Shadow

Hvorfor Newcastle-lån kan være bra for Christian Pulisic


Hvis Christian Pulisic ønsker jevn spilletid før VM starter i november, så kan en sommerflytting bort fra Chelsea FC være hans beste alternativ.

Ja, Pulisic spilte i begge Chelseas to første Premier League-kamper, men ingen av dem ble starter, og hans siste utspill mot Tottenham Hotspur på søndag var på bare seks minutter. Noe av det har å gjøre med kvaliteten på Chelseas angrep – deres nye amerikanske eier Todd Boehly, de brukte nettopp 47,5 millioner pund på den engelske stjernen Raheem Sterling.

Pulisics klubbform har heller ikke garantert en plass i Thomas Tuchels start-XI, i hvert fall ikke over slike som Kai Havertz eller Mason Mount. Og der ligger kjernen i Pulisics problemer i Chelsea.

Selv når han spiller bra, passer han ikke inn i Tuchels planer fordi den tyske manageren foretrekker å spille formasjoner uten spisser – det er grunnen til at han spilte som en offensiv midtbanespiller og til tider en vingback forrige sesong. Så hvis Chelsea ikke kan tilby Pulisic den spilletid han trenger og posisjonen han er best på, hvem kan da? Newcastle United, ifølge rapporter fra The Athletic og The Telegraph.

Ville USMNTs Christian Pulisic passet bedre i Newcastle?

Ville USMNTs Christian Pulisic passet bedre i Newcastle?

USMNT-midtleder Christian Pulisic ble lett omtalt med Chelsea i helgen mens ryktene svirret om en overgang til Newcastle.

Newcastle har ikke hatt en topp fem-plassering i Premier League siden 2011/12-sesongen, men med en ny Saudi-støttet eiergruppe forventes klubben å være med i kampen om europeisk fotball på topp igjen. Gjennom to kamper denne sesongen er de 1-1-0 og rangert på femteplass i Premier League.

Alexi Lalas og David Mosse diskuterte Pulisics kobling til Newcastle i den siste episoden av “State of the Union”, og selv om Lalas ikke tror Pulisic trenger å forlate Chelsea, tror han at Newcastle vil være et fint landingssted for 23-årsperioden. -gammel amerikaner.

“Hvis han kommer til å gå, med hva Newcastle er og hva Newcastle har som mål å være, tror jeg faktisk det er et ganske bra trekk,” sa den tidligere USMNT-forsvareren. “Jeg tror det ville vært veldig, veldig interessant i den fremveksten av det en gang så store Newcastle med utrolige nye penger og nytt eierskap bak.

“Er det en oppgradering for Christian Pulisic? Det er en så unik situasjon at det ville vært hvis han spiller, og han spiller mer konsekvent og starter, noe jeg tror han ville gjort, men jeg vet ikke.”

Newcastle-manager Eddie Howe spiller 4-3-3, så ved ankomst vil Pulisic allerede være i en bedre posisjon enn han er i Chelsea for øyeblikket. Han har også en bedre sjanse til å konkurrere med Allan Saint-Maximin og Miguel Almirón om plassene deres i start XI.

Det ville komme på bekostning av Champions League-fotball, men hvis det bare er en låneavtale, kan han alltid gå tilbake til Chelsea neste sesong, slik Conor Gallagher gjorde etter denne breakout-sesongen med Crystal Palace. På kort sikt er det viktigste for Pulisic å få reps til verdenscupen.

Du kan se “Nasjonens tilstand” podcast på YouTube eller abonner på podcastplattformer, inkludert Apple Podcaster.


Få mer fra USA Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde