Shadow

Frenkie de Jong ønsket av Chelsea, Liverpool, Man United


Barcelonas midtbanespiller Frenkie de Jong kan være på vei til Premier League i januar – ESPNs Insider Notebook har det siste. PLUSS: Hvordan Man United håper å finne De Geas arving.

Gå til: Rekruttering av Man United øyemålvakt | Barcelona planlegger lederskap | Pochettino vil ha Premier League-jobb

Frenkie de Jong etterspurt med Premier League-gigantene

Chelsea, Liverpool og Manchester United er klare til å lede kampen om Frenkie de Jong dersom midtbanespilleren skulle velge å forlate Barcelona i januar, har kilder fortalt til ESPN.

Chelsea antas å ha mottatt oppmuntring om at De Jong kan være villig til å revurdere fremtiden sin etter å ha bestemt seg for ikke å forlate Camp Nou i sommer, til tross for Barcas vilje til å la spilleren dra.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

United kjørte i månedsvis og ble til slutt enige om en avtale verdt 65 millioner euro, som steg til rundt 85 millioner euro inkludert tillegg, før Chelsea tok kontakt sent i vinduet da De Jong stoppet etter en overgang til Old Trafford. Den nederlandske landslagsspilleren valgte imidlertid å bli i Spania til tross for stort press fra Barcelona for å tvinge ham ut, da de forsøkte å balansere bøkene og overholde LaLigas lønnstak.

De Jong har startet bare fem kamper i alle konkurranser denne sesongen, og Barcelona står overfor utsiktene til ikke å kvalifisere seg til Champions League-utslagsfasen, begge faktorer som har gitt hans Premier League-beilere håp om at en januar-avtale kan bli inngått.

Chelsea vil være uten N’Golo Kante i fire måneder etter at den franske landslagsspilleren gjennomgikk hamstringoperasjon denne uken. Kantes kontrakt går ut ved slutten av sesongen, mens Jorginho ennå ikke har blitt enige om en forlengelse. Chelsea medeiere Todd Boehly og Behdad Eghbali følger en strategi for å signere yngre spillere til lange kontrakter og kilder har fortalt ESPN at de har et godt forhold til HCM Sports Management, som regner De Jong blant sine kunder.

United er fortsatt interessert, men vil måtte sjonglere med økonomien etter å ha brukt rundt 240 millioner euro i overgangsvinduet om sommeren. Liverpool er også i markedet for en sentral midtbanespiller og kilder sa at klubben har tatt kontakt med De Jongs representanter.

Alt avhenger imidlertid av at De Jong myker opp holdningen sin, for å skyte av startpistolen på et kappløp om sin signatur. — James Olley, Rob Dawson

Man United søker spesialist for å finne De Geas etterfølger

Manchester United ønsker å ansette en rekrutteringsanalytiker for å hjelpe klubben med å signere verdens beste keepere. Rollen er en del av en planlagt utvidelse av det tekniske sjefsspeiderteamet på Old Trafford og vil fokusere på å finne keepere som skal være en del av førstelagstroppen.

David de Gea er Uniteds nr. 1, selv om manager Ten Hag sa at klubben vil vente før de bestemmer seg for å forlenge 31-åringens kontrakt. Den spanske landslagsspilleren har en avtale til slutten av sesongen, selv om United også har en opsjon på å forlenge den til sommeren 2024.

I mellomtiden er Englands keeper Dean Henderson, på lån til Nottingham Forest, under kontrakt i United til minst 2025, og backup Martin Dubravka ble signert på et sesonglangt lån fra Newcastle i sommer.

Stillingsannonsen for Uniteds nye rolle sier at klubben leter etter en kandidat “til å bidra til den fortsatte utvidelsen og utviklingen av det tekniske sjefsspeiderteamet i Manchester United Football Club, med det spesifikke formålet å identifisere spillere som viser potensialet til å spille for førstelaget” og “å analysere spilleprestasjonen til potensielle speidermål med spesiell vekt på keepere.” — Rob Dawson

Barcelona planlegger avskjed med senior ledergruppe

Barcelona planlegger neste sesong uten sine fire kapteiner, Sergio Busquets, Gerard Pique, Jordi Alba og Sergi Roberto, har kilder bekreftet til ESPN.

