Shadow

Hvordan installere og erstatte den beste vinduskarmen?


Omtalt i denne artikkelen: hvordan installere og erstatte den beste vindusrammen.

Hva er en vinduskarm?

En vinduskarm er en horisont som danner bunnen av vinduskarmen og beskytter vinduet og legger til strukturell støtte.

Sammen med støtte og stabilisering stopper det også vann fra å komme inn og forårsake skade på møbler, vegger og gulv. Hvis et vindu ikke er på plass, vil vinduet bli utsatt for elementene.

Når bør du montere innvendige vindusrammer?

Innvendige vindusrammer er best installert under etterbehandling av vegger. Hvis du bestemmer deg for å installere dem før du pusser veggene, sørg for at de er godt beskyttet, da de lett kan bli skadet. Dette gjelder spesielt når det gjelder vindusrammer i tre. Stopp i så fall til pussprosessen er ferdig for å sikre at vinduene ikke utsettes for smuss og fuktighet.

Innvendige vindusrammer er en god idé av mange grunner. De kan være en del av interiørdesignen din og tjene flere formål også. For eksempel vil et velvalgt interiørvindu fremheve vinduenes utseende og stil.

Vinduskarmer i ditt indre rom er nyttige fordi de gir mer plass. De kan også fungere som hyller hvor du kan plassere blomster, fotorammer og bøker.

Hvordan installere og erstatte den beste vinduskarmen?

Hvordan installere en innvendig vinduskarm?

Start med å lage vinduet ditt. Du ønsker å plassere vinduskarmen på veggen. Sørg derfor for å sjekke eller forberede en passende ferie.

Vindusrammen bør være minst 1 cm over karmen, noe som reduserer varmetapet. Vindusrammen må ikke komme i direkte kontakt med karmen. Hvis rammen ikke er stor nok, må du bore et hull i veggen.

Hvis den er for stor, kan du redusere gapet med mørtel. For å lage mørtelen, vil det være nødvendig å bruke en elektrisk røreanordning, og laget må være horisontalt jevnt. Overflaten kan imidlertid gjøres ru for bedre vedheft under klatring.

Du må kanskje utvide kuttet på hver side med 3 eller 5 tommer for å passe vinduskarmen inn i veggen. En vinkelsliper er et godt verktøy for dette. Når sporene er klare og overflaten under rammen er glatt, rengjør overflaten fri for støv, lakk, maling og andre rester som kan påvirke limet eller skumbindingen. Før du installerer vindusrammer, sørg for at overflaten er ren.

Sørg også for at vindusrammen er riktig montert før du prøver å installere den. Hvis du er sikker, påfør lim på terskelen og veggen. Skyv deretter terskelen inn i veggen og blokker den deretter med kiler. Bruk et vater for å sørge for at terskelen er balansert.

Hvordan installere og erstatte den beste vinduskarmen?

Vindusrammen bør plasseres i rett vinkel på veggen eller svakt skrått mot åpen plass (ca. 2 prosent). Det er viktig at det vender mot rommet og ikke mot vinduet, slik at det ikke samler seg vann på vinduet.

Etter å ha justert vinkelen på terskelen ved hjelp av kiler, kan du plassere tunge gjenstander på den, slik at trykket kan påføres jevnt over hele overflaten. Etter at limet har tørket, kan du fylle hullene med silikon eller til og med lavtrykksskum. Skjær bort det overflødige med en verktøykniv og fyll eventuelle gjenværende hull i veggen med sparkel.

Hvordan erstatte en innvendig vinduskarm?

Hvordan installere og erstatte den beste vinduskarmen?

Materialer og verktøy som trengs for å erstatte den innvendige vinduskarmen

Før du begynner å reparere innvendige vindusskader, trenger du riktig verktøy og materialer. Du trenger tilstrekkelig forberedelse hvis du vil gjøre det selv. Så ta deg tid til å få alt eller det meste av følgende:

 • Håndsag
 • Hammer
 • Hacksag
 • Målebånd
 • Lirk gress
 • bore
 • Tang
 • Stempelsag
 • Shims
 • primer
 • RØD
 • Trelast å matche
 • Galvaniserte spiker eller skruer

Prosedyre for utskifting av vindusrammer

Trinn 1: Fjern terskelen

Knekk caulken eller hetten rundt vindusrammen med en kniv og hammer. Fjern den fra vinduskarmene ved forsiktig å bruke enten en meisel eller en lirkestang på rammen. Når den er borte, plasser den på en flat overflate for å tjene som mal for den nye vinduskarmen.

