Arsenal-tresteren Lyon, Barcelona scorer ni i Champion League for kvinner

Seler fra Caitlin Foord og Beth Mead hjalp Arsenal med 5-1 i gruppe C-aksjonen onsdag kveld.

Et par tidlige mål fra Foord og Frida Maanum satte Arsenal til en tidlig 2-0-fordel mot vertene, som slo tilbake gjennom Melvine Malard i det 27. minutt for å halvere Arsenals ledelse.

Mead la til et mål fra et frispark i første omgang for å gjenopprette Arsenals tomålspute til pause.

Foord la til sitt andre i det 67. minutt for å fylle ledelsen og Mead scoret igjen like etter for å sette Arsenal på toppen av gruppen sin etter den første dagen med kamper i UWCL-aksjon.

Forrige sesongs Champions League-toer Barcelona startet kampanjen med stil med en dunkende 9-0-seier over de portugisiske mesterne Benfica i gruppe D.

Patri Guijarro åpnet scoringen i det første minuttet og Barca tok ikke foten av gassen foran over 5000 fans på Johan Cruyff stadion før i siste minutt.

Spissene Asisat Oshoala og Geyse registrerte begge reguleringer, og det ble også mål for Aitana Bonmati, Mariona Caldentey, Ana-Maria Crnogorcevic og Claudia Pina i det som var en nådeløs prestasjon fra hjemmelaget.

Barca trengte ikke engang å hente Caroline Graham Hansen eller verdensrekordsigneringen Keira Walsh, som begge var ubrukte innbyttere, mens Alexia Putellas, som feiret sin andre Ballon d’Or-seier med fansen før kampen, forblir på sidelinjen med en lang- terminskade.

Jonatan Giraldezs lag har nå vunnet alle fem kampene i alle konkurranser denne sesongen, scoret 25 mål og kun sluppet inn ett. Benfica, i mellomtiden, forblir ubeseiret innenlands, men møter nå en oppoverbakke kamp for å komme videre i Champions League.

I onsdagens tidligere kamper slo Bayern München Rosengard 2-1 hjemme med mål fra Carolin Simon og Linda Dallmann, mens andre omganger fra Valentina Cernoia og Barbara Bonansea hjalp Juventus til 2-0-seier borte mot FC Zürich.