Shadow

FIA stempler Pierre Gasly som “hensynsløs” i Suzuka-etterforskningen, men aksepterer også behovet for sikkerhetsbilbytte


AUSTIN — FIA vil gjøre endringer i sine sikkerhetsbilprosedyrer etter Pierre Gaslys nestenulykke med et bergingskjøretøy i den japanske Grand Prix, men har også understreket viktigheten av føreransvar etter å ha stemplet Gaslys handlinger som “hensynsløs.”

Gasly sa at han kom innen to meter fra en dødsulykke ved Suzuka for to uker siden da et bergingskjøretøy ble utplassert på banen under våte forhold mens han jaget ned sikkerhetsbilen etter en pit-stopp som ikke var i rekkefølge.

Gasly overholdt sikkerhetsbilforskriftene som begrenset hastigheten hans da han tok igjen toget av biler bak sikkerhetsbilen, men kjørte fortsatt i nesten 200 km/t da han kom over traktorkranen som forsøkte å berge Carlos Sainz sin havarerte Ferrari.

Hendelsen gjorde sammenligninger med Jules Bianchis ulykke ved den japanske fastlegen i 2014, da han krasjet inn i en kran i en grusfelle og fikk alvorlig hjerneskade. Han døde året etter av skadene.

FIA gjennomførte en fullstendig undersøkelse av Gaslys nestenulykke etter løpet og har oppdatert prosedyrene sine for å forbedre sikkerheten i slike situasjoner, samtidig som de understreker en pågående innsats for å forbedre ytelsen til F1s fullvåte dekk.

Den fullstendige rapporten, utført av et granskningspanel bestående av personer fra forskjellige FIA-avdelinger, innrømmet at det under de forverrede forholdene “kan ha vært bedre å forsinke utplasseringen av bergingsbilene på sporet”, men anklaget også Gasly for hensynsløs kjøring rundt åstedet for Sainz’ ulykke.

“Uten å undergrave ansvar angående sikkerhet på banen, må vi også vurdere GAS som beskrevet ovenfor [Gasly] kjørte på en hensynsløs måte ved ikke å respektere flaggene, og dermed ignorere de grunnleggende sikkerhetsreglene.”

Den la til: “Det er viktig å understreke at selv om sjåføren har et viktig ansvar på banen med hensyn til sin egen og andres sikkerhet, holdes de ikke alene ansvarlig for hendelsen.”

FIA har bekreftet at rollen som løpsdirektør, som i år har vekslet mellom Eduardo Freitas – som var løpsdirektør i Suzuka – og Niels Wittich, vil bli overlatt til Wittich for alle de resterende fire løpene denne sesongen.

Viktige endringer i sikkerhetsbilprosedyrer inkluderer innføring av et meldingssystem for å informere team når et bergingskjøretøy har kjørt inn på banen. En del av problemet hos den japanske fastlegen var at teamene ikke var i stand til å advare sjåførene om traktorkranen da de ikke hadde blitt varslet om dens tilstedeværelse.

FIA anerkjente også behovet for å bedre overvåke plasseringen av biler rundt banen, slik at det er lettere å oppdage når en enkelt bil tar igjen toget etter et pitstop. Race control og FIAs fjernoperasjonssenter (ROC) vil nå ha et system som viser statusen til alle biler på banen under en sikkerhetsbil eller virtuell sikkerhetsbilsituasjon.

Undersøkelsen la også merke til sjåførenes ansvar for å bremse i situasjoner som Gaslys på Suzuka, og FIA vil skape en dynamisk deltatid for dem å holde seg til under sikkerhetsbiler og virtuelle sikkerhetsbiler, noe som vil begrense hastigheten deres rundt åstedet ytterligere. av en ulykke eller gjenoppretting.

Straffer for brudd på sikkerhetsbilregler skal også gjennomgås.Kilde