Shadow

Belgia-trener Roberto Martinez ser “lykke, energi” i Eden Hazard


Belgia-trener Roberto Martinez mener playmaker Eden Hazard er i en god sinnstilstand og er ikke bekymret for hans mangel på minutter i Real Madrid denne sesongen foran Nations League-kamper mot Wales og Nederland.

Hazard vil potensielt ha en stor rolle å spille for Belgia i verdensmesterskapet i Qatar, men må kanskje bevise formen og formen sin med landslaget siden han kun har startet i Madrid og spilt under 100 minutter totalt i LaLiga. denne kampanjen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– VM-aksjevakt: Hvordan ser Belgia ut med Qatar nært forestående?

“Han er god,” sa Martinez til journalister onsdag. «Du får alltid det samme spørsmålet, «har han spilt nok minutter?» Men han har ikke gått glipp av en treningsøkt og vært veldig god i kulissene.

“Mangelen på minutter og spilletid er der, men han har et godt tankesett og ser frem til å være på banen. Jeg ser en energi og en lykke rundt Eden, som jeg ikke så for seks måneder siden.”

Martinez innrømmer at disse to kampene i landskampspausen er avgjørende for 31-åringen i forhold til å bygge ham opp til å være klar for Qatar, men sier at det er usannsynlig at Hazard vil spille hele 90 minutter i noen av de to.

“Vi får se hvordan han er med landslaget, vi vil vurdere ham og så har vi syv uker til verdenscupen,” sa treneren. «Jeg gir oss ikke et fastsatt mål [of minutes for him to play].

“Det vil avhenge av tempoet i kampen og om vi kan se ham vokse fra 60-minutters-merket. Avgjørelsen vil bli tatt på hvordan spillet går og hans prestasjon.”

Martinez forventer en tøff kamp med Wales i Brussel på torsdag, da Belgia prøver å holde håpet om Nations League-finalen i live, og ligger tre poeng bak ligalederen Nederland.

“De har et system de har utviklet i lang tid. De er ekstra konkurransedyktige og et lag som har kvalifisert seg til verdenscupen,” sa Martinez.

“Vi forventer det samme spillet med høy intensitet, litt britisk [in style]. De spiller gjennom deg, er direkte og legger mye press på i boksen. De er et lag du aldri kan slappe av mot.”

Belgia begynner å spille gruppe F i VM mot Canada 23. november før de møter Marokko og Kroatia i et forsøk på å nå 16-delsfinalen.Kilde