Shadow

Manchester Citys Haaland må holde seg i form under verdensmesterskapetManchester City-manager Pep Guardiola spøkte med at han ønsket at spiss Erling Haaland skulle legge ned maten og drikken i midtsesongpausen for verdensmesterskapet og komme tilbake i form for å lede klubbens jakt på trofeer i andre halvdel av sesongen.

Norges Haaland, som har scoret 22 mål på 15 kamper i alle konkurranser så langt, vil ikke reise til Qatar 20. november-desember. 18 turnering etter at landet hans ikke klarte å kvalifisere seg.

– VAR-anmeldelse: Haaland straffespark, feil på Lloris
– VM: Alle 32 nasjoner som har kvalifisert seg

“Han vil være i Marbella eller Norge. Det avhenger av hvordan han oppfører seg i Marbella om hvor god han er for andre halvdel av sesongen,” sa Guardiola til journalister mandag. “Han vil spille golf, forhåpentligvis ikke spise og drikke mye og komme tilbake i form.

“Han er så smart. En del av det er arbeidsmoralen hans. Han er en av de første som kommer og en av de siste som drar. Han passer på kroppen sin perfekt. Han er godt utdannet i måten han må leve som en profesjonell og han har til hensikt å bli bedre.

“Jeg visste ikke hvor god han beveget seg på små rom i boksen, han scorer mye i boksen. Han går bort fra handlingen for å være nærmere målet, slike øyeblikk er ikke enkle for en spiss. “

City møter Haalands tidligere klubb Borussia Dortmund i Champions League på tirsdag, etter å ha kvalifisert seg til 16-delsfinalen og kun trengte uavgjort på Westfalenstadion for å sikre topplasseringen i gruppe G.

Guardiolas lag tok en plass i knockout-fasen med to kamper til overs etter å ha tjent 10 poeng på fire kamper, mens Dortmund ligger på andreplass med syv poeng.

I den omvendte kampen i Manchester tok Haaland en sen akrobatisk vinner da City kom bakfra og vant 2-1 og Dortmund-trener Edin Terzic var full av lovord om spissen, som scoret 86 mål på 89 kamper for Bundesliga-klubben.

– Det er bare positive og gode følelser når vi tenker på Erling, sa Terzic til journalister. «Han var ikke bare en strålende spiller, han var også en virkelig fantastisk person inne i garderoben og på treningsplassen.

“Jeg tror det var flott for ham å være i Dortmund, det var også flott for oss å ha ham her. Men nå er han en spiller for Manchester City, han scorer mål i en annen skjorte, og vi må stoppe ham i morgen. “Kilde