Shadow

Har Austin, Philadelphia og Montreal tatt igjen LAFC?


LAFC har vært klassen i ligaen helt fra starten av sesongen. Det er måneder siden det var en skikkelig diskusjon om hvem det beste laget i Major League Soccer er, men er det på tide å ha den samtalen?

Det er ikke bare at Black and Gold har tapt to på rad. Det er at den ene kom mot de ydmyke San Jose Earthquakes og den andre var Austin FC som fullstendig utslettet LAFC. Det er at Philadelphia Union, med et forsvar som rangerer blant de beste i ligahistorien, vinner seks mål. Det er at Austin og CF Montreal egentlig ikke er så langt tilbake.

Sluttspillløpet er alltid vakkert kaos, men toppen av ligaen ser forferdelig velsmakende ut nå også.

Så hvordan stiller lagene seg? La oss rangere dem.


– MLS på ESPN+: Stream LIVE-spill, repriser (USA)
– Fotball på ESPN+: FC Daily | Futbol Americas


Tidligere rangering: 1

Neste MLS-kamp: Onsdag på Houston Dynamo, 20:30 ET, ESPN+

Å følge opp et tap for San Jose ved å røyke i Austin er vanligvis grunn til bekymring, men Black and Gold har bygget opp nok tillit i sine første 25 kamper til å se forbi det … til et punkt. Hvis backlinjen deres ønsket å se ut som om de hadde noen følelse av retning neste kamp, ​​ville det sannsynligvis vært et godt trekk, for hvis ikke, vil de bare savne Philly, Austin og Montreal som passerer dem.

Tidligere rangering: 3

Neste MLS-kamp: Onsdag mot Atlanta United FC, 19.00 ET

En 6-0 dunking av Colorado gjør det til fire seire av minst seks mål siden forrige måned. Og dette fra et lag med et historisk flott forsvar. Ha nåde, Philly.

Tidligere rangering: 4

Neste MLS-kamp: Onsdag mot Portland Timbers, 21.00 ET, ESPN+

Tenk på selvtilliten som kreves for å se på presumptiv MVP Sebastian Driussi og si: “Nah, bro. Dette er frisparket mitt.” Og etter at Diego Fagundez traff den vakre curleren for Austins første mål på vei til en dominerende 4-1 seier over LAFC, er det ingen tvil om at tilliten er vel fortjent.

Tidligere rangering: 2

Neste MLS-kamp: Onsdag mot New York Red Bulls, 19:30 ET, ESPN+

Montreal er bra. Det har vi visst. Men med tre poeng til fra Fire til navnet, er det bare fem poeng bak Philly som førsteplass i Eastern Conference, og den har en kamp i hånden. Underselger vi fortsatt hvor bra Montreal er?

Tidligere rangering: 5

Neste MLS-kamp: Onsdag på Real Salt Lake, 21:30 ET, ESPN+

Loons ville byttet de tre poengene de tok mot Dynamo i bytte mot at Bakaye Dibassy ikke hadde pådratt seg en sesongavslutningsskade. Dessverre kan ingen mengde GAM få det til.

Tidligere rangering: 6

Neste MLS-kamp: Lørdag mot Minnesota United, 15:30 ET

Vi nærmer oss slutten av august, og vi har fortsatt det samme spørsmålet om Dallas: er dette laget som for det meste kontrollerer spill, eller laget som ikke kan sette sammen resultatene for å gjenspeile kvaliteten på spillet? Uavgjort mot RSL var akkurat som resten.

Tidligere rangering: 8

Neste MLS-kamp: Onsdag på CF Montreal, 19:30 ET, ESPN+

Forhåpentligvis slo alle inn for å skaffe Andres Reyes noe fint for å ta noen studs til brystet slik at Red Bulls kunne gå en mann opp på Miami. Det fungerte for nok en komfortabel seier.

Tidligere rangering: 7

Neste MLS-kamp: Onsdag mot Minnesota United, 21:30 ET, ESPN+

Ganske? Nei. Effektiv? Ja. En kom-fra-bak-trekning i Dallas var mer av det samme for et RSL-lag som det rett og slett ikke er morsomt å spille mot.

Tidligere rangering: 11

Neste MLS-kamp: Onsdag vs. Colorado Rapids, 20:30 ET, ESPN+

Si hva du vil om Whitecaps, men å reise til Vancouver og dominere er ingen spøk. NSC finner kanskje ut av det, og det gjør Vesten mye mer spicier.

Tidligere rangering: 1. 3

Neste MLS-kamp: Onsdag mot Seattle Sounders FC, 19:30 ET, ESPN+

Tesho Akindele kom fra benken for å score vinneren for andre uke på rad. Friske ben og aerodynamikk er en helvetes kombinasjon.

Tidligere rangering: 15

Neste MLS-kamp: Onsdag mot LA Galaxy, 19:30 ET, ESPN+

Så Lorenzo Insigne og Federico Bernardeschi er gode i fotball, ikke sant? Et mål hver i Charlotte, tre poeng til, og toppen av øst ber fortsatt om at TFC ikke kan finne veien inn i sluttspillet.

Tidligere rangering: 12

Neste MLS-kamp: Onsdag mot Inter Miami CF, 19:30 ET, ESPN+

Som om det var mulig å elske Cucho Hernandez lenger, han fanget og banket en øl som ble kastet til ham fra borte Crew-fansen etter comeback-trekningen deres i Cincinnati. Få denne mannen inn i sluttspillet, Columbus.

