Man Utd på randen, Chelsea-Spurs blir hektisk, Madrid-rally mens Barca spruter: Weekend Review

Med Spanias LaLiga og Italias Serie A avspark denne helgen, er alle Europas store fotballigaer tilbake i aksjon. Og selv om sesongene knapt er i gang i ligaer som Englands Premier League og Tysklands Bundesliga, har det allerede vært mye drama og historier.

ESPN-korrespondenter Rob Dawson, Alex Kirkland, Julien Laurens, Sam Marsden og James Olley bryter alle ned de store tingene du trenger å vite om helgen.

– ESPN+ guide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer (USA)

Gå til: Samtalepunkter | Beste mål | Lag i trøbbel | MVP for helgen

Martinez sine problemer på Ten Hag?

Det er mange problemer for Erik ten Hag å gå gjennom etter Manchester Uniteds 4-0-ydmykelse på Brentford på lørdag, og Lisandro Martinez er en av dem. Det har vært diskusjon om hvorvidt Argentina-mannen kan håndtere fysiskheten til Premier League siden han flyttet fra Ajax Amsterdam, og det var merkbart at han ble målrettet av Brentford med lange baller opp til Ivan Toney.

Ten Hag erstattet Martinez ved pause og hentet Raphael Varane i hans sted, og selv om det fortsatt er veldig tidlig vil det være bekymring for at Ten Hag har tatt feil av en av sine viktigste sommersigneringer. Du trenger bare å se på spillerne som er hentet inn og de andre navnene knyttet til trekk for å se at Ten Hag har vært sentral i Uniteds rekruttering denne sommeren, og Martinez’ prestasjon i Brentford reflekterer ikke den nye manageren godt. — Dawson

Conte og Tuche tenner ny rivalisering

Thomas Tuchel og Antonio Conte hadde tidligere bare hyggelige ting å si om hverandre, men søndagens stormfulle 2-2 uavgjort mellom Chelsea og Tottenham Hotspur inneholdt sammenstøt som helt sikkert vil tenne på en ny managerrivalisering.

På en uvanlig varm ettermiddag i London var temperaturene på det høyeste på sidelinjen da først Conte og deretter Tuchel byttet på å feire med økende motsetninger da lagene byttet slag i et pulserende 90-minutters møte. To ganger måtte de separeres av spillere og ansatte fra begge klubber, den andre gangen etter et håndtrykk der Tuchel tok overlast over Contes manglende øyekontakt.

spille

1:36

Thomas Tuchel og Antonio Conte innrømmer at de nøt deres opphetede utvekslinger etter Chelseas uavgjort mot Spurs.

Dommer Anthony Taylor sendte begge trenerne av gårde ved siste fløyte da Spurs feiret å berge et poeng fra en underveldende oppvisning gjennom Harry Kanes heading i det 96. minutt. Tuchel satte i gang et rasende angrep på Taylor etterpå, og hevdet at han ikke skulle få lov til å dømme Chelsa-kamper i fremtiden – et forslag som nesten sikkert vil bringe ham i mer varmt vann med fotballforbundet – men det var hans fracas med Conte som trakk mest oppmerksomhet.

Chelsea og Tottenham har en langvarig og bitter rivalisering. Men her var et nytt kapittel, og med Spurs som har mål under Conte å tette gapet på Premier Leagues fineste sider, kan det være satt til å løpe og løpe. — Olley

Bench redder Madrid i åpningsseieren

Det var noe kjent med Real Madrids LaLiga-åpning på Almeria på søndag: en dramatisk comeback-seier, hvor mesterne kjempet tilbake fra et mål ned for å ta alle tre poengene. Faktisk, etter Madrid-standarder, var dette en ganske tam omvending, med målene fra Lucas Vazquez og deretter David Alaba – som ga et av helgens øyeblikk med et sublimt frispark, krøllet inn i det øverste hjørnet sekunder etter at de kom inn som en erstatter — kommer i det 61. og 75. minutt, i stedet for tilleggstid.

