Shadow

Fall Desert Crop Workshop fokuserer på skadedyrbekjempelse, mulig ny ‘supermat’-avling i dalen | Presentert


IMPERIAL – Mens lokale bønder og landbruksforskere samlet seg for å diskutere problemstillinger knyttet til landbruk under den 33. årlige høstens ørkenkulturverksted, kom ett tema stadig opp: skadedyrbekjempelse.

Landbrukskommissær i det keiserlige fylke, Carlos Ortiz, startet diskusjonen onsdag 30. november ved å gi en oversikt over problemer med skadedyrbekjempelse i Imperial County. Spesifikt delte Ortiz historier med bønder om hvordan de skal håndtere situasjoner med innbyggere som er bekymret for avlingsstøv og bruk av insektmidler.

Et av de største forslagene Ortiz hadde til bønder var å varsle enkeltpersoner som bor på naboeiendommer når støvtørking skal finne sted, slik at disse personene har muligheten til å dra.

“De forstår virkelig ikke at dyrkere ikke bruker plantevernmidler bare fordi de vil, men fordi de trenger det,” sa Ortiz.

I tillegg ga Ortiz ut Imperial County Agriculture and Livestock Report, som viser Imperial Countys bruttoverdi for 2021 som $2.287.312.000, som er $260.885.000 over 2020-bruttoverdien på $2.0026,42.

Storfe var den ledende landbruksvare med en bruttoverdi på $464.397.000. Alfalfa var den nest største varen og hadde en bruttoverdi på 251 683 000 dollar.

Salat ble tredje med en bruttoverdi på $225,349,00 og brokkoli rangert på fjerde plass med en bruttoverdi på $132,228,000.

Salat ble rangert som femte med en verdi på $124.120,00 og Bermuda ble rangert som den sjette ledende varen, med en bruttoverdi på $99.329.000.

De resterende fire varene i topp 10 var alle vegetabilske avlinger: gulrøtter på åttende plass med $63 391 000, løk på niende plass med en verdi på $62 802 000 og til slutt spinat på tiende plass med en verdi på $62 362 000.

“Crop Report og Crop Report Plus kan hentes i dag, her eller på landbrukskommissærens kontor, gratis når vi har åpent,” sa Ortiz.

Imperial University of California Agriculture and Natural Resources Cooperative Agronomy and Weed Management Advisor, Oli Bachie, og Live Stock Advisor, Brooke Latack, presenterte det de trodde var den nye avlingen i Imperial County: moringa.

I følge Latack og Bachie er moringa oleifera et raskt voksende, tørkebestandig tre som er hjemmehørende i det indiske subkontinentet, også kjent som trommestikktre, pepperrottre, benoiltre og benzoyltre.

Latack utropte dette treet til en supermat, og forklarte at hver del av treet kan modifiseres av både mennesker og husdyr, noe som gir et ekstremt næringsrikt kraftsenter.

Forskning publisert på nettstedet til University of California støtter Latack og Bachies påstander, med bladene alene som inneholder 30 % protein, samtidig som de inneholder høye nivåer av vitamin A og C, kalsium, sink, jern, magnesium og kalium.

I følge den samme rapporten har moringa blitt konsumert – hovedsakelig i deler av Sørøst-Asia – i århundrer, og bladene har en pepperaktig smak som ligner på ruccola.

Rapporten beskriver de unge belgene som minner om kinesiske lange bønner med et hint av krydder, mens frøene kan spises eller kokes for å lage salatolje. De aromatiske blomstene brukes ofte til å lage te.

Mens Bachie sa at mange mennesker tar plantene og komprimerer dem til pellets for storfe, la Latack til at trærne ganske enkelt kan plantes i beitemarker for at storfe kan beite naturlig, selv om Cooperative Extension ennå ikke har vært i stand til å dyrke planten.

“Vi prøvde en gang, men vi tror vi plantet den for sent i sesongen, så det var for varmt for det…” sa Bache.

“Vi vil prøve igjen når det er kaldere og vi er sikre på at de vil gjøre det veldig bra her,” sa han.