Shadow

Manchester United vs. Tottenham Hotspur – Fotballkamprapport – 19. oktober 2022


Manchester United beveget seg innenfor et poeng fra Premier Leagues topp fire etter en dominerende 2-0-seier over Tottenham Hotspur på Old Trafford onsdag.

Etter å ha mislyktes i å få målet deres kontroll fortjente i første omgang, brøt United dødpunktet i det 47. minutt da Freds 20-yard innsats avviste Ben Davies. Bruno Fernandes sørget deretter for ledelsen med drøyt 20 minutter igjen etter å ha krøllet et herlig førstegangsskudd forbi Hugo Lloris like innenfor straffefeltet.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Seieren, oppnådd med Cristiano Ronaldo begrenset til rollen som tilskuer fra benken, fortsatte Uniteds positive momentum under Erik ten Hag siden en vanskelig start på sesongen. De holder seg på femteplass i Premier League, men er nå bare et poeng bak fjerdeplasserte Chelsea.

Tottenham forblir på tredjeplass, men bommet på en sjanse til å hoppe over Manchester City og flytte til innen et poeng av lederne Arsenal.

“Jeg er fornøyd med laget,” sa Ten Hag. “Jeg synes det var den beste lagets prestasjon denne sesongen.

“Du har sett i dag at vi utvikler oss. Du ser hvordan vi ønsker å spille, vi blir bedre på banen hver gang. Spurs er et fantastisk lag så langt denne sesongen, sa jeg til guttene i garderoben at det var hyggelig å se på du.

“Det var en lagprestasjon. Det vi har sett i dag, vi har 11 spillere som forsvarer og 11 som angriper. Jeg er fornøyd med det. Jeg vil ikke si at jeg er helt fornøyd. Det må være standarden i Manchester United. “

Det ene negative for United var at Ronaldo forlot benken og gikk ned tunnelen før fulltidsfløyta, noe Ten Hag sa han ville “takle” på torsdag.

Første omgang var nesten utelukkende enveiskjøring, med Lloris tvunget til en rekke redninger i Tottenham-målet for å holde kampen målløs.

Bare i de første 25 minuttene måtte Lloris være på vakt for å nekte forsøk fra Fernandes, Anthony, Fred, Marcus Rashford og Luke Shaw.

Det var Rashford, som startet i stedet for Ronaldo, som hadde den klareste muligheten. Og spissen kunne ha gjort det bedre etter å ha blitt spilt rent igjennom av Fred, men skjøt nært nok til Lloris til at det tillot den franske stopperen å komme seg ned og snu ballen bak.

Den ene gangen Lloris ble slått i åpningshalvdelen, så Anthony, som kuttet innvendig på venstre fot og krøllet seg mot det lengste hjørnet, innsatsen hans klippet utsiden av stolpen.

Men etter all Uniteds frustrasjon i innledende omgang, tok det mindre enn to minutter ut i andre periode før vertene endelig fikk gjennombruddet med et snev av lykke.

Freds førstegangsskudd fra Jadon Sanchos tilbaketrekning like utenfor straffefeltet så ufarlig ut helt til det klippet av leggen til Spurs-forsvareren Davies for å forlate Lloris med flatfot og finne nettmaskene.

Tottenham så ut til å ta en usannsynlig utligning i det 68. minutt da et innlegg fant den tidligere så stille Harry Kane alene ved den andre stolpen. Men den engelske spissens skudd ble nektet av David de Gea før offsideflagget gikk opp for å gjøre handlingen uklar.

Og bare et minutt senere ble Man Uniteds ledelse doblet. Den imponerende Fred var igjen involvert, og brøt inn i feltet før Eric Dier fikk en fot inn. Ballen falt vennlig for Fernandes, som ga Lloris ingen sjanse med en stilig finpuss avslutning.

United kunne ha gjort seieren enda mer ettertrykkelig, men Rashford ble igjen nektet av Lloris da han kanskje burde ha scoret.

Ten Hags lag hadde 28 skudd i kampen, flest av et lag i en Premier League-kamp denne sesongen. Det var også det meste et lag administrert av Antonio Conte har møtt i en toppkamp, ​​i den 318. ligakampen han har tatt ansvar for mellom Serie A og Premier League.

“Vi må være ærlige, United fortjente å vinne,” sa Conte. “De startet kampen veldig bra. På vår side startet vi ikke kampen. Det var veldig vanskelig, fordi vi gjorde mange enkle feil.

“Tabellen er bra, men hver gang vi spiller en kamp på høyt nivå, sliter vi. Jeg vil være ærlig – mot Chelsea sliter vi, vi tapte mot Arsenal og Manchester United tapte vi.

“I denne typen spill tror jeg at du må komme og ikke gjøre store feil, med stor konsentrasjon, stort fokus. Du må være klar til å kjempe en krig, ellers dør du mot motstanderen. Nivået er veldig høyt, vi sliter».

Informasjon fra Reuters ble brukt i denne rapporten.Kilde