Shadow

Jeg ville aldri dra


Frenkie de Jong har sagt at han aldri ønsket å forlate Barcelona om sommeren til tross for press fra klubben om å akseptere tilbud fra Manchester United og Chelsea.

Barca var klare til å la De Jong gå for å lette deres økonomiske problemer og avtalte til og med et gebyr med United i området på €85 millioner inkludert tillegg.

Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Men da han snakket for første gang siden overgangsvinduet stengte, sa den nederlandske midtbanespilleren til ESPN at han aldri hadde noen intensjon om å forlate Camp Nou.

“Selvfølgelig er det roligere nå enn under overgangsvinduet,” sa De Jong i forkant av torsdagens UEFA Nations League-kamp mellom Nederland og Polen.

“Men jeg må si at for meg var det alltid klart hva jeg ville. Derfor klarte jeg også å holde meg rolig i den perioden.”

De Jong gikk med på å utsette en stor del av lønnen da han signerte en ny kontrakt med Barcelona i 2020, noe som betyr at klubben vil betale ham mer enn de har gjort for de resterende fire årene av avtalen hans, som varer til 2026. siste to årene.

Det gjør De Jong til en av de høyest inntektene i Barca, men forholdet mellom spilleren og klubben ble hektisk da klubben lette etter en vei ut av kontrakten, og sendte spillerens leir et brev i juli som advarte om at det var uregelmessigheter i fornyelsen. signert under det forrige styret i 2020.

Kilder nær spilleren sa at kontrakten var lovlig og hevdet at brevet var ment å legge press på De Jong til enten å akseptere et trekk eller redusere lønnen hans.

“Det var mange rykter og mye skjedde,” la De Jong til.

“Jeg kan ikke si i detalj hva som skjedde. Se, noen ganger har klubben andre ideer enn meg. Noen ganger kolliderer disse ideene med hverandre. Men i prinsippet var det alltid greit.

“Selvfølgelig var det forskjellig fra andre overgangsperioder for meg. Men som sagt: Jeg holdt meg rolig fordi jeg visste hva jeg ville tidlig.

“Jeg ønsket å bli i Barcelona og min mening endret seg ikke. Det er derfor jeg holdt meg rolig fordi jeg visste hva jeg ville.”

De Jong har startet fire av Barcas åtte kamper denne sesongen, og kommer inn som innbytter i de fire andre. For sesongens største kamp så langt i Champions League mot Bayern München ble han imidlertid stående på benken til fordel for Sergio Busquets, Pedri og Gavi.Kilde