Shadow

LIV: Brooks Koepka siste golfspiller som ble med i Saudi-serien


Brooks Koepkaen av de første spillerne som fordømte en rivaliserende liga for bare 48 spillere, er den siste PGA Tour-spilleren som meldte seg på med Saudi-finansierte LIV Golf-serien, har Associated Press fått vite.

En person som ble orientert om Koepkas avgjørelse sa til AP at han fortsatt vil være i stand til å konkurrere på PGA-touren til han slår et slag på LIV Golf-banen. Personen snakket på betingelse av anonymitet uten autorisasjon til å snakke på vegne av turen.

Daily Telegraph i Storbritannia rapporterte først om Koepkas avgjørelse.

Koepka forble i feltet for Travellers Championship, selv om han ikke var på et spillermøte tirsdag morgen på TPC River Highlands. Det neste LIV Golf-arrangementet starter 30. juni utenfor Portland, Oregon.

Koepka var den andre spilleren, bak Rory McIlroy, som uttalte seg mot en rivaliserende liga i mars 2020 da han sa til AP: “Jeg har vanskelig for å tro at golf bare skal bestå av 48 spillere.”

“Penger kommer ikke til å forandre livet mitt,” sa Koepka den gang.

Den foreslåtte rivaliserende ligaen var forskjellig fra LIV Golf, presentert som “Premier Golf League”, men fortsatt avhengig av Saudi-Arabias suverene formuefond. Greg Norman og LIV Golf tok ideen om 48-manns felt, ingen kutt med en lagkomponent.

LIV Golf har ikke kunngjort Koepkas signering blant spekulasjoner om at noen få andre snart vil bli med. ESPN Deportes rapporterte i helgen at Abraham Ancer fra Mexico også signerte. Ancer er nr. 20 i verden med én PGA Tour-seier.

Koepka gir LIV Golf et stort navn med sine fire store titler – back-to-back i US Open (2017-18) og PGA Championship (2018-19), selv om spillet hans har vært i tilbakegang siden den gang på grunn av en rekke skader.

Hans siste seier var Phoenix Open i februar 2021 og han har falt til nr. 19 i verden. I majors i år bommet han på snittet på Masters og har endt blant de 50 beste i PGA Championship og US Open.

Rapportering fra Associated Press


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde