Shadow

MLS Cup-sluttspill – Hvem kan clinch, hvem har arbeid og hva som står på spill i uke 32


Bare noen få kamper gjenstår i 2022 MLS-sesongen, og etter en midtuke med kamper begynner sluttspillbildet – sammen med Golden Boot og MVP-løpene – å bli klarere.

Her er en titt på hva som står på spill fra et sluttspillperspektiv i helgens kamper.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)


Lørdag 17. sept

New York City FC mot New York Red Bulls

Red Bulls tok en sluttspillplass denne uken og ser ut til å finne seg til rette på tredjeplass i Eastern Conference. Ting er litt vanskeligere for NYCFC på fjerdeplass. De har en ledelse på fire poeng over Orlando City SC på stillingen, men guttene i lilla har en kamp i hånden og møter NYCFC i uke 33. NYCFC slo Atlas onsdag kveld i Campeones Cup, så trøtthet kan være en faktor for vertene i dette derbyet.

Atlanta United mot Philadelphia Union

Unionen leder Supporters’ Shield-løpet med 63 poeng og viser ingen tegn til å bremse. Atlanta United vant en massiv midtuke-seier i Orlando og er plutselig tilbake i miksen for en sluttspillplass, bare to poeng fra sjuende, men jager lag som alle har en kamp i hånden. Det er en må-vinne for hjemmelaget mot ligaens uten tvil beste lag.

New England Revolution vs. CF Montreal

Det er fortsatt litt sand igjen i timeglasset til Revs, men det begynner å tynnes ut. New England ligger på 10. plass i øst med 38 poeng, tre av sluttspillplasseringene, og må være desperate etter å vinne, men å dømme etter Revs’ dystre oppvisning i Houston tirsdag i et 3-1-tap, er det lett for fansen å føle. pessimistisk. Montreal har vunnet en sluttspillplass og har nesten sikret andreplassen i Eastern Conference.

Orlando City SC mot Toronto FC

Orlando City ligger på femteplass med 42 poeng og kan fortsatt kjøre ned NYCFC for fjerdeplass og en hjemmesluttkamp i runde 1. Tre poeng kan være der for å ta mot et lag fra Toronto FC på 13. plass og krever et mirakel for å nå ettersesongen.

Chicago Fire FC mot Charlotte FC

Teknisk sett er begge fortsatt i live, på 11. og 12. plass i øst, og Charlotte FC har fortsatt fire kamper å spille i stedet for bare tre, men med hver på 35 poeng (seks tilbake av syvende) er det vanskelig å se for seg enten å vinne ut og hoppe over. lag foran seg.

Sporting Kansas City vs. Minnesota United

Det er for lite, for sent for Sporting Kansas City, som har vunnet to på rad, men fortsatt er ni poeng tilbake for den siste plassen i Vesten. Minnesota kan ikke vinne med en seier, men en seier kan presse Loons til fjerde og hjemme-sluttspill dersom Nashville snubler.

Austin FC vs. Nashville SC

Apropos … Nashville er fjerde og bare ett poeng foran Minnesota i vest, og de tar nå opp mot et lag fra Austin FC som tok en sluttspillplass på onsdag og er komfortabelt nummer to i konferansen. I denne kampen mellom USAs to musikkbyer er det også en MVP- og Golden Boot-kamp mellom Nashvilles Hany Mukhtar og Austins Sebastian Driussi. Mukhtar leder scoringsløpet med 22 mål til Driussis 20, men det er en følelse av at den som kan score og gå seirende ut her, vil kunne besegle MVP-utmerkelser.

Real Salt Lake mot FC Cincinnati

Dette er det ultimate “henge på”-spillet. RSL er sjuende i Vesten med 43 poeng og prøver å avverge et Galaxy-lag tre poeng bak, men med en kamp igjen. Cincinnati er sjette ut øst med 42 poeng, men innenfor slående rekkevidde av åttende plass Atlanta United og niende plass Inter Miami. For begge lag vil en seier gå langt mot å sikre en sluttspillplass; et tap ville være skadelig.

Vancouver Whitecaps vs. Seattle Sounders FC

Vancouvers sluttspillhåp er i beste fall slankt og sitter seks poeng tilbake med tre igjen, men Sounders er plutselig innenfor fire poeng fra en sluttspillplass med fire kamper igjen. Holdini-opptredenen deres i 2016 som fikk dem til å gå fra kjelleren til MLS Cup-mestere var imponerende, men hvis de kan nå ettersesongen i år, ville det være sjokkerende. En seier i Vancouver ville bringe dem nærmere det.

LA Galaxy vs. Colorado Rapids

Galaxy var elendig midtuke i et 3-0-tap i Vancouver og mistet sjansen til å utligne RSL på syvendeplass på tabellen. Tre poeng utenfor playoff-sonen, men med en kamp på hånden må det haster i Los Angeles. Rapids ligger på 10. plass med 39 poeng, fire bakerst av sjuende og med to lag foran seg som har en kamp på hånden. Forhåp etter sesongen ser dystre ut.

San Jose Earthquakes vs. FC Dallas

FC Dallas kan komme tilbake til sluttspillet med seier mot allerede eliminerte San Jose og tapte poeng fra Real Salt Lake og LA Galaxy. Texanerne er på vei til å være vertskap i første runde.

Søndag 18. sept

Columbus Crew vs. Portland Timbers

En lang værforsinkelse i Miami tirsdag kveld endte med tap for Columbus, og teamet ble nummer sju med 41 poeng, bare to over Inter på åttende plass. Det blir ikke lettere på søndag mot Timbers, som lett kan hoppe inn blant de fire beste i vest med en seier eller kan føle varmen av å gå glipp av sluttspillet med tap. Det er et sentralt spill for begge.

DC United mot Inter Miami CF

Det har vært en jojo-sesong for Inter Miami, men en seier på sisteplass-og-eliminerte DC United kan føre til at Phil Nevilles gjeng ende kvelden på en sluttspillplass dersom Columbus skulle slippe opp mot Portland. Dette må være tre poeng for gjestene mot Wayne Rooneys side.

LAFC mot Houston Dynamo FC

LAFC har bare fire poeng fra de siste seks kampene, men lederne i Vesten er fortsatt i Supporters’ Shield-løpet med 61 poeng, to bak Philly, og har så godt som tatt en førsteplass i konferansen. Å gå opp mot eliminerte Houston er den perfekte muligheten til å rette opp skipet.Kilde