Madrid hadde vært plaget av et godt organisert Almeria-lag, med trener Carlo Ancelottis fem endringer som gjorde at siden manglet noe flyt, spesielt på midtbanen, der Casemiro og Luka Modric ble savnet. Mens kampen fortsatte, begynte gjestenes overlegenhet å fortelle, og da Vazquez sørget for 1-1 virket bare ett utfall mulig.

Det faktum at Ancelotti kunne kalle på Modric, Eden Hazard, Alaba, Casemiro og Dani Ceballos som innbyttere viste den bemerkelsesverdige dybden på Madrids benk. Selv når ting ikke går etter planen fra start, har de rikelig med ressurser til å snu ting. — Kirkland

Barcelonas nye stjerner trenger fortsatt å slå seg sammen

Barcelona har brukt over 150 millioner euro på nye signeringer i sommer, men de ble holdt til en målløs trekning på åpningsdagen av kampanjen på Camp Nou av Rayo Vallecano, som ikke har brukt en krone i lavsesongen.

Barca ga debut til Robert Lewandowski og Raphinha i angrep, som kom til en samlet kostnad på €100 millioner, men ingen av dem kunne markere debuten med et mål. Det kunne vært enda verre for Barca også, med Sergio Busquets utvist sent og Rayo-spissen Radamel Falcao fikk et mål utelukket for offside øyeblikk senere.

Barca hadde, som forventet, dominert store deler av kampen mot et lag de tapte mot to ganger forrige periode, og registrerte over 20 skudd på mål, men det ser ut til at det kan ta tid før de nye spillerne klikker. Det er arbeid for Xavi Hernandez å gjøre på treningsfeltet før en vanskelig tur til Real Sociedad neste helg – selv om han brukte trekningen til å si at Barca “fortsatt må styrke seg” før overgangsvinduet stenger denne måneden. – Marsden

spille

1:30

Luis Garcia diskuterer Barcelonas kamper og om de bør være bekymret for å gå videre.

Mål

Lukakus drømmestart

Det tok Romelu Lukaku 81 sekunder å score da han kom tilbake til Internazionale. Målet i seg selv var ikke noe spesielt. Belgieren var akkurat på rett sted til rett tid etter Federico Di Marcos innlegg og Matto Darmians heading over mål. Det var en typisk Lukaku-avslutning med blikket for mål og forventningen i boksen.

Det er drømmestarten for andre omgang med Inter Milan og i Serie A. Det er store forventninger rundt ham. Han er tilbake for å gjenvinne tittelen etter at rivalene AC Milan slo Nerazzurri til det forrige sesong, da Lukaku var i Chelsea.

Lukaku hadde ikke mye mer enn målet sitt å vise til (bare ett annet skudd i hele kampen, 32 berøringer, 15 pasninger), men han ledet streken godt og det er det viktigste. Å score på debuten betyr selvfølgelig ikke så mye for ham. Husk at forrige sesong ga han nettet bare 15 minutter etter sin Chelsea-debut, borte mot Arsenal. Vi vet hva som skjedde i resten av kampanjen. La oss ikke bli for revet med da, selv om dette virkelig føles annerledes. Lukaku er hjemme igjen. — Laurens

Den gule ubåten på rett kurs

Alex Baena hadde allerede scoret sitt første LaLiga-mål noensinne, og førte Villarreal til 2-0 på Real Valladolid, da han plukket opp ballen til venstre i det 90. minutt. Det som skjedde etterpå overrasket alle – til og med seg selv – da det 21 år gamle akademiproduktet skar inn før han slapp et ustoppelig, ondskapsfullt skudd forbi keeper Sergio Asenjo, som fløy fra tverrliggeren og inn i nettet til 3-0.

Villarreals spillere stakk av for å feire, ler forferdelig, tilsynelatende lamslått av det de nettopp hadde sett. Å begynne sesongen med borteseier er en radikal snuoperasjon fra tidlig i fjor, da laget gikk fra august til desember uten seier på bortebane, og det er bare starten som et lag med Champions League-ambisjoner krever.