Tidligere rangering: 10

Neste MLS-kamp: Lørdag mot Charlotte FC, 19:30 ET, ESPN+

A Hell is Real var i deres hender, helt til det ikke var det. Cincy må finne ut hvordan hun skal fullføre kamper fordi den sene utligningen den ga opp til Columbus er fjerde gang på de siste åtte kampene den er sluppet inn i løpet av de siste 10 minuttene.

Tidligere rangering: 9

Neste MLS-kamp: Onsdag mot DC United, 20.00 ET, ESPN+

Hvor mange forskjellige måter kan du si at NYCFC savner sin MLS Cup-vinnende manager og regjerende MVP? I det minste bygde de opp nok av en pute før de to dro til at de fortsatt vil komme inn i sluttspillet til tross for tap som på søndag mot Orlando.

Tidligere rangering: 20

Neste MLS-kamp: Onsdag på Toronto FC, 19:30 ET, ESPN+

Å slå Revs er bra og å endre opp formasjonen fungerte stort sett. OK, vi har kommet oss gjennom det, så nå kan vi legge ut en video av Riqui Puigs pass fordi disse ordene tar opp tid som kan brukes til å se det passet for 100. og 101. og 102. gang.

Tidligere rangering: 14

Neste MLS-kamp: Onsdag på Columbus Crew, 19:30 ET, ESPN+

Noen må sjekke Gonzalo Higuain for å ha skjult en rakett i støvelen hans.

Heldigvis hadde ikke Alejandro Pozuelo en rakett i støvelen da han satte den gjennom brystet til Andres Reyes, ble utvist og dømte Inter til tap i New Jersey.

Tidligere rangering: 17

Neste MLS-kamp: Onsdag mot Chicago Fire FC, 19:30 ET, ESPN+

Å tape mot Galaxy svir og hvert poeng er viktig i et sluttspillløp, men det er vanskelig å bekymre seg for Revs med Gustavo Bou tilbake på banen igjen, resten av laget kryper mot fitness og en avslutningsplan som bare vil se dem spille mot Red Bulls, Dynamo og Fire på bortebane. De burde ha det bra.

Tidligere rangering: 22

Neste MLS-kamp: Onsdag på Austin FC, 21.00 ET, ESPN+

Gio Savarese overrasket de fleste med å gå tre bakerst mot Seattle. Hvordan fungerte det? Vel, Timbers slo bare sine rivaler, tok Cascadia Cup og sprang foran både Seattle og Vancouver i kampen om en sluttspillplass. Ikke en dårlig jobbkveld for sjefen.

Tidligere rangering: 18

Neste MLS-kamp: Søndag på San Jose Earthquakes, 21:30 ET, ESPN+

Lite om ‘Caps sier “sluttspilllaget.” Ikke deres manglende oppmøte hjemme mot Nashville, ikke deres to seire de siste 10, ikke måten de så ofte blir utspilt i begge boksene. Men de er, mot alle odds, fortsatt med i sluttspillet. Det ville vært fint om de begynte å spille som det.

Tidligere rangering: 19

Neste MLS-kamp: Onsdag i Orlando City, 19:30 ET, ESPN

The Sounders klarte ikke å slå Timbers i den ordinære sesongen for første gang siden 1981da Dolly Parton nettopp hadde gitt ut 9 til 5, var Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark på kino og Surinams SV Transvaal var mesterne av CONCACAF.

Tidligere rangering: 21

Neste MLS-kamp: Lørdag på FC Cincinnati, 19:30 ET, ESPN+

Problemet med å være uhyggelig borte fra hjemmet er at du egentlig ikke har råd til selv den minste slipp hjemme, og Charlotte gled opp med Toronto i byen.

Tidligere rangering: 16

Neste MLS-kamp: Onsdag i Nashville SC, 20:30 ET, ESPN+

Hvis du skal få sluttspillhåpet slukket, kan du like godt gjøre det spektakulært. Å tape 6-0 for Philly kvalifiserer som spektakulært.

Tidligere rangering: 23

Neste MLS-kamp: Onsdag på Philadelphia Union, 19.00 ET

Så du slo DC. Spill borte mot Philly og Portland denne uken med sesongen på spill. Lykke til!

Tidligere rangering: 24

Neste MLS-kamp: Søndag på LA Galaxy, 20.00 ET, ESPN+

Sporting signerte William Agada og Erik Thommy, og så begynte de å spille mye bedre, som da de toppet San Jose på lørdag. Disse to tingene henger sammen.

Tidligere rangering: 25

Neste MLS-kamp: Søndag mot Vancouver Whitecaps, 21:30 ET, ESPN+

San Jose tapte i Kansas City, og holdt totalseieren på veien på én på sesongen. Men den ene borteseieren kom mot Galaxy, og disse tre poengene kan fortsatt være det som holder Quakes’ California Clasico-rivaler utenfor sluttspillet, noe som ikke ville vært en dårlig trøstepremie i en tapt sesong.

Tidligere rangering: 26

Neste MLS-kamp: Onsdag på New England Revolution, 19:30 ET, ESPN+

The Fire tapte kampen mot Montreal, mistet Xherdan Shaqiri og Rafael Czichos på grunn av skader og tapte for all del sesongen også. Gjør deg klar for 2023, Chicago.

Tidligere rangering: 27

Neste MLS-kamp: Onsdag mot LAFC, 20:30 ET, ESPN+

Vi er på «minst det var konkurransedyktig»-stadiet av Dynamo-sesongen, og tapet deres i Minnesota var definitivt konkurransedyktig.

Tidligere rangering: 28

Neste MLS-kamp: Onsdag på New York City FC, 20.00 ET, ESPN+

Noen DC-fans kan være opprørt over at Black and Red blåste to forskjellige ledere i et tap mot Atlanta, men se på den lyse siden: de hadde i det minste to ledelser.

Kilde