Shadow

Klubb for å gi nytt navn til stand som ved et uhell viser seriemorderens navn


En fotballklubb i England har sagt at de vil endre navnet på “Gilbert og Rose West Stand” etter å ha gått viralt på sosiale medier for sin tilknytning til en av Storbritannias mest beryktede seriemordere.

Southend United, en Non League-klubb som spiller i Englands femte lag, sikret seg en sponsoravtale med Gilbert og Rose eiendomsmeglere. Som en del av sponsingen ble klubbens vestre stand ved Roots Hall kåret til Gilbert og Rose West-standen.

Rose West, sammen med ektemannen Fred, myrdet et ukjent antall mennesker i huset deres i Gloucester over en 20-årsperiode på 1960-tallet. Rose er en innsatt i et fengsel i West Yorkshire, etter å ha blitt dømt i 1995 for 10 drap. Fred døde av selvmord i fengselet samme år mens han ventet på rettssak.

Southend United nektet å svare da han ble spurt om en kommentar fra ESPN, men Ron Martin, klubbens styreleder, sa senere til radiostasjonen talkSPORT: “Det er ikke det mest tilrådelige, det er uheldig. Jeg mistenker at Gilbert And Rose er fornøyd med pressen som de får, men det er ikke bra for klubben.”

“Jeg mistenker at menneskene i vår kommersielle avdeling ikke var født på tidspunktet for den tragedien, og jeg antar at det er derfor det har skjedd.

“For å være rettferdig burde det vært plukket opp av toppledelsen, det var det ikke, og det kom til meg i går kveld, og vi endrer navnet på standen til “The West Stand sponset av Gilbert And Rose.’ Jeg snakket med Tom Lawrence, administrerende direktør, om det, og vi kommer definitivt til å endre det.”

Styreleder Martin la imidlertid til at det ikke var noen planer om å gjøre lignende endringer i klubbens 3000 sesongkort som har blitt utstedt med feilen på, og la til at det “sannsynligvis var en unødvendig utgift.”

Han sa: “Det er uheldig og virkelig skuffende, men disse tingene skjer. Mine unnskyldninger går til alle og vi vil få det endret. Jeg er flau og jeg synes det er virkelig skuffende.”

ESPN har henvendt seg til Gilbert og Rose og National League for kommentarer.



Kilde