Shadow

Liga MX – USMNT-Mexico dual-national Zendejas i brann, Cruz Azul vakler og mer


Det var bare et spørsmål om tid før Club America rykket til førsteplassen i Liga MX-tabellen. Las Aguilas bygget opp momentum med syv seire på rad og spurtet til toppen av stillingen etter uke 12, om enn med noen kontroverser angående meksikansk-amerikanske dobbeltnasjonale Alejandro Zendejas som har overskygget det hele.

En poengløs uavgjort presset Monterrey ned til andreplass på tabellen, og bare ett poeng bak dem, har Pachuca laget bølger de siste ukene takket være formen til spissen Nicolas Ibañez og nysigneringen Javier «Chofis» Lopez.

Ser vi lenger ned på stillingen, gikk Cruz Azul “Cruz Azul” seg til en skuffende uavgjort, mens Pumas og Dani Alves nok en gang ikke klarte å vinne. Det var også en midtuke internasjonal treningskamp, ​​noe tvilsomt offisierende for Chivas, og et viralt øyeblikk der Jozy Altidore nippet til det som så ut til å være en forferdelig sportsdrikk.

Det er mye å dekke, så i tilfelle du gikk glipp av noe, her er tre samtalepunkter og noen ekstra observasjoner fra Jornada 12 av 2022 Apertura.

– Liga MX-tabellen | Liga MX-dekning på ESPN Deportes
– Futbol Americas på ESPN+: MLS, Liga MX, USMNT, El Tri


Midt i landslagsbyttedramaet leder Zendejas Club America til førsteplass

For øyeblikket er ikke den mest omtalte spilleren i Liga MX en landslagsstjerne eller et høyt profilert tillegg fra utlandet. I stedet er det den meksikansk-amerikanske dobbeltnasjonale Alejandro Zendejas.

Etter at Club America-midtbanespilleren overraskende ble utelatt fra en oppfordring til Mexico forrige måned, begynte ryktene å svirre om mulige valgbarhetsproblemer. Innen 26. august fortalte FIFA til ESPN MX at de undersøkte statusen til spilleren som angivelig ennå ikke hadde sendt inn en engangsbytte til Mexico fra USA. Dager senere, 31. august, sa Mexico-manager Gerardo «Tata» Martino til TUDN at Zendejas «ikke ønsket å signere» dokumentet, og sa at «det er nesten en utpressing» for spilleren å presse ham til å velge VM-liste først.

Club America-manager Fernando Ortiz advarte mot Martinos kommentarer sist fredag, og la merke til at trenere bør «være forsiktig med ordene dine og hvordan du bruker dem», og på lørdag svarte Zendejas på sin egen måte med en prestasjon av Man Of The Match-kaliber i en dramatisk 2-1 seier over Tigres som drev frem Las Aguilas inn på førsteplassen. Selv om han var heldig som ikke fikk rødt for en risikabel foul som ble anmeldt av VAR, var det 24 år gamle FC Dallas akademiproduktet strålende, og skapte en assist og fremtvang et selvmål fra Tigres i helgens markeringskamp. .

Det er fortsatt oppe i luften hva FIFA vil finne angående hans valgbarhet og om Martino vil kalle ham tilbake til landslaget, eller muligens hvis USA gir ham en mulighet, men det er ingen tvil om at han har vært en av de beste Liga MX-spillerne av sesongen. Tolk feiringen slik du vil, men etter å ha forsert Tigres’ selvmål, som egentlig var et mål fra Zendejas, løp spilleren til et kamera med en imaginær telefon i hånden.


Cruz Azul drar en Cruz Azul og slipper poeng igjen

For fjerde gang siden juli har Cruz Azul ikke klart å holde ledelsen, og sist falt til uavgjort 2-2 mot 10-manns FC Juarez på fredag.

