Shadow

Lewis Hamilton ber Mercedes om unnskyldning for profane radiomeldinger under Dutch Grand PrixLewis Hamilton har beklaget den profane radiomeldingen han sendte til Mercedes-teamet sitt under den nederlandske Grand Prix, men sa at han ikke ville be om unnskyldning for å være lidenskapelig i bilen.

Hamilton fikk luftet sin frustrasjon etter at Mercedes valgte å ikke sette ham under en sen sikkerhetsbil – en avgjørelse som faktisk etterlot ham som en sittende and for å bli forbigått av løpsvinner Max Verstappen, lagkamerat George Russell og Ferraris Charles Leclerc.

“Jeg kan ikke tro at dere f—— knullet meg,” sa Hamilton over radioen etter å ha falt ned ordren. “Jeg kan ikke fortelle deg hvor forbanna jeg er.”

Hamilton, som ble nummer fire, ba laget om unnskyldning for kommentarene etter løpet, men forsvarte frustrasjonen sin.

“Jeg vil ikke be om unnskyldning for lidenskapen min, for det er akkurat slik jeg er laget og jeg får det ikke alltid til,” sa han. «Jeg beklager for laget mitt for det jeg sa, for det var bare et fantastisk øyeblikk, men jeg vil se på glasset halvfullt.

“Vi har så mye positivt å ta fra denne helgen. Ja, jeg ble nummer fire til slutt, men bilen føltes bra. Hvis bilen føles som dette og de andre løpene, kommer vi til å kjempe om en seier. Og det er utrolig.

“Pittstoppene var flotte. Det var de raskeste pitstoppene laget hadde gjort i hele år. Ærlig talt ble jeg så oppgitt over at jeg trodde at disse gutta var i gang. Jeg holder på, strategien var flott, men vi fortsetter uansett. ser fremover og håper på et bedre løp.”

Mercedes-sjef Toto Wolff sa at det ikke var noen harde følelser over kommentarene.

“Du blir emosjonell,” sa han. “Jeg gjør det også i løpet, og når du er sjåføren i bilen, kommer det bare ut av deg og du kan ikke engang stoppe det.

“Vi er søppelbøtta, sykeposen i flyet, og vi tar alt det fordi vi trenger det. Slik har det alltid vært i et forhold mellom frustrert sjåfør og pit-veggen.

“Så vi har sittet sammen, vi diskuterte løpsstrategien. Jeg tror i morges vi bestemte oss for å ta en risiko, det slo virkelig tilbake for ham, men jeg tror generelt sett, omstendighetene og det å ha Max bak seg, det var totalt ubehagelig, men det er flere positive å ta, og dette er det vi også har pratet om; bilen er rask her.”

For å legge til Hamiltons problemer, valgte Mercedes å sette lagkameraten George Russell for myke dekk under sikkerhetsbilen for å dele strategier, noe som betyr at Verstappen var den første bilen bak ham ved omstarten og kunne ta ledelsen inn i sving 1.

Hamilton, som var foran Russell på banen, sa at han skjønte at sjansene hans hadde forsvunnet da han så de myke dekkene klare for lagkameraten i pits.

“Jeg har ikke hatt mye tid til å tenke på det,” la Hamilton til. “På begynnelsen av dagen snakket vi om å ta en risiko for å gå videre til en one-stop. Det var ingen diskusjon om at vi pit 20 runder fra slutten hvis det var en safety car.

“Ærlig talt da det kom ut, fulgte jeg bare retningen jeg trodde jeg ikke trodde noen kom til å stoppe.

«Da jeg gikk forbi pit-boksen min, så jeg at de myke dekkene var ute og jeg så hva som skjedde med George, og jeg sa: «Vent litt», og håpet mitt bleknet litt.»

Wolff forklarte at teamet bestemte seg for å dele strategien på den endelige sikkerhetsbilen i den tro at den måtte ta en risiko for å ha en sjanse til å vinne løpet, og at Hamiltons strategi kan gi ham en sjanse til seier.

“Vi har bare delt strategien,” sa Wolff. “Hvis vi ville ha utelatt begge på samme dekk ville vi ha hatt [Russell as] blokkeren og to biler foran, men hvis det nye dekket virkelig var mye raskere så kan begge bilene ha blitt spist opp, også kanskje av Leclerc, og alle andre som kom bak.

“Så vi delte strategien, holdt oversikten og kanskje bilen er rask nok til å gjøre dette i stedet for å ta noen annen beslutning.

“Tenkningen vi hadde [with Lewis] var at vi hadde et medium [tyre] som hadde fem racingrunder på pluss baneposisjon, og vi tok den avgjørelsen. Jeg tror ikke at på nivå med samme dekk kunne vi ha kjørt forbi Red Bull med den rette hastigheten.

“Vi har sett det med [Carlos] Sainz at vi egentlig ikke klarer å passere ham i begynnelsen, så det var oppfordringen. Hver eneste dag i livet mitt vil jeg heller risikere alt for å vinne løpet i stedet for å sementere på andre og tredje.”Kilde