Et annet akademiprodukt, Nicolas Jackson, scoret også i spillet. Med Villarreal tvitrer “Barna har det bra” etter seieren kan den gule ubåten være det. — Kirkland

Kubos berøring et tegn på stabilitet?

Takefusa Kubo har stor stamtavle etter å ha kommet gjennom Barcelonas akademi før han kom til Real Madrid via FC Tokyo, men karrieren har ikke tatt helt av ennå. 21-åringen viste glimt av potensialet sitt på lån på Mallorca, men flyttene til Villarreal og Getafe fungerte ikke fullt så bra.

Et permanent bytte til Real Sociedad fulgte i sommer, og hvis søndagens mål er noe å gå etter, kan han dra nytte av å endelig ha et stabilt hjem. Mikel Merinos pasning var sublim og Kubos strålende touch og avslutning på debuten ga La Real en hardkjempet 1-0-seier borte på Cadiz for å åpne sesongen med tre poeng. – Marsden

Lag i trøbbel

Kommer ikke til å bli lettere i Man Utd

Det er nesten imponerende at Manchester United konsekvent ser ut til å finne måter å synke til nye dybder på. Akkurat når du trodde det ikke kunne bli verre, klarer de å slippe inn fire mål på 35 minutter på Brentford og falle til bunnen av Premier League-tabellen. Når vi strekker seg tilbake til forrige sesong, har United tapt ni av de siste 14 konkurransekampene og seks av de åtte siste. Det er nedrykksform etter alles standarder.

Ingen antyder at det kan skje, men de ser ut som et lag som ikke vet hvor deres neste mål kommer fra, enn si deres neste seier. Uniteds to neste hjemmekamper er mot Liverpool og Arsenal med turer til Southampton og Leicester i mellom. Starten på sesongen er allerede en katastrofe, men den kan bli enda mer rotete veldig raskt — Dawson

Leverkusens kamper er reelle

Bayer Leverkusen var så underholdende forrige sesong, og scoret for moro skyld, med Patrik Schick og Moussa Diaby som tok Bundesligaen med storm og Gerardo Seoane fikk mange ting riktig for sin første sesong i klubben. Hvor annerledes er denne kampanjen allerede. Bayer har nettopp blitt slått to ganger for sine to første ligakamper, i Dortmund (1-1) og denne helgen mot Augsburg (2-1) da de kun hadde tapt to på sine første ni forrige sesong.

Etter også å ha blitt slått ut av den tyske cupen i første runde av tredjedivisjonslaget Elversberg (4-3), er Bayer ugjenkjennelige. De skapte mange sjanser i helgen med et forventet mål på 2,57 og 24 skudd, 10 på mål, men klarte ikke å fullføre. De avsluttet kampen med fem angripere, men effektiviteten, nok en gang, var ikke der. Presset er allerede stort på Seoane og de trenger en reaksjon hjemme igjen neste helg mot TSG Hoffenheim. — Laurens

Helgens MVP

Gabriel Jesus (Arsenal)

Gabriel Jesus markerte sin hjemmedebut mot Leicester City etter et trekk på 45 millioner pund fra Manchester City med akkurat den typen all-action-oppvisning han ble signert for. 25-åringen krøllet hjem sitt første Premier League-mål for Arsenal med en smart avslutning i 23. minutt før en heading på baksiden doblet bidraget hans 12 minutter senere. Jesus registrerte også to assist – for Granit Xhaka og Gabriel Martinelli – da Gunners opprettholdt sin rekord på 100 prosent i starten av sesongen med en 4-2 seier på Emirates Stadium på lørdag.

spille

1:53

Steve Nicol reagerer på Gabriel Jesus’ prestasjon i Arsenals 4-2-seier over Leicester.

Jesus var alltid forventet å sette Arsenal-pressen med sin energiske løping, men det store ukjente var om han kunne vise seg å være produktiv foran mål borte fra den nådeløse sjanseskapende maskinen som er Manchester City. Tøffere utfordringer venter, men dette var en enormt oppmuntrende måte å starte på. — Olley