Shadow

Man City nærme signering av Manuel Akanji fra Borussia Dortmund


Manchester City nærmer seg signeringen av Manuel Akanji fra Borussia Dortmund, har kilder fortalt ESPN.

City nærmer seg en avtale på rundt 17,5 millioner euro for forsvarsspilleren, som har ett år igjen av kontrakten i Dortmund.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

27-åringen skal forlate Bundesliga-laget etter fire og et halvt år hvor han spilte mer enn 150 kamper.

Han har også blitt toppet 41 ganger av Sveits. Akanji kan møte Dortmund for City denne sesongen etter at de ble trukket sammen i gruppe G i Champions League.

På en pressekonferanse tirsdag la manager Pep Guardiola døren åpen for at flere forretninger skulle gjøres før overgangsvinduet stengte, og insisterte på at han “ikke visste” om det ville komme inn og ut før torsdagens deadline.

Akanji er satt til å bli Citys femte sommersignering etter ankomstene til Erling Haaland, Kalvin Phillips, Sergio Gomez og Stefan Ortega.

Han vil gi Guardiola ekstra dekning bak mens han tar seg av skadene til Aymeric Laporte og Nathan Ake.

City har startet sesongen bra, men har sluppet inn fem mål på de to siste kampene og har gått under 2-0 i fire av de seks siste ligakampene som strekker seg tilbake til forrige sesong.

“På seks år i Premier League slipper vi inn færre sjanser,” sa Guardiola tirsdag før Nottingham Forests besøk på Etihad Stadium.

«I den siste kampen mot Crystal Palace slipper vi inn få; en corner, ett frispark og ett annet skudd.

“Vi scorer alltid mange mål og slipper inn få, og nå scorer vi mye, men slipper inn mye, og hvis vi ikke stopper det vil det være vanskelig.

“Vi kan ikke alltid score fire eller fem mål for å vinne kampene. Det er overgangene og dødballene, og hvis vi ikke har mer kontroll vil vi lide.”Kilde