Shadow

Navigere i det usikre vannet ved å gjenoppta ungdomsidrett og aktiviteter


Patrick Schneider og Lee Grobstein har forskjellige roller i ungdomsidretten. Schneider trener hockey i Minnesota mens Grobstein eier og driver cheerleading- og tumblinganlegg i New Jersey og Georgia.

Til tross for forskjellene deres, står de to overfor noen lignende utfordringer når det gjelder å gjenoppta sportsaktiviteter etter nedleggelsen av idretter over hele landet på grunn av COVID-19-pandemien.

Med Schneider og Grobstein i frontlinjen for å komme tilbake for å spille i sine respektive stater, snakket SportsEngine med dem for å få innsikt, og la dem dele råd med andre som prøver, eller snart vil prøve å gjenoppta sine egne ungdomsidrettsaktiviteter.

Å dirigere hockey uten kontakt

Schneider er både hockeyforelder og trener for Minnesota Blades, et AAA-hockeyprogram som ligger i Twin Cities-området. Å påta seg begge rollene betydde at Schneider hadde mye arbeid å gjøre under den første gjenåpningsprosessen.

Etter at Schneider og hans 9 år gamle sønn, Rylen, ventet gjennom måneder uten hockey, fikk de sjansen til å endelig komme tilbake til isen. I den første fasen av Minnesotas gjenåpning kunne hockeylag ha maksimalt 20 barn på isen, og spille i to grupper på 10. Denne politikken ble nylig endret, og nå tillater gruppene å være så store som 25 på isen.

Alt dette kommer uten kontakt – en nøkkelkomponent i hockey. Dette betyr at det er mye fokus på kontaktfrie øvelser, som bare er en utfordring Schneider har møtt så langt.

Sportsmotor: Hva har vært noen utfordringer du har vært borti når du kommer tilbake til isen?

Patrick Schneider: Mye av det skjer med banene. Noen åpnet tidligere enn andre, noen åpnet ikke den første dagen de fikk åpne. Det var mindre is å velge mellom, så vi fikk ikke særlig gode istider. Deretter endres reglene fra bane til bane. Noen isbaner har du ikke lov til å bruke garderobene, og de varierer med hvor tidlig du kan gå inn på anlegget og isen. Det er tøft som forelder og trener fordi du ikke har mye tid til å forberede deg til trening. Du må være effektiv.

SE: Hvilken veiledning har du støttet deg på når du prøver å finne ut hvordan du skal navigere i de forskjellige reglene?

PS: Det var en kombinasjon av det statlige helsedepartementet og Minnesota Hockey. Noen av instruksjonene var vage og noen ting var ikke klare i begynnelsen. Det har blitt lettere etter hvert som det har gått. Vi har snakket med andre trenere for å se hvordan de gjør ting.

SE: Hva er noen av de største forskjellene med laget eller ligamodellen din nå sammenlignet med før COVID-19?

PS: Med vårt lag er turneringene vanligvis fordelt utover sommeren. Men nå sikter alle mot august. Så alle disse turneringene finner sted samtidig – eller helg etter helg. Vi prøver å passe dem alle inn. Vi kommer til å ha en strekning hvor vi har turneringer fem av seks strake helger, med start i august.

SE: Hvordan har samtalene vært med de andre foreldrene i programmet?

PS: De har alle vært veldig positive så langt. Foreldrene i programmet vårt brenner veldig for sporten. De var spente på å få barna tilbake på isen.

SE: Hvilke råd har du til andre i ungdomsidretten som jobber gjennom gjenåpningsprosessen?

PS: Bare prøv å nyte å ha hockey tilbake. Det var tøft for sønnen min å ikke ha hockey. Det var sannsynligvis en god pause for oss alle bare å tilbakestille. Men vi er glade for å komme tilbake. Bare prøv å ikke ta det for seriøst og ha det gøy.

