Shadow

LaLiga vil rapportere rasistisk misbruk av Real Madrids Vinicius på derby mot Atletico


LaLiga vil rapportere rasistisk sang rettet mot Real Madrid-spissen Vinicius Junior av Atletico Madrid-fansen før søndagens derby, bekreftet ligaen til ESPN.

Hundrevis av Atletico-supportere ble filmet mens de sang «Vinicius, du er en ape» utenfor Metropolitano stadion før kampen, som Madrid vant 2-1.

En talsperson for LaLiga sa til ESPN at ligaen vil sende inn en offisiell klage til antivoldskommisjonen og det spanske fotballforbundet (RFEF) sin konkurransekomité angående hendelsene på og utenfor stadion på søndag.

– Hatefulle ytringer har ingen plass i LaLiga, og vi samarbeider alltid med klubbene og myndighetene for å identifisere og stille for retten en slik sak, sa en talsperson.

“Vi fordømmer alle hendelser innenfor og utenfor stadioner og samarbeider med klubber for å holde fotballen vår vennlig og hyggelig.”

LaLiga sender inn en ukentlig formell klage som viser fansang fra helgens kamper som oppfordrer til vold eller inneholder fornærmende eller intolerant språk, og hjelper til med enhver etterforskning.

Ligaen har tidligere rapportert om rasistisk sang rettet mot Vinicius i Madrid El Clasico sammenstøt med Barcelona i oktober 2021, og etter en kamp på Mallorca i mars i år.

Vinicius og Madrid slapp begge uttalelser i forkant av derbyet der de fordømte rasistiske overgrep mot den brasilianske landskampen etter at en gjest i et spansk TV-program sa at han burde “slutte å ape rundt” ved å danse for å feire å score mål.

Vinicius og lagkamerat Rodrygo reagerte begge på Madrids åpningsmål i kampen med Atletico, scoret av Rodrygo i det 18. minutt, ved å danse foran hjemmefansen.

Vinicius’ løp og skudd mot stolpen satte senere Federico Valverde opp til 2-0 for Madrid, før Mario Hermoso scoret sent for Atletico.

Resultatet betydde at Madrid forble toppen av LaLiga med seks seire av seks så langt denne sesongen.Kilde