Shadow

Maccabi Haifa vs. Paris Saint-Germain – Fotballkamprapport – 14. september 2022

Kylian Mbappe og Lionel Messi kombinerte utmerket da Paris Saint-Germains nesten perfekte start på sesongen fortsatte med en 3-1-seier på Maccabi Haifa i Champions League onsdag.

Messi kansellerte Tjarron Cherys overraskende første omgangsåpning etter å ha blitt satt opp av Mbappe, og han returnerte fordelen for Frankrike-spissen etter pause før Neymar tok en sen tredjedel da PSG ble svettet av de israelske mesterne.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

PSG topper gruppe H med seks poeng, på nivå med Benfica som hevdet en 2-1-seier på Juventus.

Christophe Galtiers franske lag reiser til Benfica 5. oktober, mens Juventus og Haifa møter trusselen om tidlig eliminering.

Mbappe innrømmet imidlertid at lagets prestasjon var langt fra perfekt.

Banen var ikke bra, men det er ingen unnskyldning, sa Mbappe. “Vi gjorde noen justeringer etter pausen og det ga resultater. Men vi må jobbe hardt for å få resultater når det gjelder måten vi spiller på, fordi vi har noen store kamper på gang.”

PSG fikk en livlig start med Mbappe som truet to ganger i åpningsminuttene, men de falt raskt i en pause og de ble straffet midtveis i omgangen.

Da Haifa økte presset, slo Dolev Haziza et perfekt innlegg for Chery, som strakte ut beinet for å slå Gianluigi Donnarumma og satte vertene foran.

PSG slet med å finne rytmen sin, men Mbappe slo to forsvarsspillere i feltet og krysset hans ble slått inn i banen til Messi, som skjøt hjem fra kloss hold til 1-1 åtte minutter før pause.

Argentina-spilleren Messi har nå funnet nettmaskene mot rekorden 39 forskjellige lag i Champions League.

PSG var fortsatt for passive etter pausen, noe som tillot Haifa å skape sjanser for Frantzdy Pierrot og Omer Atzili.

Vitinhas arbeid på midtbanen viste seg imidlertid å være avgjørende for Ligue 1-mesterne, og Messi gikk tett på timen etter å ha blitt satt opp av den lille portugiseren.

PSGs individuelle talenter gjorde til slutt forskjellen da Mabppe hentet inn et fint gjennomspill fra Messi for å gi laget sitt overtak med et lavt skudd i det 69. minutt.

Haifa la seg ikke ned, men Neymar avsluttet det på klinisk vis på en kontring etter å ha samlet en fin pasning fra Marco Verratti to minutter av og til for å avslutte en 11-kamper uten mål for Brasil-spissen.