Shadow

Mexico utnevner Andrea Rodebaugh som ny sportsdirektør, noe som tyder på ansettelser av trenere for kvinner


Det meksikanske fotballforbundet (FMF) har ansatt Andrea Rodebaugh som ny sportsdirektør for sine kvinnelandslag, kunngjorde president Yon de Luisa søndag på en pressekonferanse i Los Angeles.

Den tidligere El Tri Femenil midtbanespiller slutter seg til FMF etter tidligere å ha trent Club Tijuana i Liga MX Femenil og Mexicos U20 kvinnelandslag. Senest har Rodebaugh også jobbet med FIFA som fotballkonsulent for kvinner.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Andrea kommer for å legge til og styrke kvinnelagene,” sa De Luisa. “Med sin profesjonalitet og dedikasjon har Andrea nådd målet vi alle har satt for oss selv, som er å være blant de åtte beste i verden. Andreas lederskap vil være avgjørende.”

Rodebaugh får i oppgave å gjenopplive et kvinnelandslagsprosjekt som har gått gjennom et turbulent 2022.

Til tross for en vekst i innenlandsk talent og fremveksten av Liga MX Femenil (Mexicos topptur for kvinnefotball), klarte ikke kvinnelandslaget å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2023 og OL i 2024 i Paris etter å ha avsluttet uten seier i julis CONCACAF W Championship – førte til slutt til sparken av manager Monica Vergara i august.

Sammen med at U20-troppen for menn ikke klarte å kvalifisere seg til U20-VM 2023 og Paris 2024, tok FMF i midten av juli en beslutning om å avskjedige daglig sportsdirektør Gerardo Torrado, sportsdirektør for landslagene Ignacio Hierro og U20-trener Luis Perez. Senere samme måned ble flere trenere fra U20-troppen for kvinner også sparket etter en intern etterforskning “funnet av mangel på lederskap og upassende oppførsel.”

Gjennom en restrukturering av FMF har Jaime Ordiales siden gått inn som sportslig leder for kun herrelandslagene, og på damesiden skal nå Rodebaugh lede innsatsen.

“Det er en ære å bidra til landslagene, det er en stor utfordring og jeg er klar over at det krever engasjement og mye disiplin,” sa Rodebaugh på sin innledende pressekonferanse.

“Vi har en generasjon veldig talentfulle spillere som er villige til å yte sitt beste på banen. Jeg vil fokusere all min energi og konsentrasjon for å forbedre prestasjonene deres slik at de kan nå sitt høyeste nivå.”

Senere avslørte De Luisa at trener Pablo Lopez, som nylig vant U20-VM for kvinner med Spania, er i «svært avanserte» samtaler med FMF om å bli den neste manageren for Mexicos seniorlag for kvinner.

For øyeblikket midt i en tur til Sør-California tapte Mexico-kvinnene 1-0 for New Zealand under en vennskapskamp fredag ​​på Carson’s Dignity Health Sports Park. På mandag møter de NWSLs Angel City FC i en landskamp mot klubb på Los Angeles’ Banc of California Stadium.

Miguel Angel Gamero og Cristian Flores er de nåværende midlertidige trenerne for senior damelaget.Kilde