Shadow

Hvordan bli kvitt flaggermus i et hus naturlig: 8 humane måter


Flaggermus er ofte ufarlige skapninger, men du vil nesten ikke dele hjemmet ditt med dem. Fra å lage støy og forstyrre hjemmets isolasjon til å bære på potensielt dødelige sykdommer, flaggermus er best å stå ute i naturen.

“Det er viktig å huske at flaggermus er beskyttede dyr i mange land og deler av verden, spesielt i Storbritannia,” råder Rachel Crow, hageredaktør for Homes & Gardens. “På grunn av dette er det sterkt anbefalt å sjekke lokale lover angående fjerning eller forstyrrelse av flaggermus før du gjør noe for å unngå juridiske problemer eller skade på flaggermus.’

Hvis det er lovlig å flytte flaggermus i staten din, akkurat som å fjerne en vaskebjørn, er det viktig å humant fjerne disse pattedyrene. Heldigvis er det flere måter å teste dette på.

Hvordan bli kvitt flaggermus i et hus naturlig

Hvis du har sett en flaggermus i huset ditt, er det sannsynligvis flere som gjemmer seg et sted. Det er best å finne ut hvor flaggermusene bor for at enhver behandling skal være effektiv – vanlige flekker er på loft, vegger eller andre områder hvor isolasjon kan skape et koselig rede.

Identifiser at flaggermus er problemet

(Bildekreditt: Alamy)

Disse sky dyrene har alle et felles utseende, selv om de kan variere i størrelse mellom arter, med omtrent 40 til 50 arter som lever i USA alene.

Det vanligste tegnet på flaggermus er avføring. Den ligner i størrelse på museskitt, men vil smuldre til pulver under trykk i stedet for å forbli fast. De er også ganske støyende skapninger når de velger å kommunisere, og deres skravling eller “skrik” kan høres ved daggry når de kommer tilbake fra jakt. En profesjonell kan være i stand til å identifisere om flaggermus er problemet, selv om de ikke kan hjelpe til med å fjerne dem i henhold til lokale lover.

Hvis du har lov til å hjelpe flaggermus med å flytte, er her åtte måter å gjøre det på.

1. Lukk hvert tilgangspunkt

(Bildekreditt: Peter.F.Chatterton)

Flaggermus er beryktet for å klemme seg inn i trange steder, så et av de første trinnene for å bli kvitt dem er å forsegle åpninger som sprekker og hull – spesielt i taket ditt.

“Loftene våre gjenskaper huleforholdene til naturlige flaggermushabitater med den ekstra fordelen at takene våre også har en tendens til å isolere, og gir flaggermus både komfort og ly,” forklarer Rachel. “Å fjerne eventuelle potensielle inngangspunkter bidrar absolutt til å forhindre flaggermus fra å komme inn i hjemmet ditt, men overraskende nok kan det bidra til å holde dem ute.

«Ved å blokkere alle tilgjengelige hull og installere en flaggermuskjegle, en liten enhet som lar flaggermus skyve ut, men ikke inn igjen, kan du på en human måte filtrere flaggermus ut av hjemmet ditt. Selv om det kan ta en stund, forstyrrer det ikke flaggermusene med vilje, noe som gjør det lovlig i mange stater og land rundt om i verden.’

Imidlertid er denne metoden best brukt for små grupper av flaggermus i motsetning til store kolonier.

2. Bruk naturlige repellanter

(Bildekreditt: Alamy)

Flaggermus har en utrolig luktesans, så det er enkelt å bruke naturlige avskrekkende midler for å holde dem unna eiendommen din. Dufter som peppermynte (som også er bra for å bli kvitt mus), fenol (et aromatisk kjemikalie som ofte finnes i rengjøringsprodukter), kanel eller eukalyptus kan alle brukes i gode mengder i flaggermus-hekkeområder for å avvise dem eller forhindre at de kommer. i.

Du kan bruke krystallinsk fenol i dette området, men sørg for å bruke riktig sikkerhetsutstyr for å forhindre hudirritasjon. Fenolspray er tilgjengelig, men varer kanskje ikke så lenge og vil kreve hyppig spraying.

For å bruke peppermynte eller eukalyptus, kombiner den essensielle oljen med to kopper varmt vann og en halv kopp sukker. Spray rikelig i området der flaggermus ofte hekker for å hindre dem i å oppholde seg.

Å bruke dufter er en fin måte å tiltrekke seg flaggermus hvis de er nye i hjemmet ditt, men mer etablerte kolonier kan være litt mer overbevisende med en avskrekkende kombinasjon.

3. Legg til et flaggermushus til hagen din

(Bildekreditt: Alamy)

Å legge til flaggermushus til hagen din er et godt tillegg til andre flaggermusavskrekkende midler, da det gir flaggermus et trygt sted å gjemme seg. Ved å tilby alternativt ly, er det mindre sannsynlig at flaggermus som forlater hjemmet ditt prøver å komme tilbake og kan hvile tryggere i hagen din. I tillegg er flaggermus utmerket skadedyrbekjempelse, så de er ofte en må-ha-ressurs i hagen din for å beskytte dine blomster og grønnsakshageideer.

Flaggermuskolonier er ofte hjemme i lang tid, og når de er etablert, vil de fortsette å returnere til samme sted så lenge det er levedyktig. Dette er grunnen til at flaggermus ofte invaderer folks hjem ettersom deres naturlige habitater blir ødelagt og bygningene våre forblir intakte. Det er viktig i enhver form for skadedyrbekjempelse å sikre at dyrene kan fortsette å overleve når de har forlatt eiendommen din.

