Shadow

Kan Kelechi Iheanacho, Patson Daka utløse Leicester City-gjenoppliving? Er Edouard Mendy en juks?


Det var ikke en lett helg for Afrikas fremste stjerner i Premier League, med slike som Edouard Mendy og Mohamed Salah som ble undersøkt nærmere under teststartene deres på sesongen.

Men de afrikanske spissene Kelechi Iheanacho og Patson Daka kan by på grønne skudd av optimisme for Leicacester City, som har bare ett poeng på seks kamper etter at de ble slått 5-2 av Brighton & Hove Albion på søndag, Leicester var bemerkelsesverdige i mangelen på utlegg. som Premier League-klubber knuste 2,2 milliarder dollar-grensen for utgifter i overgangsvinduet, med den høyprofilerte avgangen til Wesley Fofana og Kasper Schmeichel som ikke ble oppveid av ambisiøse rekrutter, og etterlot manager Brendan Rodgers til å beklage seg etter nederlaget mot Manchester United på fristdagen at ” vi har ikke hatt den hjelpen i markedet dette teamet trengte.”

Hvis nysigneringene Wout Faes og Alex Smithies ikke kommer til å dra Leicester fra myra, så kan Iheanacho og Daka det.

Søndagen var katastrofal for Leicester, som falt ned til sitt femte nederlag på rad og leverte fem mål i prosessen; East Midlanders har ikke sluppet inn 16 mål i de seks innledende kampene i en kampanje siden 1983.

Men prestasjonene til Iheanacho og Daka – valgt foran den benkede Jamie Vardy – kan ha bevist Leicester med en plan for forbedring.

Eventuelle misnøye misnøye om at Vardy ble droppet ble stilnet da Iheanacho banket hjem etter å ha blitt spilt inn av Daka innen ett minutt for å markere sin første ligastart på sesongen.

Revene var bak i løpet av et kvarter da Brighton svarte, men Daka demonstrerte like etter halvtimen hvorfor han hadde noen av Europas største klubber til å se på ham under hans tid i FC Salzburg.

Zambia-spissen hentet en høy ball fra Youri Tielemans – som ble igjen i Leicester da den rapporterte deadline-dag interessen ble til ingenting – tok kontroll med en fantastisk touch, avanserte forbi den viltvoksende Lewis Dunk, satte seg selv og krøllet hjem bortenfor Robert Sanchez på sin første sesongstart.

Dakas tilbakevendende feiring var uten tvil Leicesters høydepunkt for sesongen så langt, men han var helt nedslått etter kampen til tross for målet.

“Det var en veldig skuffende ettermiddag,” sa Daka på LCFC.com.

“Vi startet veldig bra og vi trodde det skulle bli et annet resultat i dag, men dessverre har vi et nytt tap. Vi må fortsette å jobbe hardt. Vi må ha mer selvtillit. Vi kan gjøre det bedre sammen som et lag, men vi slo av litt, vi manglet konsentrasjonen etter at vi scoret Vi tok ikke vare på ballen Vi mistet ballen midt i parken og før vi skjønte det stod det allerede 1-1. Vi trenger mer selvtillit på å ta vare på ballen fordi vi har kvaliteten i laget.”

spille

1:36

Craig Burley føler at Leicesters rekrutteringspolitikk har forlatt klubben i en bedervet situasjon.

Daka og Iheanacho jobber sammen – med Vardy som potensielt kan ha innvirkning fra benken – kan være en levedyktig vei fremover for Foxes.

Vardy hadde startet alle de fem Leicesters tidligere Premier League-kamper denne sesongen – uten å score et eneste mål – men med 35 år kan han neppe forventes å spille like ofte.

Å spille bak Daka, som bruker tempoet og skarpe bevegelser til å strekke motstandsforsvar, gir Iheanacho rom og tid til å operere, og parets samspill burde være en kilde til optimisme for Foxes-fansen.

Dakas trekk ut til venstre flanke under de tidlige byttene – som førte til Iheanachos mål – og nigerianerens tendens til å rykke ut til høyresiden for å få plass til en sentral spiss kan også bidra til å løse Leicesters mangel på bredde i finalen. tredje, et problem de forsøkte å løse ved å flytte etter Jeremie Boga på fristdagen.

Iheanacho har ikke alltid sett ut til å ha tilliten til Rogers, men nigerianeren har hatt en finger med i 20 mål i sine siste 25 starter for klubben – 15 mål og fem assists – noe som sikkert er et bidrag nok til at han kan rettferdiggjøre mer spilletid (fra av), spesielt når Leicester søker nye ideer.

Andre steder vil ankomsten av Faes forhåpentligvis avslutte Rodgers’ bisarre insistering på å bruke Wilfred Ndidi som midtstopper i stedet for ved bunnen av midtbanen.

Eks-Liverpool og Celtic-manageren kan ha nådd veis ende med Jannik Vestergaard og Caglar Soyuncu, men hans beslutning om å fjerne Ndidi fra sin foretrukne nr. 6-rolle reduserer dramatisk Leicesters evne til å kontrollere en kamp og beskytte deres bakre fire.

