Shadow

New York Yankees, LeBron James-støttet fond som investerer i AC Milan


New York Yankees og det Los Angeles-baserte Main Street Advisors-fondet som inkluderer LeBron James, investerer i AC Milan sammen med RedBird Capital Partners, som nærmer seg en avtale om å kjøpe den italienske mesteren for €1,2 milliarder ($1,2 milliarder), Financial Times meldte tirsdag.

Gerry Cardinale, grunnlegger og administrerende partner av RedBird, kunngjorde en foreløpig avtale i juni om å kjøpe Milan fra andre amerikanske firma Elliott Management, med avslutningen planlagt innen september.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Tjenestemenn nær RedBird ville ikke kommentere den siste rapporten når de ble kontaktet av Associated Press, men sa at en kunngjøring vil komme i løpet av de neste par dagene.

Tjenestemennene snakket på betingelse av anonymitet fordi den endelige avtalen ikke er annonsert ennå. Milan, en syv ganger europamester, kommer etter sin første italienske tittel på 11 år.

Yankees, de 27 ganger World Series-mesterne, er allerede involvert i fotball som medeiere med Manchester City i New York City FC i Major League Soccer.

New York City FC spiller noen av hjemmekampene sine på Yankee Stadium.

Main Street Advisors, fondet støttet av James, teller også rapperen Drake blant sine partnere, samt den engelske Premier League-klubben Liverpool og Boston Red Sox.

James og Drake vil være passive investorer i Milano gjennom fondet og har ikke tatt direkte eierandeler, meldte avisen.

RedBird har også en eierandel i Fenway Sports Group, som eier Liverpool og Red Sox.

Champions League-regler forbyr to klubber i konkurransen å være under samme eierskap for å beskytte integriteten til spill på banen.

UEFA vil sannsynligvis måtte ta en vurdering av omfanget av RedBirds innflytelse på beslutningstaking i Liverpool. RedBird skal bli Milans fjerde eier på fem år.

Elliott har eid Milan siden 2018 etter at klubbens tidligere kinesiske eier ikke klarte å betale tilbake deler av et lån.

Den tidligere italienske statsministeren Silvio Berlusconi kontrollerte Milan i mer enn 30 år før han solgte til det kinesiske konsernet i 2017.

Inter Milan, AS Roma, Fiorentina og Bologna er blant andre utenlandsk eide lag i Serie A.

Etter å ha mislyktes i å kvalifisere seg til Europas elitekonkurranse i syv år på rad – som inkluderte ett års UEFA-forbud for brudd på regler for finansovervåking – spiller Milan i Champions League for andre sesong på rad.

Det kan tjene klubben rundt €100 millioner ($100 millioner) i UEFA-premiepenger og bidra til å gjenopprette klubbens globale merkevare.

Milans lag inkluderer 40 år gamle Zlatan Ibrahimovic og spisskollega Olivier Giroud.Kilde