Shadow

Hva tiltrekker mygg? | Catseye


Lær hva som tiltrekker mygg og hvordan du forhindrer at skadedyr tar over eiendommen din

Mygg er mer enn bare en plage – de er faktisk blant de dødeligste dyrene på jorden, og krever alt fra 700 000 til en million liv hvert år. På verdensbasis er 3000 forskjellige arter av mygg en plage og sprer flere sykdommer enn noen annen skapning på planeten!

Disse små morderne bærer og sprer farlige sykdommer som malaria, West Nile-virus og gul feber. Selv når de ikke gjør folk syke, kan et bitt forårsake kløe og ubehag som varer i flere dager.

Med varme, fuktige somre og rikelig med vann, er det nordøstlige USA en av de verste regionene for avl av svermer av disse skadedyrene.

I New England-området plager og biter minst fire arter – det østlige trehullet, det nordlige huset, asiatisk tiger og gulfebermygg – beboere. En av de mest effektive måtene å kontrollere dem på er å forstå hva som tiltrekker mygg til mennesker, hjem og andre rom.

Denne kunnskapen er det første trinnet i å holde disse potensielt farlige skadedyrene borte fra hjem og bedrifter.

Hva tiltrekker mygg til folk?

Selv om hannmygg lever bare av nektar, lever hunnene på blod fra mennesker og dyr. Noen tror kanskje de er en magnet for mygg – og de kan ha rett, men det som tiltrekker mygg til mennesker og omkringliggende eiendommer er en kombinasjon av komplekse faktorer.

Mygg finner ofrene sine på flere måter, inkludert å følge karbondioksidspor produsert av dyr og mennesker. Skadedyret bruker også reseptorer for å oppsøke verter ved å bruke faktorer som vind, varme og svette.

Genetikk kan spille en stor rolle i å gjøre noen mennesker mer utsatt for myggstikk enn andre. Personer med høye nivåer av kolesterol, steroider og visse syrer – inkludert urinsyre – har en tendens til å tiltrekke seg mer mygg.

På samme måte produserer kroppen vår visse kjemikalier under visse forhold. For eksempel, høyt stoffskifte, hvis du er gravid, har en varmere enn normal kroppstemperatur eller trener, vil kroppen produsere visse kjemikalier som mygg finner attraktive.

Lukt er en viktig faktor i hva som tiltrekker mygg til mennesker. Disse bittesmå skadedyrene tiltrekkes av svette og lukten av menneskelig hud, selv om de også liker parfymer, blomsterprodukter og deodoranter. Når det gjelder kostholdsfaktorer, er det mer sannsynlig at de blir tiltrukket av folk som spiser og drikker visse matvarer, inkludert bananer, avokado, øl, salt mat og sukkerholdig mat.

Hvilke farger tiltrekker mygg?

Har du noen gang lurt på hvilke farger som tiltrekker mygg? Fargen på matkilder gir mygg lokaliserings- og gjenkjennelsesferdigheter. Noen insekter ser først etter karbondioksid i luften og flytter deretter til bestemte farger.

Farger som tiltrekker kjæledyr er langbølgelengdefarger, inkludert oransje, rød, svart, blå og noen blomstermønstre som inneholder disse fargene.

Farger med lav bølgelengde som lilla, grønn og hvit har en tendens til å være mindre attraktive for skadedyr.

For å unngå å tiltrekke mygg, hold deg til lyse og/eller nøytrale farger. Husk at mygg kan bite rett gjennom trange klær. For å unngå å tiltrekke dem, anbefaler eksperter alltid å bruke lette og løse klær når du tilbringer tid i myggutsatte områder.

Hva tiltrekker mygg til huset?

Mygg tiltrekkes av flere enn mennesker.

Nektar og vann er to hovedattraksjoner som kan bringe mygg direkte til dørstokken din. Stående vann er en av de største potensielle lovbryterne. Visste du at mygg tilbringer omtrent tre fjerdedeler av livet i vann? Og de trenger ikke mye vann for å avle og legge eggene sine. Faktisk kan de gjøre dette i vann like grunt som filmen på bunnen av en kopp.

Mulige kilder til stående vann inkluderer fuglebad, bøtter, blomsterpotter, søppelbokslokk og trillebårer. Tette takrenner og nedløp kan også fange vann og gi skadedyr en kombinasjon av vann og et ideelt ly for vinden.

Hageavfall er en annen attraksjon. Fordi mygg foretrekker lune, kjølige tilfluktsrom som gir dem beskyttelse mot solens stråler, hauger med søppel, ugress og gress, fungerer busker og søppelhauger som invitasjoner for myggen til å slå seg ned.

Hold gresset klippet regelmessig og sørg for at busker og trær trimmes for å minimere tilgjengeligheten av steder som mygg liker å gjøre hjemme. Fjern også hageavfall og sørg for at komposthauger ligger i beholdere med tettsittende lokk.

Hannmygg lever av nektar, som kommer fra blomster, så duftene av blomster har en tendens til å tiltrekke seg mygg. Dette betyr at for mange vakre blomster rundt et hjem eller en bedrift kan øke antallet mygg som tiltrekkes av eiendommen.

Det betyr imidlertid ikke at alle skal kvitte seg med hele landskapet sitt. Plant i stedet busker, blomster og grønt som ikke produserer tunge, parfymerte dufter. Planting av sterkt duftende blomster lenger unna bolig- eller samlingsområder kan også hjelpe.

Hvordan forebygge mygg med Catseye skadedyrbekjempelse

Å forstå hva som tiltrekker mygg til hjem, mennesker og andre levende ting er bare halve kampen. Hvis du har prøvd å rense takrenner, minimere blomster, kvitte deg med vann og ha på deg lette klær, men fortsatt sliter med mygg, kan det være på tide å søke profesjonell hjelp.

Som områdets beste skadedyrbekjempelse tilbyr Catseye Skadedyrkontroll et trygt og effektivt program for flått- og myggkontroll.

Våre skadedyrbekjempelses- og dyrelivstjenester vil besøke ditt hjem eller bedrift og gi en gratis befaring som kan brukes til å lage en plan som er nøyaktig tilpasset eiendommen. Ved å bruke miljøvennlige økologiske produkter kan vi effektivt hjelpe deg med å holde hjemmet, bedriften, familien, venner og kjæledyr trygge i myggsesongen.

Klar til å ta kontroll? Ta kontakt med Casteye for en gratis inspeksjon i dag for å unngå at myggen biter deg utendørs.

Om forfatteren

Joe Dingwall

Joe Dingwall er president for Catseye Pest Control, en familieeid virksomhet som har levert kvalitetsskadedyrbekjempelsesløsninger til eiendommer i hele nordøst siden 1987. Med nesten et tiårs erfaring i skadedyrbekjempelsesindustrien, er Joe en ekspert på å tilby effektive løsninger for skadedyrbekjempelse og naturforstyrrelser for hjem og bedrifter.