Shadow

LIV Golf kunngjør enorme premiepenger, 14-events 2023-plan


Den Saudi-finansierte LIV Golf-serien kunngjorde en 14-turneringsplan for neste år med 12 etablerte lagfranchiser og en sjanse for spillere til enten å bli forfremmet eller nedrykket gjennom sin serie av Asian Tour-arrangementer.

Greg Norman, administrerende direktør og kommisjonær for LIV Golf, sa onsdag i en pressemelding at hele timeplanen vil bli utgitt senere og vil inkludere stopp over hele verden.

Den rivaliserende ligaen til PGA og Europatourene spiller sin tredje begivenhet denne uken på Trump National Bedminster i New Jersey, banen som eies av tidligere president Donald Trump. De fire tilleggene til den 48 mann store spillerlisten er Henrik Stenson, Paul Casey, Charles Howell III og Jason Kokrak. Europatouren fratok Stenson Ryder Cup-kapteinskapet for å ha registrert seg med LIV Golf, etter å ha lovet full støtte til touren da han ble valgt som kaptein i mars.

Sammen med 48-mannsfeltet, no-cut-arrangementer verdt $25 millioner i premiepenger, har LIV Golf Investments pumpet $300 millioner inn i Asian Tour for “International Series”-arrangementer. Selv om detaljer om opprykk og nedrykk ikke ble kunngjort, kunne spillere tjene seg inn i LIV Golf League gjennom sine prestasjoner i disse Asian Tour-arrangementene, mens de som avslutter mot bunnen av LIV Golf-arrangementer ville bli erstattet.

Nyhetsmeldingen sa at LIV Golf League-spillere forventes å konkurrere i “mange” International Series-arrangementer, noe som ville bety å spille mer enn de 14 turneringene på LIV Golf-planen for 2023. En appell for spillere som har meldt seg på, som Dustin Johnson og Phil Mickelson, var å spille mindre.

LIV Golf sa at det ville ha 25 turneringer over hele verden neste år, noe som indikerer totalt 11 arrangementer på Asian Tour. Det er fire “International Series”-arrangementer på Asian Tour-planen i år. Nyhetsmeldingen sa at nye Asian Tour-stopp vil omfatte Amerika og Europa. I år holdt Asian Tour et arrangement i England en uke før LIV Golf Invitational-debuten utenfor London.

Norman sa at LIV Golf og “International Series” ville spille for $405 millioner i premiepenger. Med $25 millioner satt av til LIV Golf-arrangementer, vil det tyde på at International Series-arrangementer hver vil ha en veske på $5 millioner.

De 12 firemannslagene ville forbli de samme gjennom hele året. Kapteiner vil være i stand til å bygge sine franchiser for å tiltrekke seg en tilhengerskare og sponsorinteresse. Howell og Casey er nå på et lag ledet av Bryson DeChambeau, og de sa at han kontaktet dem for noen måneder siden om å bli med i LIV Golf.

Rapportering fra Associated Press


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde