Shadow

Kylian Mbappe, PSG-sjef Christophe Galtier møter tilbakeslag for å le av spørsmål om privatflyParis Saint-Germains hovedtrener Christophe Galtier og spiss Kylian Mbappe møtte tilbakeslag tirsdag for å le av spørsmålet om hvorfor laget tok et privatfly for en kort tur til en kamp i Nantes sist helg.

Mbappe brøt ut i latter og Galtier svarte med en spøk da han ble spurt på en pressekonferanse mandag om hvorfor PSG reiste med fly til Nantes, hvor de hevdet en komfortabel 3-0 seier.

– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

“I morges snakket vi om det med selskapet som organiserer turene våre, og vi ser på å reise på sandyachter,” sa Galtier, mens Mbappe nektet å kommentere saken ytterligere.

En video av kommentarene deres ble viralt, og utløste sinte reaksjoner fra brukere av sosiale medier, miljøvernere og franske politikere.

“Er du seriøs, svarer du slik???” Paris-ordfører Anne Hidalgo tvitret. “Våkn opp folkens???”

Den franske finansministeren Bruno Le Maire sa til den franske kringkasteren BFM TV tirsdag: “Jeg elsker Mbappe – vi kan alle ha fnisen i det minst beleilige øyeblikket, og det var virkelig det minst beleilige øyeblikket.”

“Men vi må alle ta klimaendringene på alvor,” sa han og la til at Galtiers ironi hadde vært “malplassert.”

PSG var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

Nantes kan nås fra Paris via en 2½-timers togreise.

Bruken av private jetfly har vært et mye diskutert tema både i Frankrike og globalt denne sommeren, med brukere av sosiale medier som sporer – og kritiserer – bruken deres midt i en rekke hetebølger, tørker og flom utløst av klimaendringer.

President Emmanuel Macron sa mandag på en pressekonferanse at «alle må gjøre sitt» for å bekjempe klimaendringene.

Kilde