Shadow

For mye Fortnite? | Sportsmotor


Trenger du virkelig en ny turnering, ytterligere tre dager med hockey i juni, når du kan være ute på sjøen, ha opplevelser med familie og venner som du vil huske resten av livet?

Barnet ditt er besatt med Fortnite. Lar du dem spille det hver kveld?

Sønnen din favoritt maten er iskrem. Lar du dem spise det til hvert måltid?

Datteren din er limt til smarttelefonen eller nettbrettet. Lar du dem bruke det hele tiden?

Ditt barn elsker hockey. Lar du dem spille det hele året?

Svaret på alle disse spørsmålene bør være det samme.

Å overbevise et barn om å ta en pause fra lekser eller gjøremål er vanligvis ikke en tøff kamp for foreldre. Men når det er noe de unge elsker – som videospill, søtsaker eller smarttelefoner – bør mor og far være forberedt på konfrontasjon. Sunn fornuft forteller oss at dette er konflikter verdt å ha til beste for barnet.

Men i likhet med Fortnite eller mintsjokolade, kan for mye hockey også bli en skade for unge spillere.

Dan Jablonic, en tidligere UMD Bulldog og nåværende USA Hockey ADM Regional Manager, sier å ta en pause fra spillet ikke bare er fordelaktig, men også avgjørende.

Selv om barnet ditt ønsker å leke hele døgnet, året rundt, betyr det ikke at foreldre og trenere skal la dem.

Jablonic snakker om fordelene med å ta en pause og unngå utbrenthet, mens han navigerer i “hold up with the Joneses”-mentaliteten til ungdomsidrett.

Minnesota Hockey: Hvorfor trenger barna en pause fra banen? Skal vi ikke oppmuntres til at de vil spille hele tiden og bli bedre?

Dan Jablonic: Hvis du snakker med noen i legestanden, er skadeforebygging en av de viktige elementene ved å ta en pause. Det er viktig for barn fysisk å ikke gjøre de samme repeterende bevegelsene hele tiden. For det andre er det bra for den mentale siden. Det gir dem en sjanse til å reflektere over sesongen, tenke på hvorfor de elsker sporten, slik at de blir mer energiske når de kommer tilbake. Den refleksjonstiden er avgjørende for barna.

Redaktørens merknad: Dr. Heather Bergeson, en pediatrisk lege ved TRIA Ortopedisk og hockeymamma, delte det medisinske perspektivet til dette emnet i en TEDx-tale og gir disse anbefalingene til hockeyspillere og familier.

Minnesota Hockey: Kan det å spille andre idretter virkelig hjelpe en ung person til å bli en bedre hockeyspiller?

Jablonisk: Absolutt. Kanskje et barn er en gjennomsnittlig 10U-hockeyspiller, og så begynte han å spille baseball og begynte å utmerke seg med det. Den nyvunne atletikken og selvtilliten vil gi verdi til hans/hennes neste hockeysesong. Det er overførbare ferdigheter i mange idretter som vil være gunstig for utvikling i hockey så vel som i livet. Det handler om utvikling, men også om moro, vennskap og nye opplevelser.

Vi oppfordrer fleridrettsutøvere. Det betyr ikke at foreldre skal melde barna sine på 20 idretter og bli stresset. Den rette blandingen avhenger av familiedynamikk og hva som fungerer. Familier med flere barn må få tidsplanene til å fungere.

LES: Sesongen er over, hva nå?

Minnesota Hockey: Er andre “hockey”-land enige i dette?

Jablonisk: Vi har nettopp kommet tilbake fra Finland og de har en idrettskultur med en tålmodighet rundt seg som gjør at alt handler om langsiktig utvikling av idrettsutøvere. De sørger for at barna ikke blir forhastet eller dyttet og får mest mulig ut av hver aldersgruppe – fysisk kompetanse, deretter smidighet/balanse/kondisjonering, og så blir de tekniske når de blir eldre. Vi trenger et kulturskifte her og flere og flere begynner å se fordelene med å ha tålmodighet.

En annen ting vi la merke til da vi gikk gjennom banene i Finland og Sverige – det var ikke mange trofeer i lobbyene. I stedet ser du navnene på de flotte spillerne som spilte der. De blir ikke alle fanget opp i å vinne. Misforstå meg rett, de har produsert flotte lag, men de handler om utvikling. Det er noe vi kan lære av – å sette fokus på vennskapene og opplevelsene dere har sammen.

Minnesota Hockey: Så hvis det er viktig å ta en pause, hva er riktig mengde hockey? Hvor lang bør hockeysesongen være?

Jablonisk: I følge den sportsvitenskapelige støttede amerikanske utviklingsmodellen, her er de alderstilpassede anbefalingene for hvor mye hockeybarn bør spille på årlig basis:

8U: 5 måneder = 20 uker per sesong maksimum

10U: 6-7 måneders trenings- og konkurransekalender = 24 – 28 uker

12U: 7 måneders trenings- og konkurransekalender

14U: 9 måneders trenings- og konkurransekalender

Minnesota Hockey: Noen foreldre føler et press om å “holde tritt med Joneses” og presse barna sine til å spille hockey året rundt. Har du noen råd til dem?

Jablonisk: Mitt første spørsmål til dem ville være “hva er sluttmålet?” Hvis det å melde barna på hockeyskoler eller en leir over sommeren er for å ha en familieopplevelse eller å tilbringe mer tid med venner – det kan være en kul ting. Men hvis det er for å unngå å falle på etterskudd eller politikk eller en annen slik grunn, er det ingen god grunn. Uansett kan det hende du fører den spilleren til tidlig utbrenthet. For det første vil det ikke være så gøy hvis ungen tror han må gjøre det, og selv om han vil, er det greit å si nei til barnets beste. Gode ​​foreninger vil ikke holde det mot deg hvis du ikke deltar på hver leir.

I løpet av sesongen bygger du hockeyspilleren. I offseason bygger du atleten. Det er ikke noe galt med å være konkurransedyktig, men balanse er viktig. Foreldre bør også ta kontakt med andre foreldre som har vært gjennom dette scenariet. De vil fortelle deg – på det tidspunktet følte jeg at vi måtte gjøre det, men når vi ser tilbake, endte vi opp med å stresse familien vår uten grunn. I øyeblikket er alt du tenker på hva som skjer videre. Det er viktig å fokusere på det store bildet.

Minnesota Hockey: Hvis en spiller/familie bestemmer seg for å ta en pause fra hockey over våren og sommeren, hva er noen måter å fortsatt nyte sporten uten å være på banen hver uke?

Jablonisk: Ustrukturerte spill ute eller på treningsstudioet, henteleker med venner, pasning av en ball med en kompis på gaten eller oppkjørselen er alle gode måter å holde seg aktiv i spillet, men handler mer om sosialt engasjement og å ha det gøy. Vi bør fremme det for barna våre.

På slutten av dagen er hockey ikke rettet til å være 12 måneder ut av året. Vi må bruke sunn fornuft som foreldre og trenere. Trenger du virkelig en ny turnering, ytterligere tre dager med hockey i juni, når du kan være ute på sjøen, ha opplevelser med familie og venner som du vil huske resten av livet?Kilde