Sørg for å bruke verktøyet til å fjerne trim eller sidekledning rundt vindusrammen. La den være lett tilgjengelig for gjenbruk for vindusrammen du skal installere.

Hvis du også har en skrå terskel, prøv å fjerne trestøttestrukturen som holder den på plass. Moderne hus kan ha trepartier med skråkanter som kan fjernes. Fjern eventuelle komponenter eller andre funksjoner av dekorativ verdi som kan støtte terskelen.

Trinn 2: Rengjør rusk og skap

Ta med en fille og kniv for å rense skitten inne i vinduskarmen. Bruk løsemiddel og sandpapir for å tørke bort rusk fra terskelen eller grave det helt ut. Hvis det gjenstår spiker eller skruer, fjern dem eller fjern veden for tegn på forfall.

Men hvis råtten ikke er omfattende og bare påvirker ett område av rammen, kan du bruke epoksyblandingen. Trefiller kan beskrives som et gummiaktig stoff som hjelper til med å fylle hull og deretter herdes etter at det har stivnet. Når de fyller de eksisterende hulrommene, binder de seg til stoffet og forsegler det ordentlig.

Trinn 3: Terskelmåling

Mål størrelsen på vindusrammen for å finne ut om du trenger en 2 x 4 bord eller noe større. Sørg for å gjøre bordet større enn området det vil oppta. Tegn med en snekkerblyant, plasser terskelen fra den forrige på det nye brettet.

Hvis den er skadet og i form, kan du måle lengden på terskelen. Kjøp et ekstra brett hvis det ikke er nok til å få jobben gjort.

Trinn 4: Kutt den nye terskelen

Ta ut stikksagen og skjær ut formen på vinduskarmen. Det er å foretrekke å klippe bredere, barbere eller klippe litt lenger enn å klippe mindre. Å kutte en størrelse større enn den opprinnelige størrelsen vil sikre at plassen blir fylt, og forhindrer vanntap.

Hvis du har en skrånende vinduskarm, lag samme helning for den nye karmen. Dette er hvis den gamle er nyttig da den fungerer som en mal for å kutte skråkanten til størrelse. Alternativt kan du bruke vinkler fra originalboksene dine for å finne en passende skråvinkel.

Trinn 5: Fest terskelen på plass

Undersøk den nye modellen og finn ut om du trenger å gjøre ytterligere justeringer før du installerer den. Skaff deg en drill og sørg for at du borer hullene forsiktig slik at du ikke forårsaker sprekker i vinduskarmen.

Plasser skruehullene på utsiden, og pass på at de er nøyaktig der den gamle terskelen var. Plasser de nye skruene 6 tommer fra hverandre for å sikre terskelen. Bruk korker på skruehodene for å beskytte dem mot innsyn når installasjonen er fullført.

Trinn 6: Påfør et lag med caulk

Påfør caulk på kantene av vinduet med en caulk pistol. Et ytre deksel designet for å hindre vann i å komme inn er det mest effektive alternativet å påføre. Det tar ca. 24 timer før hulrommet kan sette seg etter justering av snittet.

Hvorfor bør treterskler skiftes?

Både gammel og moderne konstruksjon lager vinduer med trekanter. Treterskler tar mye juling, tørker ut om sommeren og råtner så om vinteren på grunn av fuktigheten. Det kan bli infisert og få vinduene til å se rotete ut.

Hvis treverket blir svakt og gammelt, kan det påvirke karmen og gi sprekker i skyvevinduer. Hvis du kan bytte ut vinduskarmene, vil det hjelpe deg med å spare penger og beskytte vinduet mot råtnende. I tillegg trenger du ikke å bekymre deg for kostnadene ved utskiftingsterskelråte.

Tre av høy kvalitet fungerer godt når du vil bytte ut den utvendige vinduskarmen. En ny terskel kan gi et attraktivt utseende til hjemmet ditt og vil vare i årevis.

Maling kan legges på forespørsel; gjøre en avtale med en profesjonell for denne jobben. De vil kunne oppdage eventuelle problemer som påvirker treterskelene dine og anbefale de mest effektive løsningene før de begynner å forringes eller lekke. Du er kanskje ikke klar over at vinduskarmen din blir dårligere innvendig; eksperter kan imidlertid oppdage når treverket er svakt.

Mer fra Vanshika