Manchester United vs. Real Sociedad – Fotballkamprapport – 8. september 2022

Manchester United fikk en tapende start i Europa League da Real Sociedad holdt ut for en 1-0-seier for å slå dem i gruppe E-aksjon torsdag kveld på Old Trafford.

Et øyeblikks stillhet ble holdt før avspark for å vise respekt for dronning Elizabeth II, som døde torsdag i en alder av 96 år, og UEFA sa i en uttalelse i forkant av kampen: «UEFA og europeisk fotball er virkelig triste over bortgangen bort fra Hennes Majestet Dronning Elizabeth II, en av verdens mest respekterte skikkelser.”

– Dawson: Ronaldo dro frustrert i Europa League-debuten

Cristiano Ronaldo, valgt som starter av Erik ten Hag for første gang siden Uniteds 4-0-tap mot Brentford 13. august, så ut til å ha headet vertene foran i det 36. minutt, men målet hans ble dømt for offside.

Det var action i begge ender av banen, men ingen mål og første omgang endte målløs, med Ten Hag som hentet Bruno Fernandes for Christian Eriksen og Lisandro Martinez i stedet for Diogo Dalot til pause.

Sociedad ble idømt en kontroversiell straffe kort tid før timen da et David Silva-skudd kastet et blikk fra benet til Martinez og på armen hans, og dommeren pekte på stedet. Oppfordringen om håndball sto og Brais Mendez slo David De Gea og gjorde 1-0 til gjestene.

Ten Hag snudde seg igjen til benken sin på jakt etter en utligning, denne gangen hentet Jadon Sancho, som scoret i Uniteds 3-1-seier over Arsenal søndag, for å erstatte sommersigneringen Antony etter 70 minutter.

La Real så kampen til topps i gruppe E, mens Man United sitter på tredjeplass bak sheriff Tiraspol, som slo Omonia i åpningen.

Sociedad-spillerne og deres reisestøtte feiret vilt ved sluttfløyten da Imanol Alguacils lag sikret sin første borteseier noensinne mot engelsk motstand i europeisk konkurranse.