LA Galaxys Javier Hernandez tar skylden for den kostbare Panenka-pennmissen

LA Galaxy-spissen Javier “Chicharito” Hernandez ba om unnskyldning for et mislykket Panenka-forsøk som fikk laget hans til å nøye seg med uavgjort 2-2 mot Sporting Kansas City søndag i Carson, California.

Etter å ha scoret to ganger i kampen, inkludert en tidligere straffe i det 88. minutt, ga den Mexico-angriperen et Panenka-spark i det 97. minutt som enkelt ble reddet av motstanderens keeper John Pulskamp, ​​og nektet Galaxy en kampvinner.

“Jeg beklager, selvfølgelig er jeg lei meg,” sa Hernandez på pressekonferansen etter kampen. «Jeg gjorde en stor feil, og jeg tar ansvaret.

“Instinktet mitt tok over. I Mexico sier vi ‘me jugo una mala pasada’ [it played a trick on me],” la Hernandez til, som scoret det 200. og 201. målet i sin klubbkarriere før den mislykkede straffen.

Med Galaxy rett utenfor MLS-sluttspillet på åttende plass i Western Conference-tabellen, uttrykte Galaxy-hovedtrener Greg Vanney sin misbilligelse av avgjørelsen til stjernespissen hans, men sa at laget måtte gå videre fra det.

– MLS Power Rankings: NYCFC virkelig dårlig, Union rykker opp

“Det var feil avgjørelse. Feil avgjørelse. Han [Chicharito] vet det. Han vet hvordan jeg har det. Han vet hvordan lagkameratene har det,” sa Vanney. “Vi må bare fortsette å gå fremover, og vi mistet en mulighet der til slutt.”

Selv om de er ubeseiret i de siste fem kampene, har Vanney og spillerne hans vært ute av stand til å holde på ledelsen i tre av disse opptredenene. Galaxy har nå seks kamper igjen for å unngå en mulig tredje sesong på rad uten playoff-kvalifisering.

Neste opp for Hernandez og hans lagkamerater er en bortekamp mot Nashville SC (fjerde i vest) 10. september.