Det neste trinnet for Schneider og de som spiller hockey i Minnesota er å implementere intrasquad scrimmages. Etter det vil lagene få spille mot andre motstandere i området.

En fortelling om to stater

De siste 10 årene har Grobstein eid og drevet STAR Athletics Cheer & Tumbling. Dens første beliggenhet er i Boonton, New Jersey, en by med rundt 9000 innbyggere, vest for New York og Newark.


STAR Athletics Cheer & Tumbling-eier Lee Grobstein
Lee Grobstein

Grobstein tok fatt på en ny satsing denne våren, og åpnet et andre sted i Winder, Georgia, en forstad øst for Atlanta. Lokalet åpnet i mai.

Grobstein driver de to anleggene, som opererer under svært forskjellige koronavirusrelaterte begrensninger. Anlegget i Georgia har få restriksjoner hans ansatte må følge sammenlignet med beliggenheten i New Jersey, som er en mye annen historie. Det er noe som har vært en utfordring for STAR-ansatte.

SE: Hva har vært noen av utfordringene du har møtt ved gjenåpning, spesielt i New Jersey?

Lee Grobstein: New Jersey var mye vanskeligere (enn Georgia). Vi fikk litt grønt lys for å åpne innendørs med begrenset kapasitet. Vi tillot barna i bare 45 minutter. Jeg måtte bevise overfor helseavdelingen at det ikke ville være i strid med guvernørens ordre. Vi måtte overbevise folk om at vi var trygge og åpnet i det beste for barna våre.

SE: Hvordan har du kommunisert med andre eiere av treningsstudioer i New Jersey?

LG: Vi opprettet et kommunikasjonsband for andre New Jersey-eiere av treningsstudio for å bli glad. Vi fortsatte å oppdatere hverandre om hvordan den nåværende situasjonen var med guvernøren. Det var en god måte å prate med hverandre og følge med på hva som foregikk.

SE: Hvilke ressurser har vært nyttige når du gjenåpner?

LG: Vi har brukt GoMotion som en kommunikasjonsapp som har virtuell opplæring, sammen med Zoom, for å holde medlemmene våre engasjert. Når det gjelder anlegget vårt, har vi et nytt rengjøringsprodukt. Den bruker en to-trinns prosess for å binde seg til overflaten og varer i 30 dager. På den måten slipper vi å gjøre så mye hverdagsrengjøring.

SE: Hva har vært noen av de største forskjellene i det du gjør nå?

LG: Vi har ikke lov til å gjøre stunting, som er en stor del av det som gjør cheerleading til det det er. Vi har gjort mye individualisert trening, hopping, tumbling, fleksibilitet. Det er tøft å sette sammen et konkurransedyktig lag uten stunting. Det er som å prøve å bygge et fotballag og ikke få lov til å sparke en ball.

SE: Hvordan har samtalene dine med foreldrene vært?

LG: Nitti-ni prosent er begeistret og ivrige etter å være tilbake. De stoler på at de er tilbake og vi gjør de riktige tingene, som avstand, temperatursjekker, masker. Det er en veldig høy støtterate akkurat nå.

SE: Hvilke råd vil du gi til andre som går gjennom denne prosessen?

LG: Du trenger bare å vite hva gjeldende executive order er i staten du er i og hva den sier. Som eier og operatør, vær kjent og utdannet. Du må være klar til å forsvare dine egne retningslinjer – sørg for at du er i tråd med dem og hold kundene trygge.

Du ønsker også å være i konstant kommunikasjon med medlemmene dine. De vil alltid vite neste trinn. Selv om du ikke har svarene, kommuniser med dem hva neste trinn er.

Når det gjelder STAR, fortsetter anlegget i Georgia med få restriksjoner. I New Jersey resulterer imidlertid de neste trinnene i økt kapasitet. Med konkurransesesongen fra desember til mai, sa Grobstein at det er håp og optimisme at disse konkurransene vil gjenopptas innen da, men han sa at han er usikker på hvordan disse konkurransene vil se ut.Kilde