Etter et livlig fremstøt mot en Liga MX-tittel i Clausura 2021, så det ut til at Cruz Azul en gang hadde ristet bort sammenbruddene i siste øyeblikk som beryktet definerte dem, men i løpet av de siste ukene har disse tendensene sneket seg opp igjen for Mexico City-klubben .

Mot Juarez, som var nede på 10 spillere etter at Javier Salas ble vist rødt tidlig i første omgang, skulle Cruz Azul tjene 2-0 før motstanderne scoret i det 86. minutt til 2-1. Så, i overtid, rakket den tidligere Granada-vingen Darwin Machis inn en straffe i det 98. minutt som sikret 2-2.

I bare hans andre kamp med ansvaret og etter protester fra fansen utenfor lagets hovedkvarter i august, så den nye manageren Raul “Potro” Gutierrez knust og sliten ut etter tapet.

“Vi må bare gjøre ting bedre,” sa en oppgitt Gutierrez. “Vi sluttet å røre ballen, vi sluttet å åpne opp banen.”


‘Chofis’ og Ibañez fører Pachuca til fjerde seier på rad

Kreditt skyldes Pachuca. Mens det meste av den meksikanske fotballverdenen har fokusert på store klubber, overskrifter stjelende kommentarer og drama utenfor banen som typisk dominerer samtaler, har Pachuca stille blomstret i Apertura gjennom et sterkt forsvar og et effektivt angrep som har plassert dem på tredjeplass. i bordet.

På lørdag, Los Tuzos viste frem disse evnene gjennom en ukomplisert 2-0 seier over Santos Laguna. Med sitt syvende mål for sesongen, noe som gjorde ham på nivå med ligaledende målscorer Henry Martin, satte Nicolas Ibañez Pachuca opp til 1-0 før innbytter Javier “Chofis” Lopez skulle fortsette å score det andre. Opprinnelig sett på som en potensielt risikabel signering på en spiller som kanskje allerede har nådd toppen, har Chofis vært en åpenbaring med to mål og en assist i sine fire første opptredener.

Ved siden av dem var andre som Kevin Alvarez, Luis Chavez og Aviles Hurtado alle like effektive, og bidro til å gi deres fjerde seier på rad. Det er et velbalansert lag med en håndfull unge innenlandske alternativer, og under veiledning av den støyende, men likevel kloke manageren Guillermo Almada, vil de fortsette å samle poeng når andre kanskje ikke legger merke til.


Ytterligere observasjoner

– Andre steder i uke 12: Atletico San Luis og Club Tijuana oppnådde en poengløs 0-0 uavgjort, et sent avvist mål i det 90. minutt holdt Puebla uavgjort 1-1 med Queretaro, Leon scoret to ganger etter det 89. minutt, men falt bare en mål under Necaxa i et 3-2-resultat, Monterreys 19 skudd var ikke nok til å unngå uavgjort 0-0 med Mazatlan, Atlas-keeper Camilo Vargas sto høyt i nettet for å holde laget sitt til en 0-0-kamp med Pumas, og det som var nok en 0-0 uavgjort, avsluttet Chivas og Toluca helgen uten mål i søndagsmøtet.

– Chivas var ikke akkurat fornøyd med dommeren i spillet deres, etter hvert legge ut en tweet ved hjelp av et VAR-relatert ordspill om straffen deres og målet som var veltet.

– Sist onsdag brukte Martino en liste bestående utelukkende av Liga MX-spillere i et 1-0 vennskapstap for Paraguay på Atlantas Mercedes-Benz Stadium. Kvelden før kampen uttalte El Tris manager at «40 til 50 prosent» av troppen forventes å bli kalt opp til Mexicos VM-liste.

– For å lukke ting går vi til den amerikanske spissen Jozy Altidore. Puebla-spissen samlet det 200. målet i karrieren forrige uke (for klubb og land) i et 1-1-resultat med Queretaro, men det som hevdet mye, mye mer oppmerksomhet var et viralt klipp som viste hans respons på en sportsdrikk med kokossmak, som kanskje ikke falt i smak.

Kilde