Busquets og Roberto er begge uten kontrakt neste sommer, mens Pique og Alba begge har avtaler frem til 2024.

Pique og Alba har begge mistet plassen i laget denne sesongen under tidligere lagkamerat Xavi Hernandez, selv om Busquets fortsatt er tilstede på midtbanen. Roberto, som signerte en ettårig fornyelse i juni, har regelmessig vist seg som høyreback på grunn av skader. Busquets, 34, vil ta en avgjørelse om fremtiden sin på et tidspunkt etter verdensmesterskapet og skal angivelig vurdere tilbud fra Major League Soccer.

Xavi verdsetter allsidigheten til Roberto, som er den yngste av kvartetten på 30 år, men den katalanske klubben ønsker å forsterke seg på høyrebacken og på midtbanen, om ikke i januar så neste sommer.

Situasjonen er mer komplisert med Pique, som fyller 36 i januar, og Alba, 33, ettersom begge har 18 måneder på seg på avtalene sine, og i tillegg til høye lønninger skylder de betydelige pengesummer i utsatt lønn. For at Barca skal flytte duoen videre, må de finne klubber som er villige til å ta på seg lønnen deres eller forhandle en tidlig kontraktsavslutning med de to spillerne.

I en tale på klubbens generalforsamling denne måneden, refererte president Joan Laporta og fotballdirektør Mateu Alemany begge til det faktum at lønningene som er kommandert av enkelte spillere har holdt klubben tilbake på overgangsmarkedet.

“Det er lønn som er langt over markedsrenten,” sa Alemany. “Det har massivt hindret det vi kan gjøre av overganger. Disse spillerne er umulige å overføre og gjør skade mht. overganger. [financial] rettferdig spill. Hovedmålet er at disse lønningene forsvinner.” — Sam Marsden, Moises Llorens

spille

1:13

Gab Marcotti og Julien Laurens diskuterer muligheten for at Mauricio Pochettino tar managerjobben i Aston Villa.

Pochettino vil ha Premier League tilbake

Mauricio Pochettino foretrekker en retur til Premier League-ledelsen og er forberedt på å vente på den rette muligheten, har kilder fortalt ESPN, etter å ha dukket opp som Aston Villas favorittkandidat til å erstatte Steven Gerrard.

Gerrard forlot Villa på torsdag etter et 3-0-tap mot Fulham, et 12. tap på deres siste 22 Premier League-kamper, og etterlot klubben over nedrykkssonen kun på mål scoret.

Kilder sa at Villas eiere er forberedt på å bruke i januar for å styrke et lag som har vunnet bare to kamper denne sesongen. Tidligere Tottenham-sjef Pochettino er høyt ansett på Villa Park, men 50-åringen kan ennå tiltrekke seg tilbud fra andre steder.

Pochettino har vært uten jobb siden han forlot Paris Saint-Germain i juli, 18 måneder etter å ha tatt ansvar for Parc des Princes, og kilder sa at han kom til de to siste på shortlisten for å bli Manchester United-manager før han ble oversett til fordel for Erik ten Hag.

Til tross for Pochettinos tilgjengelighet, valgte Chelsea ikke å ansette argentineren etter å ha sparket Thomas Tuchel tidligere denne sesongen, og bestemte seg i stedet for å utnevne Brighton-sjef Graham Potter. Men selv om han har gått glipp av to store Premier League-jobber i United og Chelsea, sa kilder at Pochettino fortsatt foretrekker en retur til England før han leder i Spania eller Italia, hvor han har blitt utpekt som en potensiell erstatning for Massimiliano Allegri i Juventus, som er åttende i Serie A etter å ha vunnet bare fire av sine 10 ligakamper så langt denne sesongen.

Med verdensmesterskapet i 2022 i Qatar som skal utløse en seks ukers nedleggelse av Premier League 13. november, har kilder sagt at flere klubber vil vurdere sin ledersituasjon på det tidspunktet på grunn av muligheten for at en ny manager vil ha en lang periode uten spill for å slå seg til ro i en jobb, og med Pochettino som har en merittliste med å forbedre Premier League-lagene i Southampton og Spurs, er han klar til å vente på det rette tilbudet i England. — Mark OgdenKilde