Shadow

Man United-Leeds, Chelsea-Liverpool utsatt når Premier League-kampene er tilbakeChelseas Premier League-oppgjør med Liverpool og Manchester Uniteds hjemmekamp mot Leeds neste søndag er utsatt på grunn av politiproblemer rundt begravelsen til dronning Elizabeth II, men syv andre Premier League-kamper vil spille denne helgen.

All fotball i Storbritannia ble utsatt forrige helg som en markering av respekt for dronningen etter hennes død i en alder av 96 på torsdag.

Men etter diskusjoner mellom fotballens styrende organer og myndighetene i Storbritannia, vil alle planlagte midtukekamper fortsette som planlagt denne uken, med unntak av Arsenals Europa League-kamp mot PSV Eindhoven på torsdag. Den kampen har blitt utsatt av UEFA på grunn av at politiet i London er pålagt å fokusere på de enorme folkemengdene som forventes å reise til hovedstaden i forkant av neste mandags statsbegravelse.

Men mens flertallet av Premier League-kampene skal fortsette, har de høyprofilerte kampene på Stamford Bridge og Old Trafford blitt utsatt som en konsekvens av at politifolk ble omplassert for å sørge for sikkerhet for dronningens begravelse, med myndighetene som forventer over en million mennesker ankommer London i løpet av 48 timer før begravelsen mandag morgen.

Brighton vs Crystal Palace, som nylig ble utsatt på grunn av en planlagt, men nå kansellert jernbanestreik, vil heller ikke fortsette.

En uttalelse fra Premier League lød: «Etter omfattende konsultasjoner med klubber, politi, lokale sikkerhetsrådgivningsgrupper og andre relevante myndigheter, var det ingen annen mulighet enn å utsette de tre kampene.

«Premier League vil gjerne takke UK Football Policing Unit og andre politistyrker over hele landet, samt våre kringkastingspartnere, for deres støtte under denne prosessen, og vil fortsette å ha kontakt med dem før helgen.

“For kampene som spilles i løpet av National Mourning, vil hyllest til The Queen på Premier League stadioner. Nye datoer for de utsatte kampene vil bli annonsert etter hvert.”Kilde