Shadow

Hvordan Futsal hjalp Christian Pulisic Excel i Premier League


Christian Pulisic har alltid skilt seg ut fra mengden, og USMNT-superstjernen, som var i sitt livs form i Chelsea i sommermånedene, tok en annen vei til mange unge amerikanske spillere.

Futsal og fokus på å utvikle individuelle ferdigheter i bakgården hans i Pennsylvania var kjernen i treningen hans, da 21-åringen nå har blitt en av de beste kantspillerne i Premier League etter 11 mål og fem assist i sin første sesong i England med Chelsea.

Hva ble gjort for å hjelpe Pulisic å få mest mulig ut av sin ypperste ferdighet i løpet av sine yngre år?

Pulisics trener ved den anerkjente PA Classics-klubben i Pennsylvania var Steve Klein, en venn av faren hans, Mark, og en som delte synet med Christians familie at det handlet mindre om å spille for flere lag og mer om å utvikle hans individuelle ferdigheter som ville hjelpe ham til å bli en profesjonell spiller.

Klein var også Pulisics trener på det amerikanske ungdomslandslaget og spilte en nøkkelrolle i utviklingen hans fra ung alder.

10 år gamle Christian Pulisic viser frem sitt fancy fotarbeid

I 2016 snakket vi mye med Klein om utviklingsstadiene Pulisic gikk gjennom og hvordan han skilte seg ut fra mengden da han finpusset ferdighetene sine med dribling, nærkontroll og pasningsferdigheter som alle er utbredt i Futsal, noe Pulisic spilte mye som sin far ( som var en stjerne i Major Indoor Soccer League med Harrisburg Heat) oppmuntret ham til å gjøre det.

Du kan lese historien om Pulisics utvikling under Klein i sin helhet her, og her er et utdrag fra treneren hans på ungdomslagsnivå om hvordan han utviklet seg til den spilleren han er i dag:

“Vi har aldri hatt ham til å spille for to lag i klubben. Han ville spille for en eldre aldersgruppe, og vi satte ham aldri ned i en yngre aldersgruppe bare for å vinne en State Cup. Han ville få muligheter til å gå og spille i Dallas Cup med lag fra andre stater, men han ville aldri gjøre det. Jeg vil si at han spilte massevis av fotball, men alt det ekstra var på egen hånd i bakgården hans. Han spilte mye, men han spilte ikke på to eller tre lag.

Hjalp denne mangelen på spill Pulisic med å utvikle sin sublime førsteberørings-, pasnings- og dribleferdigheter?

“Helt sikkert. Det er det vi prøver å fortelle folk i klubben vår. Du forteller dem at du ikke trenger å spille for flere lag. Du kan spille hver dag, men det må være på dine egne premisser, hjemme og gjøre ting på egen hånd, sa Klein. “Barn blir utbrente når de spiller på flere lag. De blir ikke nødvendigvis utbrent når de spiller hver dag. Hvis ungen går inn i bakgården for å gjøre noe, er det fordi han vil gjøre det. Du vet at han velger å gjøre det. Barn velger ikke alltid når foreldrene kjører dem til steder. De er bare med på turen.»

Pulisic var ikke med på turen.

Han tilbrakte timer i bakgården sin, og øvde på øvelser og ferdigheter i stedet for å løpe uendelig rundt og jage ballen i en mengde andre spillere. På samme måte som golfere bruker timevis på sjetonger og putting i stedet for å traske rundt på en bane, finpusset Pulisic sin første touch, Cruyff-svingen og driblingen. Det høres enkelt ut, men sannheten er at altfor mange barn blir presset inn i “lek, lek, lek”-mantraet av foreldre og deres trenere i ung alder.

Fem fantastiske futsalferdigheter du kan lære deg selvKilde