Shadow

Hvorfor Man United signerte Casemiro når eldre spillere ikke var med i overgangsplanene deres


Avhengig av hvem du spør, er Casemiro enten Manchester Uniteds arving til midtbanelegenden Roy Keane, eller en oppvasket, tidligere Real Madrid kunne ikke vente med å laste ned.

Brasilianerens ankomst på 70 millioner euro til Old Trafford på mandag har delt meninger og reist spørsmål om hvordan overgangspolitikken på Old Trafford faktisk ser ut. Gir en 30-åring en fireårskontrakt verdt mer enn £350 000 i uken, dårlig forretning eller spiller det ingen rolle når du får en av de beste defensive midtbanespillerne i verden som også tilfeldigvis er en serie. vinner? Til syvende og sist, som alle overføringer, vil bare tiden vise.

United startet ikke sommeren med å tro at de skulle signere spillere over 30 år, men kilder har fortalt ESPN at avtalen for Casemiro mer var et tilfelle av en mulighet som dukket opp til rett tid. Mye av overgangsvinduet har blitt brukt på å prøve å lande 25 år gamle Frenkie de Jong, men mens nederlenderen fortsatte å jakte på utsatt lønn fra Barcelona, ​​bestemte United seg for at det ble for komplisert å forfølge.

United-sjef Erik ten Hag gjorde det klart for fotballdirektør John Murtough og rekrutteringsteamet allerede i mars at hans prioritet på overgangsmarkedet var å signere en nr. 6 for å spille på bunnen av midtbanen hans. De Jong, en gang hans spiller i Ajax, var toppmålet, men Casemiro ble selv da ansett som et passende alternativ.

Det er et eksempel, ifølge kilder, på at klubben har blitt mer «smidig» i markedet. Kilder nær United insisterer på at Casemiro alltid var høyt oppe på listen over alternativer hvis en avtale for De Jong ikke var mulig og at forhandlingene gikk raskt, ikke av panikk etter en dårlig start på sesongen, men fordi han var opptatt av å flytte .

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Forsvarer Raphael Varane gjorde et trekk på 48 millioner euro i fjor sommer etter å ha vært en del av et Real Madrid-lag, sammen med Casemiro, som vant Champions League fire ganger mellom 2014 og 2018.

“Jeg vet nøyaktig hva han føler og hvorfor han kommer hit etter det han bodde i Madrid,” sa Varane. “Han trenger en ny utfordring, jeg vet nøyaktig hva han føler, og jeg vet nøyaktig hvorfor han valgte denne klubben. Det er en lignende prosess som jeg hadde så åpenbart at jeg ønsker ham det beste.”

United har gått med på å betale Real Madrid €70m med ytterligere €11m i tillegg, noe som gjør det til den nest dyreste overgangssummen betalt for en spiller over 30 år etter Cristiano Ronaldos €100m overgang fra Real Madrid til Juventus i 2018.

Kilder har fortalt ESPN at Casemiro øyeblikkelig har blitt en av klubbens best betalte spillere og at lønnen hans vil øke “betraktelig” hvis United kommer tilbake til Champions League. Klubbkilder insisterer på at utlegget vil være verdt det hvis Champions League-fotball – og inntektene som følger med det – kommer raskt tilbake mens Ten Hag har vært opptatt av å understreke at det er en ekstra fordel ved å signere en spiller med så mye erfaring.

“Han har vunnet så mange trofeer i karrieren,” sa han. “Han kjenner veien, hvordan du vinner kamper og hvordan du vinner trofeer. Vi har flere spillere som allerede har vunnet trofeer i karrieren. Det må være en veiledning for resten av laget slik at de vet og forstår hvordan de skal vinne ting. .”

Lederskap har blitt et problem tidlig i Ten Hags regjeringstid med kaptein Harry Maguire droppet for 2-1-seieren over Liverpool sammen med klubbens mest erfarne spiller, Ronaldo, som fortsatt er opptatt av å forlate.

Ten Hag anklaget laget sitt for å være “naivt” under 4-0-tapet mot Brentford, og det er håp om at Casemiros ankomst vil hjelpe en relativt ung tropp til å bli litt mer streetwise. Kilder har fortalt ESPN at det er en følelse av at selv etter å ha slått Liverpool vil det være tøffe perioder denne sesongen, og at Casemiro er typen karakter, sammen med Varane og Bruno Fernandes, som kan være en stabil innflytelse under løp med dårlig form.

– O’Hanlon: Problemene Ten Hag må fikse … og hvordan du gjør det (E+)
– Etter Musks spøk, hvilke andre milliardærer kunne kjøpe United?

Det er imidlertid en debatt om hvorvidt Casemiro er den rette mannen for Ten Hags system.

De Jong er en pasningsspiller og den typen midtbanespiller som kan hjelpe et lag med å presse høyt oppe på banen. Casemiro, i mellomtiden, er mer komfortabel med å spille dypere, bryte opp angrep og gi ballen til de tekniske, mer talentfulle, angripende spillerne.

Det er mer bevis på at Casemiro er et kompromiss for Ten Hag, men et kompromiss han ikke kunne avslå. Kilder har fortalt ESPN spørsmålet han stilte seg selv og assistentene Steve McClaren og Mitchell van der Gaag var ville brasilianeren forbedre laget? Svaret de kom frem til, sammen med Murtough og rekrutteringsavdelingen, var ja.

Uavhengig av alder, lønn og overgangssum har Casemiro fylt et desperat behov for United i en posisjon som var et problem lenge før Ten Hag kom. For nederlenderen er det en kalkulert risiko han mener han må ta for å kickstarte sin første sesong som ansvarlig. Hvis Casemiro gjør United bedre, på og utenfor banen, så har det vært verdt det.Kilde