FC Dallas vs. Minnesota United FC – Fotballkamprapport – 17. oktober 2022

Alan Velasco scoret det avgjørende målet i en straffesparkkonkurranse for å gi FC Dallas en 2-1-seier over gjestende Minnesota United i en førsterunde i MLS Cup-sluttspillet mandag i Frisco, Texas.

Minnesotas Emanuel Reynoso og Dallas’ Facundo Quignon byttet mål i andre omgang, og dødpunktet fortsatte gjennom ordinær tid og 30 minutter ekstra tid.

FC Dallas scoret på alle fem forsøkene sine i straffekonkurransen, mens Dallas-keeper Maarten Paes stoppet Wil Trapps sjanse for Minnesotas eneste straffesparkmiss. Trapp var Loons’ andre skytter i det uavgjorte oppgjøret.

Tredjeseedede FC Dallas går videre til semifinalen i Western Conference, hvor de besøker andreseedede Austin FC på søndag.

– MLS Cup-sluttspill: kampoppsett, resultater, siste dato, mer
– Stream på ESPN+: MLS sluttspill og mer (USA)

FC Dallas hadde 60 prosent av ballbesittelsen i kampen og overgikk Minnesota United med 19-7 margin (9-3 i skudd på mål). Loons holdt imidlertid tett under press, med keeper Dayne St. Clair som sto for åtte redninger.

Paes ble kreditert med to redninger.

Minnesota United slo gjennom i det 53. minutt, da Trapp sendte en lang pasning nedover banen som fant Bongokuhle Hlongwane. Blant tre Dallas-forsvarere gjorde Hlongwane en enorm jobb med både å opprettholde besittelse og finne plass til å manøvrere.

Resultatet ble en pasning til Reynoso, som begravde muligheten for klarsignal. Reynoso hadde en lagledende 10 mål for Minnesota United i løpet av den ordinære sesongen.

Quignon utlignet i det 64. minutt. Etter et hjørnespark var midtbanespilleren i posisjon til å banke en avvist ball i nettet for sitt andre mål på to sesonger med FC Dallas.

Både Jesus Ferreira og Sebastian Lletget hadde muligheter til å forsegle kampen for FC Dallas i det 110. minutt. Ferreira satte en dårlig touch på en stor sjanse foran, og Lletget reddet nesten oppspillet med et bakre hælspark. St. Clair måtte dykke for å redde, og han holdt så vidt ballen fra å krysse streken.

Det var Dallas første seier etter sesongen siden MLS Cup-sluttspillet i 2020, da FC Dallas også måtte gå til straffespark for en seier i første runde over Portland Timbers.

Minnesota United har fortsatt ikke vunnet en postseason-kamp siden 2020, da de falt i finalen i Western Conference.