Shadow

Nottingham Forest vs. Liverpool – Fotballkamprapport – 22. oktober 2022

Nottingham Forest overveldet Liverpool da Taiwo Awoniyi sikret en 1-0-seier med et mål i andre omgang for å løfte dem fra bunnen av Premier League-tabellen på lørdag.

Et Liverpool under pari, som søker en tredje ligaseier på rad, kan ha få klager ettersom Forest leverte en suveren prestasjon for å vinne sin andre seier for sesongen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– Rangeringer: Firmino, Salah 5/10 da Liverpool faller til sjokktap

Jurgen Klopps side var utenfor tempoet i første omgang da et disiplinert Forest-lag slo dem ut av rytmen.

Forest gikk foran i det 55. minutt da Awoniyi tok en retur etter at hans første innsats traff stolpen.

Vertene var farlige på kontringen og hadde flere sjanser til å gi seg selv pusterom.

Men de sto i gjeld til keeper Dean Henderson, som gjorde en rekke redninger, den beste kom på stoppetid da han på en eller annen måte holdt unna en sensasjonell Virgil van Dijk-heading fra et hjørnespark.

Forest holdt stand og rykket til 19. plass med ni poeng på 12 kamper, ett foran Leicester City. I mellomtiden forblir Liverpool uten borteseier og sitter på en syvendeplass.

Etter en dårlig start på sesongen hadde Klopps lag bygget opp litt momentum med forrige helgs stormfulle seier over mesterne Manchester City og fulgte det opp med å slå West Ham United i midtuken.

Selv med flere skader var det forventet at de skulle rulle over en Forest-side og oppleve livet som tøft tilbake i eliten.

Men Steve Coopers side var fantastisk da de fikk et resultat som kunne kickstarte sesongen deres.

“Det må være et vendepunkt. Hvis vi kan slå Liverpool, kan vi slå hvem som helst,” sa Forests Ryan Yates.

Liverpool slet med å bryte ned Forests defensive rekker i første omgang, med Mohamed Salah som ikke klarte å koble ordentlig med én sjanse, og Van Dijk sløste bort en sjanse.

Forest var kompakte og en trussel på kontringen med Jesse Lingard som skjøt rett på Alisson fra ett brudd.

Awoniyi var en torn i øyet for Liverpool hele veien, og Forests mål stammet fra et frispark som ble sluppet inn på den mektige spissen av Joe Gomez på halvveislinjen.

Ballen ble lansert diagonalt mot Steve Cook som boret i et lavt innlegg mot Awoniyi som shin sin første innsats mot stolpen før han styrte hjem returen.

Harvey Elliott tvang Henderson til en redning nesten umiddelbart, men Forest kunne ha gjort 2-0 på kontringen da Morgan Gibbs White ble nektet av en suveren skyveblokkering av James Milner mens Brennan Johnson også gikk nære.

Henderson ble tvunget til aksjon igjen for å nekte Trent Alexander-Arnold fra kloss hold, og keeperen skulle produsere mer heroikk etter hvert som minuttene tikket ned.

Liverpool beleiret Forest-målet sent med Van Dijk som volleyte utenfor og så headingen hans utmerket reddet av Henderson.

“Dette er en stor seier, men bare en seier. Vi må bygge videre på det og fortsette,” sa Forest-sjef Cooper.

“For å vinne en kamp mot noen som Liverpool, må du ha veldig gode øyeblikk i begge ender. Vi har gjort det i dag.”