Hvis denne bryteren kan forbedre Leicesters defensive ubehag, og hvis Daka og Iheanacho kan finne et mål på konsistens, så har Foxes en sjanse til å spille seg oppover tabellen.

Marcotti: Ten Hags tøffe samtaler lønner seg, Madrids ungdommer skinner
VAR-anmeldelse: Hva skjer etter kontrovers for Newcastle, West Ham?
Ogden: Arsenal og Man United er tilbake!

Også i Premier League tåler to av de tre siste spillerne som er nominert til prisen for årets afrikanske fotballspiller langvarige nedgangstider.

Salah var stort sett anonym da Liverpool ble holdt 0-0 av Everton, og kritikken mottatt av hans nye lagkamerat Darwin Nunez etter kampen overskygger ikke helt egypterens manglende bidrag.

Salah traff bare ett kort på mål under konkurransen, ble effektivt hindret av Evertons forsvarere, og slo mannen sin bare én gang – en tredjedel av det han klarte mot Newcastle United.

Egypteren gikk inn i kampen i håp om å utligne Michael Owens rekord med å score fire ligamål på bortebane hjemme hos Liverpools nærmeste rivaler, men dette er et Liverpool-lag i overgangen – Sadio Manes fravær kaster en lang skygge – og Salahs individuelle prestasjoner vil stadig mer under søkelyset ettersom de røde fortsetter å tappe poeng.

Idrissa Gueye fikk sin andre Everton-debut, fra benken, mens Alex Iwobi spilte 90 minutter for Toffees.

Chelseas Mendy tåler også en prøvestart på kampanjen, men han ble sluppet av kroken av et katastrofalt VAR-oppkall som utelukket West Ham Uniteds sene utligning fra Maxwel Cornet etter noe svakt målvaktsspill fra Senegal-stopperen.

Mendy har sluppet inn ni mål i de siste fem kampene sine, med bare to clean sheets på de siste 12 i ligaen, og disse tallene ville vært verre hvis tjenestemennene ikke hadde trodd at Mendy hadde blitt felt – og skadet – av Jarrod Bowen .

spille

2:15

Midt i rapporter om at flere europeiske superklubber sporer Garang Kuol, vurderer National Curriculum neste trekk for Mariners wonderkid.

Hammers-manager David Moyes var misfornøyd med avgjørelsen, og Mendys krumspring, og anklaget målvakten for bedrageri.

“Det er en skandaløs avgjørelse, helt råtten fra en av de antatt elitedommerne,” brølte Moyes etter kampen.

«Det sier ikke så mye om hvem som sendte ham over fra VAR også – det er en utrolig avgjørelse mot oss.

“Jeg tror faktisk keeperen dykker, han forfalsker en skade fordi han ikke kan komme til neste; han gjorde det samme på det første målet også. Dommeren tar på en eller annen måte det så feil at det er utrolig.

“Målvakten kommer for å ta den og fomler den faktisk ut av hendene. Han oppførte seg som om han hadde en skulderskade.”

Chelsea-manager Thomas Tuchel forsvarte Mendy i kjølvannet av hendelsen, men han må nå bestemme seg for om han skal holde seg til den feilstrødde Senegal-keeperen eller gi Kepa Arrizabalaga en mulighet.

“[Mendy] blir straffet mye for ikke mye av det han gjør galt, men det er ingen tvil i tankene mine, sa Tuchel.

«Situasjonen er rolig.

“Vi har to fantastiske keepere, to fantastiske gutter. Vi er klar over at han er i en slik situasjon, men først handler vi innenfor og så forteller vi deg.”

Andre steder i Europa kom Mohammed Kudus tilbake med stil etter å ha mislyktes i å sikre et trekk fra Ajax Amsterdam på deadline ved å vinne inn de nederlandske gigantenes 4-0 Eredivisie-dunking av Cambuur.

Som erstatning for den ghanesiske landsmannen Brian Brobbey i pausen, scoret han vertens fjerde mål da han satte inn fra kloss hold etter å ha blitt plukket ut av et Calvin Bassey-innlegg fra venstrekanten.

Kudus hadde angivelig presset på for å flytte bort fra Johan Cruyff Arena – midt i interesse fra Everton – under overgangsvinduets døende glør, og til og med hoppet over treningen på onsdag for å konstruere et trekk.

Kudus hadde vært bekymret for mangelen på spilletid i Ajax, og søkte et trekk for å øke VM-utsiktene for Ghana, men han vil nå se etter å bygge videre på sin målgivende retur for å tvinge seg inn i Alfred Schreuders planer.

Senegals Nicolas Jackson registrerte en assist for Villarreal da de dunket Elche i Spanias LaLiga, mens den formformede Congo DR-spissen Jackson Muleka igjen var blant målene da Besiktas beseiret Ankaragucu 3-2 i den tyrkiske Super Lig.

Muleka ser ut til å ha fått en lovende forståelse med Eagles nye gutt Dele Alli, som også fant nettet.

Se Eredivisie, Belgian Pro League, EFL Championship, Scottish Premier League og MLS på ESPN i Afrika.Kilde