Shadow

NASCAR lastebilfinale satt etter lørdagens løp i Homestead


HOMESTEAD, Florida — Chandler Smith, Zane Smith og Ben Rhodes ble de siste sjåførene til å gi billettene sine til finalen i NASCAR Truck Series neste måned da Ty Majeski, allerede i tittelløpet, vant etter lørdagens løp på Homestead-Miami Speedway.

Førerne rundet den mesterskapsavgjørende firefinalen på poeng. Majeski hadde tatt den første båtplassen for ThorSport Racing med sin første seier i Truck Series i Bristol forrige måned.

“Jeg føler at vi har vært en av de fire sterkeste lastebilene gjennom den bakre halvdelen av denne sesongen,” sa Majeski. “Jeg føler meg veldig bra med hvor teamet vårt er. Vi har lagt ned en fullverdig innsats for dette løpet, men vårt fokus har vært på Phoenix siden vi vant Bristol.”

Zane Smith, nummer to i mesterskapet de siste to årene, ble nummer to.

“Tredje gang er sjarmen,” sa Smith etter løpet. “Jeg har stort sett funnet ut alle måter å miste en. Uansett hva som skjer i Phoenix, bare et enestående år, egentlig.”

Finalen vil være 4. november i Avondale, Arizona.

Chandler Smith deltok i lørdagens avgjørende løp med en 27-punkts pute over Rhodes, vinneren av fjorårets mesterskap, og en 12-poengs ledelse over Zane Smith.

“Vi visste at vi måtte ha en solid lastebil for å bare ikke banke helt på poeng,” sa Smith. “Når det er sagt, er vi fokusert på å vinne et mesterskap … jeg kan kanskje aldri gjøre dette igjen i min karriere.”

Rhodes, Majeskis ThorSport Racing-lagkamerat, kom lørdag med bare ett poeng over Stewart Friesen.

Med åtte runder igjen kjempet Rhodes side om side med lagkamerat Matt Crafton, men gikk foran for en sjetteplass.

“Jeg hadde mye arbeid å gjøre,” sa Rhodes. “Jeg visste bare ikke at det kom til å bli så tøft.”

Rhodes sa at han tror Majeski er “fyren å slå” i finalen.

“Vi har absolutt momentum på eller sidevinnende to av de tre siste,” sa Majeski. “Jeg kan egentlig ikke si hvem favoritten er og hvem som ikke er det, men jeg liker virkelig sjansene mine til å gå til Phoenix.”

Senere lørdag på Homestead-Miami vil sjåførene fortsette å kjempe om de tre gjenværende plassene i neste måneds Xfinity-mesterskapsløp.Kilde