallpalass: Guaita 6, Clyne 6, Guehi 4, Andersen 6, Mitchell 6, Doucoure 6, Eze 6, Schlupp 6, Ayew 6, Zaha 6, Edouard 5.
Subs: Mateta 6, Milivojevic 6, Hughes 6, Ebiowei 6.

Arsenal: Ramsdale 8, White 6, Gabriel 5, Saliba 8, Zinchenko 7, Partey 7, Xhaka 7, Odegaard 6, Saka 7, Martinelli 7, Jesus 7.
Subs: Tierney 6, Nketiah 6, Lokonga 6.

Beste og dårligste utøvere

Best: William Saliba

Presset på denne gutten er intenst gitt Arsenal-fans har bedt om hans inkludering helt siden han signerte fra Saint-Etienne i 2019 – og han skuffet ikke. En sammensatt skjerm med flere viktige interceptions og hjalp Arsenal med å klare vanskelige perioder.

Verst: Odsonne Edouard

Palace slet for å være på forkant i lange perioder av kampen, og Edouard bommet på sin eneste virkelige sjanse i første omgang da han headet rett mot Ramsdale. Forståelig nok byttet inn for Jean-Philippe Mateta før timen.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Martinelli scoret det første målet for Premier League-sesongen 2022-23 etter et Arsenal-corner og en Zinchenko-assist.

Sitater etter kamp

“Vi kommer til å prøve. Det er et par ting vi har planlagt, og hvis vi kunne gjøre dem ville det vært flott.” – Arsenal-manager Mikel Arteta om muligheten for flere overganger.

“Det var veldig bra fordi vi starter med seier og nullen. Det var en tøff kamp, ​​men vi vant på slutten, så veldig bra. Jeg har ventet lenge, men vi [did it] i min første kamp noensinne, og jeg er så glad.” – Saliba

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Gabriel Martinelli scoret sitt 12. Premier League-mål i karrieren, hans andre mot Crystal Palace; han står for flest mål mot en enkelt motstander i Premier League-spill (Sheffield United, West Ham og Leeds United).

– Arsenal noterer sin 33. rene tabell i Premier League under Mikel Arteta som manager; den femte mest siden debuten 26. desember 2019.

Neste

Krystallpalass: De møter en tøff neste kamp med et besøk til fjorårets andreplass Liverpool 15. august, en hjemmekamp mot Aston Villa 20. august og et møte med nåværende Premier League-mestere Man City 27. august.

Arsenal: De tar imot Leicester City 13. august før de spiller mot nyopprykkede Bournemouth 20. august og deretter Fulham 27. august.