Shadow

Fernando Alonso hevder at han er i karrierens beste form


MONZA, Italia – Fernando Alonso mener prestasjonsnivået hans i 2022 har vært bedre enn de to sesongene han vant Formel 1-mesterskapet med Renault.

Alonso er på en strålende form for Alpine for tiden, etter å ha fullført i poengene på 10 påfølgende løp, et løp som strekker seg tilbake til hjemmeløpet hans i den spanske Grand Prix i mai.

Alonsos form har hjulpet Alpine til å ta en ledende ledelse i kampen mot McLaren som nummer fire.

40-åringen, som blir i F1 utover denne sesongen etter å ha signert en flerårig avtale med Aston Martin, tror han kjører bedre enn han gjorde i 2005 og 2006.

“Jeg er glad og stolt over prestasjonen,” sa Alonso. “Jeg tror sammen med 2012 de har vært mine to beste sesonger, enda høyere enn mine mesterskapssesonger da vi hadde en dominerende bil i disse årene. 2012, 2022… neste blir 2032!”

Alonsos 2012-sesong, da han nesten slo Red Bulls Sebastian Vettel til mesterskapet til tross for at han kjørte en underlegen Ferrari-bil, blir ansett som en av de sterkeste prestasjonene til enhver sjåfør i moderne tid.

Ved den anledningen spiste Vettel Alonso i sesongfinalen i Brasil. Etter løpet fanget TV-kameraer Alonsos nå kjente tusenmeters blikk etter at han gikk ut av bilen, selv om han siden har hevdet at han ventet på å gratulere Ferrari-lagkameraten Felipe Massa

Alonso er klar for den 349. starten av Formel 1-karrieren, som vil bringe ham på nivå med tidligere Ferrari-lagkamerat og tidligere eks-verdensmester Kimi Raikkonen.

Spanjolen sa at han ikke ville ha nådd et slikt tall hvis han manglet lidenskap eller talent.

“Jeg er ikke med på dette [statistic] så mye, jeg er glad for å være i Formel 1 i så mange år. Med de to flere som kommer… eller hva som helst, uansett hvor lenge jeg vil være i Formel 1… kommer jeg garantert til 400. Det er et stort tall, og det viser min lidenskap for sporten, min disiplin til å prestere på høyt nivå. Hvis du ikke presterer, vil ikke lagene gi deg 400 grand prix.Kilde