4. Fjern flaggermusens matkilde

(Bildekreditt: Alamy)

Akkurat som å fjerne føflekker, vil fjerning av flaggermusmatingskorridorer fra hagen din oppmuntre flaggermus til å fortsette – faktisk, hvis du har vedvarende flaggermus i hjemmet ditt, kan det være et tegn på skadedyrangrep.

Det er viktig å finne ut hvilke varianter av flaggermus-reir som finnes i hjemmet ditt. Noen flaggermus spiser insekter, noen spiser frukt, og andre en blanding av de to.

De fleste nordamerikanske flaggermusarter er insektetende, med vanlige flaggermus som spiser opptil 600 mygg eller mer per time. Vanlige insekter som flaggermus tiltrekker seg er biller, møll og mygg, og å håndtere angrep av disse skadedyrene tar ofte for seg flaggermusproblemet. Ideelt sett bør du bruke naturlige løsninger, som myggavstøtende planter, men hvis du bruker et insektmiddel, pass på å bruke et som ikke skader små pattedyr som flaggermus eller andre hagedyr.

“Hvis du har frukttrær i hagen din, bør du vurdere å beskytte frukten med netting for å forhindre inntrenging,” foreslår Rachel.

5. Installer skarpe hagelys

(Bildekreditt: John Cullen Lighting)

Dine ideer for utendørs belysning kan være mye mer enn streng dekorasjon; I stedet kan hage- og terrasselys også gi skadedyrbekjempelse. Flaggermus er nattaktive, noe som betyr at de er følsomme for sterkt lys. Installering av lyse hage- og terrasselys vil avskrekke flaggermus fra å gå inn i hagen din i utgangspunktet, og å installere bevegelsesfølende lys i hi som loftet ditt kan avvise flaggermus og gi deg nok tid til å lade opp tilgangspunktene.

6. Installer en lydmaskin

(Bildekreditt: Jose Ignacio Garcia Zajaczkowski/Unsplash)

Å bruke en sonisk maskin som sender ut en ultralydlyd kan avskrekke flaggermus og bør kun brukes hvis ingenting annet har fungert. I likhet med å bli kvitt ekorn, skremmer lyden bort flaggermus som foretrekker fred mens de hviler.

Å bruke ultralyd forstyrrer flaggermusens sanser. Disse små pattedyrene hører frekvenser over nivået for menneskelig hørsel og bruker disse evnene til å ekkolokalisere, og kompensere for deres dårlige syn.

Denne metoden kan forårsake noe ubehag for flaggermusene, så den bør brukes som en siste utvei og bør slås av når flaggermusene har forlatt og du har blokkert eventuelle inngangspunkter.

7. Rengjør området der flaggermusene var

(Bildekreditt: Lizzie Orme)

Som mange dyr lukter flaggermus områdene de bor i for å markere sitt territorium og finne sitt hjem. Når du har fjernet en flaggermusangrep, er det best å rengjøre området grundig for å fjerne avføring og eventuelt, når det er nødvendig, erstatte eventuell isolasjon som beskytter hjemmet ditt.

Ved å bruke kjemiske rengjøringsmidler som inneholder fenol og andre sterkt luktende ingredienser, er det mindre sannsynlig at flaggermus koloniserer området.

8. Ring en profesjonell

Den beste måten å bli kvitt flaggermus på er å ringe en profesjonell. Hvis en koloni av flaggermus er lang, er hjemmemedisin noen ganger ikke nok til å oppmuntre dem til å bevege seg innendørs. Dette kan imidlertid være dyrt.

Ikke alle stater eller land tillater fjerning av flaggermus, så ikke alle skadedyrkontrollsentre vil tilby tjenester for fjerning av flaggermus, men de kan kanskje gi deg råd om hvordan du kan oppmuntre dem til å fortsette naturlig.

Blir de kvitt flaggermus?

Selv om møllkuler er effektive møllavskrekkende midler, er kjemikaliet de frigjør skarpt og forårsaker ofte alvorlige fysiske effekter på små pattedyr, så ikke bruk dem til å bli kvitt flaggermus.

Når du forsøker å flytte flaggermus humant, er det viktig å forhindre at de blir skadet eller på annen måte syke. Piggene virker ved å frigjøre møllkuledamper, frigjøre partikler som forårsaker oppkast, svimmelhet og kvalme hos flaggermus, og kan til og med være dødelig i store mengder.

I tillegg, når oljen brytes ned, vil flaggermusene sannsynligvis komme tilbake, så de er ikke mer effektive enn andre vennligere metoder for å bli kvitt flaggermus i hjemmet.

Går flaggermus over av seg selv?

Små kolonier av flaggermus kan flytte på egen hånd, men større kolonier vil sannsynligvis holde seg til du blir kvitt dem selv, noe som gjør området uønsket.

Hjemmene våre gir flaggermus varme, ly og ofte mat, spesielt i urbane områder hvor deres naturlige habitater ofte blir ødelagt. På grunn av dette er det usannsynlig at flaggermus forlater seg selv.

Hva tiltrekker flaggermus til hjemmet ditt?

Som med alle andre skadedyr, er flaggermus tiltrukket av hjemmet ditt på grunn av dets varme og sikkerhet. De er ofte villige til å leve med mennesker med fordelen av beskyttelse mot elementene og sikkerheten til en struktur som neppe vil bli ødelagt.

Med økende urbanisering blir flaggermus mer vant til å leve sammen med mennesker, så vår tilstedeværelse er ikke ofte nok til å skremme dem bort og hindre dem i å gjøre hjemmene sine i nærheten av oss.