Shadow

Lee Westwood river nytt utseende PGA Tour som “kopi” av LIV Golf


På onsdag, den PGA Tour kunngjorde en plan for å slå tilbake mot trusselen fra oppkomlingtouren LIV Golf. Det tok ikke lang tid før en av LIVs nøkkelfigurer slo tilbake.

Når han snakket med Golf Digest, var tidligere verdens nr. 1 Lee Westwood – en av de første spillerne som forpliktet seg til LIV – sløv i å vurdere PGAs plan om å lage en 20-turneringsplan for de beste spillerne. Kort sagt, han hadde sett alt før.

“Jeg ler av det PGA Tour-spillerne har funnet på,” sa han. “Det er bare en kopi av hva LIV gjør. Det er mange hyklere der ute. De sier alle at LIV ikke er konkurransedyktig.” De peker alle på det ikke-kutt-aspektet ved LIV og de korte feltene. Nå, morsomt nok, foreslår de 20 arrangementer som ligner mye på LIV. Forhåpentligvis vil de på et tidspunkt alle kvele av ordene sine. Og forhåpentligvis, de vil bli holdt til ansvar som vi var i de første dagene.”

Tiger Woods, Rory McIlroy og andre topp PGA Tour-proffer har stått i spissen for en kampanje for å forsøke å stoppe strømmen av spillere til LIV, resultatet er en 20-turneringsplan for toppspillerne der de kan konkurrere om høyere pengepung på gjennomsnittlig rundt 20 millioner dollar .

Turen planlegger også å doble bonuspotten til sitt Player Impact-program til $100 millioner fordelt på 20 spillere, og det endrer kriteriene, så det er mer rettet mot medieeksponering.

Spillere som starter karrieren vil få $500 000 ved starten av året som vil telle mot inntektene deres til tallet er overskredet.

Touren har også allerede suspendert spillere som har sluttet seg til LIV Golf – noen har trukket seg – så snart de spiller i Greg Normans rivaliserende liga.

LIV Golf, støttet av det offentlige investeringsfondet i Saudi-Arabia, har betalt store navn – som f.eks Phil Mickelson, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau og Brooks Koepka – enorme signeringsgebyrer som sies å være verdt 150 millioner dollar eller høyere.

Hvert arrangement har en veske på $25 millioner for et 48-manns felt over 54 hull. Den individuelle vinneren av LIV-arrangementet får $4 millioner. Pengene har vært tiltalende for å tiltrekke rundt to dusin PGA Tour-spillere.

Westwood gjorde det klart at han fortsatt er helt fornøyd med beslutningen om å bli med i LIV. I motsetning til noen av hans LIV Golf-kolleger som kjemper en juridisk kamp for å beholde PGA Tour-medlemskapene sine, har han det greit med å spille færre arrangementer og reise mindre når han nærmer seg 50-årsdagen i april neste år.

“Alder min var åpenbart en del av beslutningsprosessen min,” sa han. “Så er det det faktum at LIV-turneringene er på 54 hull, ikke 72. Jeg så det som en fordel. Jeg har også sett på programmet for seniorturneringer. Selv der oppmuntrer de gutta til å spille så mange som 25 arrangementer. … Det er mye for en senior. Og selvfølgelig tilbyr LIV-arrangementene 10 ganger premiepengene.

“I alle fall, sluttresultatet er at jeg har gjort akkurat det jeg sa jeg skulle gjøre i starten av alt dette,” fortsatte Westwood. “Jeg har gitt fra meg PGA Tour-kortet. Det var ingen måte jeg noen gang kunne spille i alle arrangementene som kreves for å beholde det.”


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde