Shadow

Man United-spørsmål går før Ten Hag, men ny manager vil være under press hvis raset fortsetter


Erik ten Hag valgte å ikke gå bort til de reisende Manchester United-fansen gjemt i hjørnet av Brentfords Gtech Community Stadium etter det som hadde vært en ydmykende ettermiddag i Vest-London, men hvis han hadde gjort det, ville han blitt spart for mye av sinnet som sølte ut. ut på banen etter 4-0-tapet.

Så godt som alle andre i klubben – spillerne, eierne, rekrutteringsavdelingen, administrerende direktør Richard Arnold, fotballdirektør John Murtough – har tatt mesteparten av kritikken etter en sesongstart som har forlatt United til bunnen av Premier League etter to kamper. Ten Hag har imidlertid i stor grad vært isolert.

– O’Hanlon: Problemene Ten Hag må fikse … og hvordan du gjør det (E+)
– Etter Musks spøk, hvilke andre milliardærer kunne kjøpe United?

De fleste supportere er godt klar over at problemene på Old Trafford stikker langt dypere enn en manager som bare har vært i klubben i et par måneder. Men hvis resultatene fortsetter i samme spor, vil det være nederlenderen som betaler prisen. Etter tap mot Brighton og Brentford, har han allerede blitt tredjefavoritt til å være den første Premier League-manageren som får sparken denne sesongen, bak Ralph Hasenhuttl (Southampton) og Frank Lampard (Everton).

United fastholder at Ten Hag er en langsiktig ansettelse, men det må være tegn til fremgang snart. Klubbsjefer har vært imponert over 52-åringens tilnærming utenfor banen, men så langt er rekorden hans på den to kamper og to tap med Liverpool neste mandag.

Ten Hag har gjort det klart for både Arnold og Murtough at hvis han skal snu ting, trenger han nye spillere før overgangsfristen 1. september. Kilder har sagt til ESPN at klubben er «innstilt» med hans krav om flere signeringer. men med to uker igjen før vinduet lukkes, tikker klokken.

Ten Hag ønsker å signere Frenkie de Jong fra Barcelona, ​​mens en avtale for Juventus midtbanespiller Adrien Rabiot har kollapset på grunn av franskmannens lønnskrav. Ideelt sett vil han ha minst en spiss til – Christian Pulisic er den siste spilleren knyttet til et trekk, om enn på lån – en annen keeper og en høyreback også, men han aksepterer sjansene for å få alle forespørslene hans oppfylt før enden av vinduet er slank.

Det er en følelse fra Ten Hags side at klubben så langt ikke oppfyller sin side av handelen når det gjelder å gjøre endringer i et lag som underpresterte så elendig forrige sesong. Men under samtaler som førte til utnevnelsen hans, ble det gjort klart at han ville måtte få mer ut av de eksisterende spillerne, og det er bekymringer – små på dette stadiet, selv om de vokser etter det 4-0 nederlaget på Brentford – at det ikke er skjer.

Både Ten Hag og spillerne aksepterer at de også må takle bakrusen fra forrige sesong i tillegg til å lære om kravene til en ny manager og en ny spillestil, men det er ingen komme unna at mange på Old Trafford forventet en langt bedre start. Mens åpningsdagens nederlag mot Brighton ble børstet av som tannproblemer, har måten kollapsen på Brentford – et lag samlet for en brøkdel av prisen for United og bare nyter sin andre sesong i Premier League – forårsaket mindre panikk .

– Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett

Det er ingen antydninger om at styret tviler på deres beslutning om å velge Ten Hag fremfor Mauricio Pochettino, som har Premier League-erfaring med Southampton og Tottenham, de forventer en betydelig respons mot Liverpool.

En av Ten Hags viktigste avgjørelser før han møter Jurgen Klopps lag – og det er mange – er om han skal holde seg til Lisandro Martinez. Til 56,7 millioner pund har Martinez vært Uniteds viktigste sommersignering og en med Ten Hags fingeravtrykk over det hele etter at paret jobbet sammen i Ajax. Men etter å ha levert fire mål på 35 minutter i Brentford, ble Martinez byttet ut ved pause, og etterpå foreslo Thomas Frank at både han og Brighton-motparten Graham Potter siktet argentineren på grunn av en antatt mangel på høyde.

spille

1:06

Rob Dawson forklarer hvorfor Cristiano Ronaldo er et like stort problem som noe annet for Erik ten Hag i Manchester United.

“Vi visste at vi mer sannsynlig enten ville vinne den eller den andre ballen rundt den,” sa Frank. «Selvfølgelig så vi på hva Brighton gjorde bra mot dem, og Brighton er også som oss i måten de ønsker å spille.

“Vanligvis bygger Brighton alltid fra keeperen, men de gikk lenge hver eneste gang, så selvfølgelig så vi på det. Vi visste at vi hadde det våpenet, så det var derfor vi gjorde det.”

Kilder har fortalt ESPN at Ten Hag ikke tror Martinez spilte så dårlig mot Brentford, men Franks uttalelse er fordømmende. Det er for tidlig å bedømme en ny signering som fortsatt tilpasser seg en ny liga, men hvis Martinez’ problemer fortsetter, vil det sette spørsmålstegn ved Ten Hags vurdering, spesielt etter at han satte seg selv i sentrum av sommerens rekruttering. For eksempel har det allerede vært spørsmål, fra i og utenfor garderoben, om hans beslutning om å velge Christian Eriksen som falsk nr. 9 mot Brighton, hvorfor han ikke har sett at David de Gea sliter med å besvime fra baksiden, og hvorfor han var så rask med å reinstallere Harry Maguire som kaptein etter at det ble et så kontroversielt spørsmål forrige sesong.

– ESPN+ guide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer (USA)
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Kilder har fortalt ESPN at Ten Hag brukte mye av intervjuet med Arnold og Murtough på å detaljere problemene på Old Trafford, og starten på sesongen har bare tjent til å vise hvor dypt de løper.

Ingen, ikke minst Ten Hag, forventet en enkel kampanje, men da var det ingen som forventet at United skulle ligge nederst i ligaen etter to kamper heller. Det virker absurd at Ten Hag, etter bare noen uker i ledelsen, kunne være under en slik gransking til tross for at han ble kastet i fallskjerm i en situasjon som han ikke hadde laget, men mange fans vil hevde at klubben for lengst har gått ned i farse.

En hjemmekamp mot Liverpool – selv som tåler en vanskelig start på sesongen, med en rekke skader, uavgjort mot Fulham og Crystal Palace og Darwin Nunez som står overfor en suspensjon på grunn av sitt røde kort på mandag – gir en sjanse til å bygge mye- trengte momentum i en stor kamp og lette presset på den nye manageren. På den annen side, nok et dårlig resultat, og Ten Hag vil kanskje ikke finne seg fritatt for skyld på mye lenger.Kilde