Shadow

Fem lærebare verdenscupøyeblikk


Hvor ofte har du hørt om en frustrert spiller eller et lag som har kastet et garderob? Ikke japanerne. Faktisk forlot de garderoben plettfrie.

VM 2018 i Russland har levert sportsteatrikk av høyeste orden.

Men spillerne og trenerne sparer ikke dramaet for mamma: de viser det – noe av det lite flatterende og pinlig – for verden å se.

Her er fem lærerike øyeblikk for foreldre å trekke på fra knockout-fasen av verdenscupen:

1. ALDRI GI OPP

Etter en målløs første omgang ga Belgia to kjappe mål til Japan, inkludert et perfekt plassert skudd fra Takashi Inui. Men de favoriserte Red Devils presset på, og trener Roberto Martínez gjorde to viktige bytter, og hentet Marouane Fellaini og Nacer Chadli.

Men momentumet endret seg da Jan Vertonghen forsøkte å heade over målet … bare den løkkelige ballen drev mot mål og stakk inn i det lengste hjørnet, like utenfor armene til den japanske keeperen. Japan 2, Belgia 1.

Øyeblikk senere sørget Eden Hazard for et strålende innlegg som Fellaini slo inn i nettet for å utligne kampen til 2 hver. Så, bokstavelig talt på kampens siste spill, scoret Belgia vinneren og ble det første laget siden Portugal i 1966 til å overvinne et 2-0-underskudd og vinne i reglementet.

“I dag er ikke en dag for å snakke om systemer,” sa Martínez ifølge The Guardian. “…Mer enn noe annet, må du finne lysten og samholdet som en gruppe spillere for å prestere. Hvis du ser på statistikken, er det ikke mange kamper når du kan komme deg etter 2-0 under i et verdensmesterskap. Så jeg tror dette er ned til personligheten, fokuset, ønsket og aldri-si-død-holdningen til denne gruppen spillere.»

2. STOL DINE LAGKAMERTER

Romelu Lukaku, som gikk glipp av den tredje og siste kampen i gruppespillet, kom tilbake til lagoppstillingen mot Japan. Med fire mål var en av kampens fremste spiss i kamp om å vinne den ettertraktede Golden Boot-prisen som verdensmesterskapets fremste målscorer.

Mot Japan kunne Lukaku imidlertid ikke utnytte noen få gylne muligheter. Likevel på spillets siste spill viste Lukaku frem sin utrolige fotball-IQ, for ikke å snakke om hans uselviskhet.

Det er imidlertid ikke mulig hvis keeper Thibaut Courtois ikke gjenkjenner en strålende kontringssjanse for laget sitt. Han samlet ballen og rullet den raskt ut til Kevin De Bruyne, en av de beste midtbanespillerne i verden. De Bruyne innså at han hadde gunstige tall: fire andre lagkamerater mot bare fire japanske forsvarere. Da De Bruyne nærmet seg midtbanen, fikk han Thomas Meunier til å løpe hardt til høyre, så Lukaku skiftet mot midten av banen.

De Bruyne spilte ballen mot 18-yardlinjen, rett foran Meunier, som umiddelbart sendte ballen mot midten av banen. Da ballen nærmet seg Lukaku – en av kampens beste avsluttere – lukket en japansk forsvarer bak ham raskt inn for å prøve å forhindre et skudd.

Men Lukaku tråkket over ballen med vilje, slik at den avdekkede Chadli kunne en-touch ballen i nettet.

Kunne Lukaku ha scoret? Muligens. Gir andre store målscorere – Messi, Ronaldo, Neymar, Sarah – skuddet? Det er vanskelig å si sikkert. Men etter hvert som stykket utviklet seg, er det klart at Chadlis kort ubestridte utseende var en høyere prosentandel enn det Lukaku hadde, noe som forsterker hvor stor – og uselvisk – avgjørelsen hans var.

Så selv om Lukaku ikke fikk målet eller en assist, forstår de som kjenner sporten hvordan han satte det avgjørende målet. Og hvis du var i tvil, se på feiringen hans for å se hvor fokuset hans var.

