Shadow

Newcastle United signerer Alexander Isak fra Real Sociedad for klubbrekorden €70 millioner


Newcastle United har fullført signeringen av den svenske spissen Alexander Isak fra Real Sociedad, meldte klubbene fredag.

22-åringen har sluttet seg til Premier League-klubben for et klubbrekordgebyr på €70 millioner inkludert €5 millioner i tillegg, og knuser deres tidligere overgangsrekord, har kilder fortalt ESPN. Avtalen vil også føre til at Sociedad beholder 10 % av enhver fremtidig avgang.

– Notatbok: Innsidehistoriene fra verdensfotballen
– Alt du trenger å vite om Isak
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– Ranger alle Premier League Big Six-klubbers rekordsignering

Isak kom til Sociedad fra Borussia Dortmund for €10 millioner sommeren 2019 og fortsatte med å score 44 mål på 132 kamper. Han blir nå Sociedads rekordutgående overføring, og overskygger €32 millioner som ble mottatt da forsvarsspilleren Inigo Martinez sluttet seg til LaLiga-rivalene Athletic Club i 2018.

“Jeg er glad for å få det gjort. Det var en stor, stor beslutning for meg, men det er en avgjørelse jeg er veldig fornøyd med,” sa Isak til klubbens offisielle nettside.

“Det er en stor, historisk klubb som jeg tror alle vil like å spille for, med fantastiske fans. De var en stor del av hvorfor jeg kom hit – og også klubbens prosjekt, som jeg virkelig tror på.

“Du vil alltid gå inn i et lag og vite hvordan de spiller. Jeg synes Newcastle spiller veldig attraktiv fotball og jeg vil være en del av det.”

Isaks ankomst vil styrke et Newcastle-angrep som bare scoret 44 mål på 38 Premier League-kamper forrige sesong og fortsetter styrkingen av troppen siden klubbens overtakelse av Saudi-Arabias offentlige investeringsfond i oktober i fjor.

Spissen blir Newcastles åttende signering siden overtakelsen og den femte av sommerens overgangsvindu, etter ankomstene til Matt Targett, Nick Pope, Sven Botman og Charlie McArthur.

“Jeg er veldig glad for at Alexander har valgt å bli med oss. Han er et enestående talent som er i stand til å gi et stort bidrag til laget,” sa Newcastle-manager Eddie Howe.

«Han er teknisk veldig god, med en blanding av egenskaper som vil utfylle oss, men han er også i en flott alder for å vokse med denne klubben.

“Jeg vil takke klubbens eiere og overgangskomité for å ha tatt Alexander til Newcastle. Vi er alle glade for å ha ham om bord.”

Newcastles tidligere overgangsrekord ble satt da de signerte Joelinton for €44 millioner fra Hoffenheim i 2019.

Etter at Eddie Howe ledet Newcastle bort fra nedrykkstrøbbel forrige sesong, har klubben startet denne kampanjen med å ta fem poeng fra de tre innledende kampene.

Isak ble Sveriges yngste målscorer noensinne da han fant nettet i bare sin andre opptreden i en alder av 17. Han har siden samlet en rekord på ni mål på 37 landskamper og startet alle fire av Sveriges kamper i fjorårets EM.Kilde