Shadow

Håndtere Game Day Jitters i sluttspillet


Bare fordi det er sluttspill betyr ikke at alt endrer seg. Du har øvd og spilt siden høsten. Vær trygg på det du har gjort mellom da og nå.

Det er sluttspilltid! Det betyr at følelsene vil bli sterke når hockeylag på alle nivåer spiller for å holde sesongene i gang i håp om å vinne mesterskap. Det vil være oppturer og nedturer, gleder og sorger, latter og tårer når lagene prøver å holde sesongene i gang så lenge de kan.

Enten det er over etter én kamp eller fortsetter i noen uker til et trofé er i sikte, varer ikke ettersesongen lenge, så det er viktig å håndtere følelsene dine slik at du kan spille ditt beste og nyte opplevelsen, sier University of Minnesota Duluth trener Maura Crowell.

“Det er et viktig tema, spesielt rundt sluttspill, med slutten av sesongen og, for noen på de eldre nivåene, slutten av karrieren nærmer seg,” sa Crowell, 2017 AHCA Division I Coach of the Year.

Og det rådet er ikke bare for spillere. Det er for trenere og foreldre også.

Her er noen tips fra Crowell om hvordan du kan være oppmerksom på følelsene dine:

Hold deg i øyeblikket

Det er lett å se fremover, å se på timeplanen eller parentesene og forutse hva som kommer. Men, sier Crowell, “Det er viktig å holde seg i øyeblikket, ikke å komme for langt foran deg selv, ikke tenke på hva et resultat fører til.”

Fokuser på det som er foran deg, sier hun. Det kan være spillet du skal spille, den første perioden av spillet, og til og med det første skiftet.

“Du kan til og med bryte det ned til fem minutter – de første fem, fokusere på tempoet i spillet, få pucker dype, ikke bli for emosjonelle,” sa Crowell. “Jo flere trenere forkynner om det, det får kapteinene til å snakke om det, og laget tar av derfra.”

Men uansett hva som skjer den første perioden, de første fem minuttene eller første skiftet, ikke bli for høy eller for lav. Laget ditt kan ha hoppet ut til en tidlig ledelse eller falt raskt bakpå. Gjort er gjort. Fokuser på neste skift, de neste fem minuttene, neste periode.

Stol på din forberedelse

Bare fordi det er sluttspill betyr ikke at alt endrer seg. Du har øvd og spilt siden høsten. Vær trygg på det du har gjort mellom da og nå.

“Mye selvtillit kommer fra å stole på alt du har gjort frem til dette punktet,” sa Crowell. «Stol på lagkameratene rundt deg og det du har gjort hele sesongen. De har lagt like mye i det som deg. Stol på trenerne dine og hva de har prøvd å gjøre for å forberede deg også. Stol på instinktene dine.”

Ikke bli motløs

Når følelsene er høye, kan en dårlig ting føre til en annen. Så det er viktig, sier treneren, å “se på hva som er foran deg, ikke hva som er bak deg” – selv om du går ned med et mål eller to.

“Spillet er så raskt og fylt med feil,” sa Crowell, “det som skiller de bedre lagene er hvordan du spretter tilbake. Ha godt kroppsspråk. Stå opp, kom tilbake, gjør deg klar til å gå fordi neste skift starter. Alle vet, ett skudd og du er tilbake i spillet.

“Så fokuser på det neste, kom med positive kommentarer, prøv å holde deg løs.”

Hold deg på timeplanen

En god måte å holde følelsene i sjakk på er å behandle sensesongen og sluttspillkampene som alle andre. Det er ikke alltid lett å gjøre, men det hjelper å holde seg til den vanlige rutinen din, enten det er å trene, gjøre lekser, spise måltider eller legge seg til faste tider.

“Det er trøst i rutinen,” sa Crowell. «Det er klart at tankene dine kommer til å rase (når du tenker på det store spillet), men sov inn, få i deg ernæringen, gjør det som har hjulpet deg hele sesongen for å komme til dette punktet.

“Det er lettere sagt enn gjort, men jo mer du kan gjøre jobben din som vanlig, jo bedre kan du ha det.”

Vis kjærligheten

Denne er for trenerne og foreldrene: Hold følelsene dine i sjakk også. Vær positiv med spillerne dine, døtrene dine, sønnene dine. Vis dem at du elsker dem. Hvis barna dine ønsker å snakke om de store kampene som ligger foran deg, vær positiv og rettferdig. Men husk, akkurat som voksne trenger barn også en mental pause noen ganger. Det burde ikke være hockeyprat 24/7.

“Foreldre, nyt det,” sa Crowell. “Men det å forstå at det allerede er økte følelser vil hjelpe. Hva kan du gjøre annerledes? Positiv forsterkning av hvordan de spiller. Sørge for at de er forberedt – legge seg, spise vel. Sjekker inn på dem.»

Crowell sier at hun liker regelmessig å minne teamet sitt på at hun elsker dem.

“Hvis spillere vet at du elsker dem, er det et flott budskap når du går til sluttspillet,” sa hun. “Det tar trykket av å vite at du fortsatt elsker dem uansett utfall.”Kilde