3. ALDER OG RANK ER BARE NUMMER

Gitt innsatsen er det gjort så mye av erfaring og rangeringer. Likevel er det alltid å fortelle hvem som skinner og hvem som forsvinner i verdenscupen. To grelle eksempler avmystifiserer vektleggingen av alder og rang.

Det første eksemplet skjedde lørdag i en kamp mellom Frankrike og Argentina som inneholdt syv mål. Likevel på et felt lastet med stjernekraft, steg én spiller tydelig over alle andre: Kylian Mbappe. Den 19 år gamle franskmannen satte opp kampens første mål, og blåste forbi en håndfull argentinske forsvarsspillere før han trakk et straffespark som Antoine Griezmann omsatte.

Så, i en anspent kamp, ​​konverterte Mbappe de utlignings- og kampvinnende målene for sitt lag. Mbappe er den første tenåringen som har scoret minst to mål i et verdensmesterskap … siden Pele i 1958.

På vei inn i verdenscupen, veide mange trenere viktige avgjørelser om hvilke eldre og yngre spillere de skulle plassere på sine respektive lister. Mange hevdet at den forsvarende verdensmesteren Tyskland burde ha tilført vaktlisten yngre talent i stedet for å stole på eldre spillere. Men Didier Deschamps var åpenbart klok når han ikke bare spilte Mbappe, men viste ham frem. Og unggutten nyter øyeblikket. “Det er en mulighet til å vise hva vi kan,” sa Mbappe til journalister. “Det finnes ingen større scene i fotball.”

I mellomtiden deltok vert Russland i verdenscupen som det lavest rangerte laget (70.) i feltet. Men Russland åpnet turneringen med en dominerende 5-0 seier over Saudi-Arabia og beseiret Egypt 3-1 på en overbevisende måte. Forventningene til laget falt imidlertid etter et 3-0-tap mot Uruguay.

Men mot det sterkt favoriserte Spania, sto Russland på sitt og holdt kampen tett. Til tross for at Spania fullførte forbløffende 1000 pasninger, forble Russlands forsvar solid, og vertslaget klarte uavgjort 1-1 og tvang frem en straffesparkkonkurranse, som de vant 4-3.

På lørdag blir det underdog igjen, når det møter Kroatia.

4. RESPEKTFULL I SEIER OG NEDERLAG

Nasjoner led noen uutholdelige tap på dette verdensmesterskapet.

Japans nederlag ga det mye sympati fra hele verden. Men det er ikke slutten på dette kjære laget og dets spillere. De bøyde seg for fansen etterpå, så fortsatte de tilbake til garderoben.

Hvor ofte har du hørt om en frustrert spiller eller et lag som har kastet et garderob? Ikke japanerne. Faktisk forlot de garderoben plettfrie. Ærlig talt, det er nok renere enn da de gikk inn i det. Men på toppen av det la de igjen en “Takk”-lapp tydelig på en hylle. Renslighet er en egenskap som er innpodet til japanske barn tidlig. Se denne videoen for å se et eksempel.

5. VÆR MEDLEDEN

Sverige og Sveits spilte en tett kamp mandag. Så, i det 66. minutt, slo Sverige til med en heldig avvisning.

Emil Forsberg boret et skudd og ballen ble avvist av den sveitsiske spilleren Manuel Akanji i motsatt retning, og kastet av seg keeperen. Bemerkelsesverdig nok var det målet som var forskjellen.

Akanji ble sløyd etterpå, og han bøyde seg med armene på knærne. Men flere svenske spillere kom bort og trøstet motstanderen.

Det så imidlertid ut til å være et annet eksempel som mange kastet kynisme på. Uruguays Edinson Cavani, som scoret begge lagenes mål, pådro seg en leggskade i andre omgang mot Portugal. Mens han sakte haltet av banen, suset Cristiano Ronaldo over, la Cavanis høyre arm rundt skulderen og hjalp den skadde motstanderen forsiktig til sidelinjen.

Mange oppfattet det som en flott handling som sportsånd, mens noen kynikere foreslo at Ronaldo gjorde det for å spare tid og få den farlige Cavani av banen så raskt som mulig.

Hva tror du? Vi går med sportsånd!Kilde