Shadow

Må-se World Cup ‘Orchestrators’ | Sportsmotor


Playmakere kan ofte bli oversett av det til tider mer glamorøse spillet til målscorerne, men vi har fremhevet fem må-se oppsettmenn i dette verdensmesterskapet.

Med mesteparten av oppmerksomheten og æren av FIFA World Cup går til målscorerne, er det lett å overse mennene bak kulissene som får det hele til å skje. Den perfekt vektede pasningen, en forsvarssplittende ball, en feilfritt timet en-to – også disse er en viktig del av det vakre spillet.

Heldigvis har dette FIFA verdensmesterskapet noen av de mest talentfulle “orkestratorene” som noensinne har tråkket på banen, og her er de du må se:

ISCO (SPANIA)

Isco/soccer.ru

Francisco “Isco” Alarcóns første klubb kommer fra Malaga, Spania, og var en del av Los Che, hvor han steg opp gjennom systemet. Han debuterte med førstelaget i 2009. Til tross for at han bare dukket opp seks ganger med Iscos topplag, ble han raskt signert av sin hjemmeklubb i Malaga og kalt en av Spanias neste stjerner.

Returen til Malaga varte bare i to sesonger for Isco da han dukket opp i 69 kamper for klubben. Han ble deretter snappet opp av Real Madrid, kanskje den fremste klubben i La Liga.

Isco har vært det absolutte fokuspunktet og den stigende stjernen til både klubben Real Madrid og det spanske landslaget. Han skapte overskrifter tidligere denne sesongen etter å ha fullført hvert av sine 130 forsøksforsøk (over fire kamper) i La Liga og Champions League, en uvanlig suksessrate på 100 prosent. Men utover synet og presisjonen kan Isco også score mål. Han er den første spanske spilleren i historien som har scoret tre mål mot en VM-vinnende nasjon (Argentina).


KEVIN DE BRUYNE (BELGIA)

Kevin De Bruyne/Flickr.com

Siden hans tid som ungdomsspiller har Kevin De Bruynes konkurranseånd og besluttsomhet alltid vært tydelig.

I følge en artikkel skrevet av The Guardians Kristof Terreur, fortalte De Bruyne som en 8-åring treneren sin i VV Drongen at han gikk over til Gent fordi treningsøktene deres var bedre. I en alder av 11 fortalte han moren sin at når han fylte 18 ville han være fullt fokusert på fotball og avsluttet med skolen.

Og etter å ha flyttet over Belgia til Genk som 14-åring, ble han kastet ut av huset av vertsfamilien som rapporterte karakterproblemer.

De Bruyne har kontinuerlig kjempet mot ryktet om å være en tøff kunde, men en av hans tidlige ungdomstrenere, Frank De Leyn, mener at De Bruynes sta “har gjort ham til den spilleren han er nå.”

Siden utkastelsen i Genk har De Bruyne også forsøkt å reformere sitt rykte, og uttalt: «Folk sa at jeg ikke kom til å klare det på grunn av min dårlige karakter. Jeg sa til meg selv på dette tidspunktet: ‘la oss se hvem som har det siste ordet.’ ”

Den samordnede innsatsen fra De Bruyne fungerte. Han gikk videre til å spille på Belgias U21-side, debuterte som 17-åring, og i 2013 hadde han signert med Chelsea i den engelske Premier League.

Til tross for å ha tapt mot Egypts Mohamed Salah for Premier Leagues Årets spiller, har De Bruyne vist seg å være et talent én gang i generasjonen gang på gang. Manchester City-midtbanespilleren ledet laget sitt til Premier League-trofeet og fikk i prosessen 8 mål og 16 assists på 37 kamper, tall som er verdt “verdens beste spiller?” debatt.


LIONEL MESSI (ARGENTINA)

Lionel Messi/soccer.ru

Tynget både av sin lille vekst og en veksthormonmangel som barn i Argentina, har Messi fremstått som ikke bare en av de beste superstjernene i moderne fotball, men også i spillets historie. Selv om han også er en av de beste målscorerne i verden, er Messis evner ikke begrenset til bare å sette ballen i mål.

Lionel Messi er en jack-of-all-trade. Hans fremhevede talenter inkluderer ikke bare å være en målscorer med en upåklagelig rekord, men også en utmerket playmaker. Hvis det er en plass, vil den lille argentineren finne den. Tallene hans taler for seg selv, ettersom han for øyeblikket har rekorden for flest assists i La Ligas historie med utrolige 149. Driblen hans er utmerket, og det samme er synet og pasningsteknikken, noe som gjør ham virkelig til en skremmende playmaker for motstanderen.


PAUL POGBA (FRANKRIKE)

Paul Pogba/soccer.ru

Paul Pogbas oppvekst skjedde i forstedene til Paris, hvor familiens ydmyke midler gjorde at han måtte dele seng med to av brødrene sine og to av søskenbarnene.

Faren hans, som emigrerte fra Guinea, spilte en kort stund profesjonell fotball i hjemlandet, og vendte Paul og brødrene hans til spillet som unge. Trioen begynte å spille for sin lokale klubb US Roissy, et lag som Pogba spilte for fra alderen seks til 13 år.

Paul gikk deretter videre til Le Harve og fikk til slutt en plass i Manchester Uniteds treningsakademi så vel som på topplaget deres.

Nå er Pogba et av verdens fremste talenter, og ser fortsatt tilbake på sine første år med nostalgi.

“Vi sov tre, fire, fem personer i en seng,” sa Pogba i en MailOnline-artikkel. “Men det var den beste tiden, for vi var alle sammen, så det var veldig bra.”

Pogba er en midtbanespiller verdt sin vekt i gull, bare spør Manchester United som betalte en klubbrekord på 120 millioner dollar for å hente ham fra Juventus.

Den franske midtbanespilleren kan vanligvis sees kjøre boks-til-boks-løp med ballen limt ved føttene, og dribler forbi motstandere på en overraskende elegant måte for en mann på hans 6 fot-2 størrelse. Han trives på små rom og ser ut til å sjelden feilplassere en pasning under press, noe som gjør ham til et av talentene som må sees i dette verdenscupen.


JAMES RODRIGUEZ (COLOMBIA)

James Rodríguez/copa2014.gov.br

Rodriquezs store gjennombrudd i fotballverdenen, naturlig begavet fra en ung alder, kom på Pony Futbol Championship i 2004 i Columbia. Han ble kåret til turneringens spiller, og ble speidet av en av Pablo Escobars medarbeidere og signert til Envigado – en fremtredende klubb i Columbia.

Rodriquezs opptreden med Envigado ga ham en påfølgende kontrakt i Argentina, og satte scenen for en karriere som allerede har vært veldig vellykket, men som også begynner å ta form.

Rodriquez ble et kjent navn etter et verdensmesterskap for bøkene i Brasil 2014 og har ikke bremset opp siden. Colombianeren er kjent for sin varemerkefølelse på ballen og kan spille nesten hvilken som helst angrepsposisjon på banen, men trives som en playmaker. I sin første sesong med Bayern München fikk Rodriquez syv mål, 11 assists og 90 prosent pasningspresisjon i 19 kamper, og vant den nasjonale ligatrofeet i prosessen. James er en drømmespiller for ethvert lag og den komplette playmaker-pakken: to-fot, enestående syn, et kraftig skudd, presise pasninger, god ballkontroll og utmerket på frispark.Kilde